Ceremonia Oscarurilor, pregătită în cel mai mic detaliu. Cine sunt favoriții la premii


Ultimul update: Duminica 09 Februarie 2020 20:44
Data publicarii: Duminica 09 Februarie 2020 19:37
Categorie: Stiri Mondene

Duminică noapte, la Hollywod, are loc cel mai aşteptat eveniment al anului din lumea fimului, decernarea premiilor Oscar. Covorul roşu a fost întins, statuetele lustruite, iar meniul pus la punct în cele mai mici detalii.

Pentru prima dată o mare parte din preparatele cu care vor fi răsfăţate, vedetele după ceremonie vor fi vegetariene.

O opţiune mai sănătoasă spun, organizatorii şi, totodată în ton cu tema ediţiei din acest an, care este suste-nabilitatea

Dacă în alţi ani, palmaresul galei Oscar era absolut previzibil, de data asta cursa e deschisă. Mai ales la categoria cel mai bun film, în care jocurile NU sunt făcute.

Mai multe filme par să aibă şanse egale: filmul britanic "1917", parodia sentimentală "Once upon a time în Hollywood", dar şi satira socială sud-coreeană "Părăsite".

Comedia noir despre clivajul dintre bogaţii şi săracii din Seul a făcut deja istorie, fiind primul film sud-coreean nominalizat în categoria-regina a Oscarurilor. Dacă şi câştigă acest Oscar, va fi cel dintâi film străin care inhață trofeul suprem.

Categoriile de interpretare au, în schimb, favoriţi mai bine conturaţi. Renee Zellwegger a luat deja tot ce se putea pentru felul în care a întruchipat-o pe Judy Garland.

Actriţa texană şi-a folosit propria voce pentru părţile muzicale. La rândul lui, Joaquin Phoenix n-a ratat niciun premiu în acest sezon pentru rolul din "Joker".

Brad Pitt este favorit al categoriei rol secundar masculin, în condiţiile în care este singurul dintre cei nominalizaţi care nu are deja un Oscar în palmares.

"La fel ca, odinioară, Clark Gable, Brad Pitt are un fel de aură, o atitudine zen ce pare lipsită de efort, plus un aer macho", comenta un critic convins că de data asta rolul cascadorului cu atitudine relaxată îi va aduce în sfârşit un trofeu de interpretare.

Pe de altă parte, Scarlett Johannsson a intrat în clubul select al actorilor care au 2 nominalizări în acelaşi an. A reuşit isprava cu partitura tulburătoare din "Marriage story" şi rolul secundar din "Jojo Rabbit".

Însă principalul câştigător al galei Oscar ar putea fi mediul înconjurător. Sustenabilitate, ecologie, veganism sunt cuvintele de ordine ale ediţiei din acest an. De pildă, Joaquin Phoenix a declarat public că a purtat acelaşi frac la toate ceremoniile de premiere ale sezonului şi i-a îndemnat pe cineaşti să nu mai zboare cu avioane private.

Balul Guvernatorului e locul unde câştigătorii sărbătoresc, iar perdanţii îşi îneacă necazul în valuri de şampanie. Petrecerea e cunoscută pentru meniul sofisticat, pregătit de un sfert de veac de cunoscutul bucătar Wolfgang Puck. De această dată, meniul va fi în mare parte unul vegetarian.

Totuşi, pentru că nimeni să nu plece supărat, vor fi şi câteva preparate din carne.

De pe masă nu puteau lipsi nici tradiţionalele mini-statuete Oscar, realizate din somon afumat. Figurinele revin şi la desert, de data asta din ciocolată şi învelite în foiţă de aur de 24 de karate.

Premiile Oscar 2020. Ei sunt câștigătorii Premiilor Oscar
Premiile Oscar 2020. Povestea statuetei Oscar
Meniu special la premiile Oscar 2020: statuete de ciocolată cu foițe de aur de 24 de karate
VIDEO PROTVPLUS.RO