Controversatul film "The Interview" a strans numerosi spectatori la cinema. Seth Rogen: "Nu mai speram sa il vedem lansat"

Ultima actualizare: 29-12-2014 07:02

Asa cum era de asteptat, controversa a facut o reclama buna, filmului "Interviul". Dupa ce a iscat un urias scandal diplomatic, comedia a atras numerosi spectatori curiosi in cinematografele, ai caror patroni s-au incumetat sa sfideze amenintarile.

Nimeni nu merge pana-ntr-acolo incat sa laude jocul actorilor ori regia subtila.

Spectator: "Daca e vreun film epocal care sa-i placa regizorului Stanley Kubrick? Nu cred, dar e distractiv. E o prostioara usurica..."

Dupa derularea genericului, spectatorii invoca un criteriu ....superior celui estetic: apararea libertatii de expresie: "In alte tari, scriitorul Salman Rusdhie s-a trezit cu o condamnre la moarte pentru o carte, iar in Olanda regizorul Theo van Gogh a fost asasinat pentru un film. Nu-mi place sa-l amestec pe regizorul canadian Seth Rogan cu asemenea spirite creative precum cele pomenite, dar nu le le putem permite dictatorilor si fundamentalistilor sa ne spuna ce produse de divertisment sa consumam".

Spectatorii prezenti intr-o sala din Los Angeles s-au ales cu un bonus: regizorii peliculei, Evan Goldberg si Seth Rogen, au aparut pe scena si le-au multumit ca s-au obosit sa vina la cinema si sa achite costul biletelor.

Seth Rogen: "Sunteti cei mai buni! Nici nu mai speram sa vedem filmul lansat."

Filmul reda aventurile prin care trec personajele interpretate de Seth Rogen si James Franco, doi jurnalisti recrutati de CIA pentru a-l asasina pe liderul nord-coreean. Scandalizati din cale-afara, responsabili de la Phenian au descris pelicula drept un act de terorism. Iar un grup de pirati cibernetici a dat de inteles ca cinematografele in care va rula filmul vor fi tinta unor represalii.

Dupa ce initial a anulat lansarea peliculei, Sony Pictures s-a razgandit. Mai ales ca presedintele Barack Obama, dar vedete de calibrul unui George Clooney au avertizat Hollywood-ul ca risca sa creeze un precedent in domeniul autocenzurii.

Filmul a fost proiectat in 300 de cinematografe americane. Foarte putine comparativ cu cele 2.500 de sali in care ar fi trebuit sa fie proiectat inainte sa ia amploare scandaul.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO