Chef FOA, un "ninja" in bucatarie. A lucrat pentru Jamie Oliver, i-a gatit Regelui Mihai si acum va fi jurat la "MasterChef"

×
Codul embed a fost copiat

Doua lucruri i-au placut de mic: sa se joace de-a ninja si sa gateasca. Si se poate lauda, in prezent, ca i-au iesit amandoua.

Chef Foa, de la MasterChef, este un maestru al ustensilelor in bucatarie. Poarta cu el un cufar plin de instrumente de taiat si are o agilitate rar intalnita atunci cand gateste. A invatat meserie imediat ce a iesit din liceu. A avut norocul sa mearga la Londra si la Paris si a a lucrat in compania de catering “Jamie Oliver’s Fabulous Feasts”.

Acum, chef Foa coordoneaza meniurile a nu mai putin de opt restaurante de top din Bucuresti. Le-a gatit Regelui Mihai si mai multor actori de la Hollywood, iar Simona Halep ii este clienta fidela.

"Cutitul e prelungirea mainii. Fara el esti dezbracat", explica chef Foa.

Chef Foa are doar 32 de ani, dar este unul dintre cei mai respectati bucatari din Romania. Pasionat inca din copilarie de gatit, a stiut exact ce vrea de la viata: dupa ce a terminat liceul,
s-a apucat sa invete serios meserie. S-a angajat la un restaurant italienesc din Bucuresti, unde a spalat podele, frigidere, tigai si s-a bucurat enorm cand i s-a cerut prima oara sa taie zarzavat.

Citește și
Patrizia Paglieri
Prima-femeie jurat de la "MasterChef". Cum a ajuns Patrizia Paglieri un miracol al bucatariei italiene in Romania
„Păpușa de fier a lui Putin” explică propaganda Kremlinului: „Nu contează ce se întâmplă cu adevărat”

A ajuns sa gateasca, iar talentul si indemanarea l-au propulsat fulgerator. A fost remarcat rapid si sprijinit de sefi sa se specializeze la restaurante din Londra si Paris. A invatat in localuri cu stele Michelin, dar si in ferme bio si a absolvit inclusiv una dintre scolile lui Jamie Oliver.

Acum lucreaza in Bucuresti. Coordoneaza meniurile si bucatariile a opt dintre cele mai cautate restaurante.

"Am gatit pentru Regele Mihai, politicieni la care nu le pot da numele, actori, sportivi. Simona Halep... Simona Halep e o chestie obisnuita la noi, aici, in locatie", spune chef Foa.

Chef Foa isi aminteste cum el si cei doi frati ai sai, alaturi de care si munceste, se jucau de-a luptatori ninja in copilarie. Daca il privesti putin, iti dai seama ca doar sabiile de lemn s-au schimbat. Ai in fata un ninja modern, care jongleaza artistic si eficient cu un set de cutite profesionale, de mare calitate.

Meniurile ce-i poarta semnatura sunt extrem de sofisticate. Chef Foa este specialist in food design. Totusi, marea lui iubire ramane asa-numita "street food" - mancarea de la colt de strada. Inspirat de propriile gusturi, a reinterpretat o banala reteta de burger. L-a inclus in meniul unuia dintre restaurantele la care lucreaza si a dat lovitura. Preparatul se vinde ca painea calda.

Rebelul din el iese la iveala si in afara orelor de lucru. Se suie pe motocicleta si bantuie orasul. Ii place, de exemplu, sa mearga cu iubita lui, Ioana, si sa descopere locuri ascunse, in care se mananca bine.

Creativul chef Foa are propriul crez: in bucatarie e magie. Calitatile sale reale sunt, insa, cele care l-au adus in juriul MasterChef.

"Pentru o mine e o provocare, vine in intampinarea sacrificiului meu de bucatar, pentru ca orice bucatar face un sacrificiu: petrece foarte mult timp in bucatarie si asa se simte acasa", spune chef Foa.

Articol recomandat de sport.ro
Luptător MMA, suspendat pe viață și bătut de fani, după ce a atacat o fată de ring | VIDEO
Luptător MMA, suspendat pe viață și bătut de fani, după ce a atacat o fată de ring | VIDEO
Citește și...
Adrian Hadean e pasionat de bucataria romaneasca, a purtat flacara olimpica si promite sa nu arunce farfurii la
Adrian Hadean e pasionat de bucataria romaneasca, a purtat flacara olimpica si promite sa nu arunce farfurii la "MasterChef"

Chef Adrian Hadean a vrut sa se faca actor, dar tot la vorba mamei, care l-a trimis sa invete sa gateasca, a ajuns. Acum este consultant in materie de gastronomie si unul dintre cei mai apreciati bloggeri culinari din tara noastra.

Prima-femeie jurat de la
Prima-femeie jurat de la "MasterChef". Cum a ajuns Patrizia Paglieri un miracol al bucatariei italiene in Romania

A adus farmecul Italiei in Romania odata cu preparatele sale traditionale, din zona Liguriei. Este considerata un guru al gastronomiei italiene si este alintata Liza Minelli.

Noii jurati
Noii jurati "MasterChef" dezvaluie retetele care i-ar impresiona cel mai mult la preselectii

Competitia este cu adevarat delicioasa. Cel mai tare show culinar al momentului - "MasterChef" se intoarce din 15 septembrie la ProTV, cu o noua reteta a succesului.

Recomandări
Răspunsul ironic dat de Iohannis după ce a fost întrebat de ce s-a deplasat în Coreea de Sud cu un avion de lux: „E unul mic”
Răspunsul ironic dat de Iohannis după ce a fost întrebat de ce s-a deplasat în Coreea de Sud cu un avion de lux: „E unul mic”

Klaus Iohannis a declarat marţi, întrebat de ce s-a deplasat în Coreea de Sud cu un avion de lux în timp ce miniştrii au mers cu unul de linie, motivând că a venit într-o deplasare externă, aşa cum au fost şi multe altele, „în interesul României”.

Klaus Iohannis cumpără arme din Coreea de Sud. Un contract de 725,7 milioane de dolari ar fi fost încheiat la Seul
Klaus Iohannis cumpără arme din Coreea de Sud. Un contract de 725,7 milioane de dolari ar fi fost încheiat la Seul

Liderii sud-coreean şi român s-au angajat să stimuleze cooperarea în industria de apărare, în timp ce Seulul încearcă să se impună ca al patrulea exportator de armament din lume.

Ploi în majoritatea regiunilor ţării, până miercuri dimineaţă. Zonele care se află sub Cod galben | HARTĂ
Ploi în majoritatea regiunilor ţării, până miercuri dimineaţă. Zonele care se află sub Cod galben | HARTĂ

Meteorologii anunţă ploi în majoritatea regiunilor ţării, până miercuri dimineaţă, dar şi precipitaţii mixte la munte.