Ce sumă a donat Leonardo DiCaprio pentru refacerea Australiei după incendiile catastrofale


Ultimul update: Vineri 10 Ianuarie 2020 12:23
Data publicarii: Vineri 10 Ianuarie 2020 12:05
Categorie: Stiri Mondene
DiCaprio

Organizația pentru protecția mediului Earth Alliance, înființată de Leonardo DiCaprio, va dona 3 milioane de dolari pentru ajutorarea Australiei, lovită puternic de incendii.

 

Potrivit ABC News, fundația a anunțat că a înființat un fond, care se numește Australia Widfire Fund pentru a crea ”un răspuns internațional la incendiile de vegetație catastrofice” din această țară.

Leonardo DiCaprio este co-fondator al acestei fundații, împreună cu filantropii Laurene Powell Jobs și Brian Sheth. El se alătură altor vedete care au donat pentru Australia, precum Chris Hemsworth și Elton John, care au donat câte 1 milion de dolari fiecare.

De asemenea, au mai donat Nicole Kidman, Pink, Keith Urban sau Metallica.

Incendiile de vegetaţie din Australia au pârjolit în ultimele luni o suprafaţă de 10,3 milioane de hectare (103.000 de kilometri pătraţi), de mărimea Coreii de Sud, mai ales pe coasta de est a ţării, relatează Reuters, potrivit News.ro.

Numai zona arsă din statul New South Wales este de cinci ori mai mare decât întreaga suprafaţă arsă anul trecut în Brazilia, unde au avut loc incendii grave în pădurea amazoniană.

Suprafeţele arse de incendii de vegetaţie în 2019 în California, Brazilia şi Indonezia sunt la mai puţin de jumătate faţă de regiunile arse din Australia.

Statele Queensland, New South Wales şi Victoria din estul Australiei reprezintă 84% din suprafaţa arsă a ţării, potrivit datelor serviciilor de pompieri. Majoritatea incendiilor au avut loc în statul New South Wales, acoperind de fum oraşul Sydney, cel mai mare de pe continent, cea mai mare parte a lunii decembrie.

Cele mai grave incendii de săptămâna trecută au avut loc în statul Victoria. Au fost utilizate nave de război ale marinei şi avioane militare pentru a evacua sute de oameni rămaşi izolaţi de-a lungul coastei, parcurile naţonale fiind distruse de foc.

Mai la nord, în Queensland,sezonul incendiilor de vegetaţie începe în luna august, mai devreme decât în New South Wales şi Victoria. Aici au fost observate focare mici, spre deosebire de incendiile majore din New South Wales.

Incendiile din Australia au diferit în 2019 de alte incendii catastrofale care au avut loc în lume, în condiţiile în care unele specii de arbori, cum ar fi eucalipţii, depind de foc pentru a se regenera.

În privinţa amplorii, incendiile din Australia sunt mult mai grave.

În prezent există opt focare active de foc în New South Wales şi Victoria care sunt mai mari cât cel mai grav incendiu înregistrat în California, statul american bine-cunoscut pentru incendiile mortale.

Pompierii profită cât pot de mult de câteva zile de temperaturi mai scăzute în sud-estul Australiei pentru a se pregăti pentru revenirea arşiţei şi a vântului, la sfârşitul acestei săptămâni, care vor amplifica incendiile existente şi vor provoca unele noi.

 

 

 

Sursa: ABC News

VIDEO PROTVPLUS.RO
Anca Neacșu s-a demachiat în direct

Anca Neacșu: "Îmi dau tot machiajul jos, mai puțin genele."


19:41
Sore, vacanță la munte și o surpriză în direct

Sore: Am fost la munte să o învăț pe fiica mea, Erin, tehnicile snowboard-ului.


12:20
Chef Hadad, cu povești și bunătăți

Chef Hadad, planuri noi pentru acest an: "Mai deschid încă o locație în București, pe 28 aprilie."


15:53
Cum ne recuperăm feminitatea?

"Pentru noi transformarea începe când ne punem pe primul plan"


12:32
Bianca Bodi îmbracă rochia de mireasă

Bianca: "Am de gând să fac din nunta mea o prezentare și să mă schimb în 15 rochii de mireasă, locația am găsit-o."


09:13
Mobilizare pentru viața lui Robert

Adelina Pestrițu: "Este cutremurător să știi că viața copilului tău atârnă de un fir de ață"


14:28
Artroza, cea mai frecventă boală traumatică

Dr. Andrei Ioan Bogdan: "Cel mai des afectate de artroză sunt șoldurile și genunchii."


09:43
Marțea neagră cu Iulia Albu

Iulia Albu a analizat ținutele vedetelor de pe conturile acestora de Instagram.


22:01
Oana Lis declară război kilogramelor în plus! Ce decizie a luat aceasta

Oana Lis: "Am slăbit cu șuncă și cu jumări."


12:27
Vorbește Lumea - 22 Ianuarie Promo

00:35