Cât costă cea mai scumpă ciocolată din lume. Se produc doar 600 de tablete pe an


Ultimul update: Miercuri 13 Februarie 2019 19:56
Data publicarii: Miercuri 13 Februarie 2019 09:19
Categorie: Stiri Mondene

Cum Ziua Îndrăgostiţilor bate la uşă, un cadou potrivit pentru persoana dragă ar fi ciocolata. Unul dintre cele mai scumpe sortimente din lume este produs în Ecuador. 50 de grame se vând cu patru sute de lire sterline.

Producătorii vor ca amatorii acestei delicatese să se gândească la desertul preferat ca la un vin bun şi să îl savureze pe îndelete.O bucăţică din această ciocolată este, promit producătorii, o experienţă de neuitat pentru cei care iubesc deliciile din cacao. Tot ei spun că preţul reflecta în totalitate calitatea produsului. Asta spre deosebire de alte sortimente scumpe, în cazul cărora preţul ridicat este dat de accesorii - ambalaje cu foiţa de aur sau pietre nestemate.

James Le Compte, directorul companiei producătoare: "Misiunea noastră este să aducem ciocolată de origine unică la acelaşi nivel cu vinurile fine şi whiskey-ul şi să o prezentăm într-un fel care se adresează simţurilor clienţilor şi le oferă o experienţă cu totul nouă."

Originea unică despre care vorbeşte producătorul se referă la faptul ca boabele de cacao folosite provin de la un singur soi de arbore şi doar dintr-o regiune.

Norocoşii care îşi permit un asemenea răsfăţ sunt invitaţi să deguste delicatesa într-o casă-muzeu vizitata cândva de Fidel Castro. Oaspeţii participă acolo la un ritual inspirat de degustările de whiskey. Fiecare primeşte "mostre" din recolte diferite, plus cleşti din lemn pentru a reduce "contaminarea" bucăţilor de ciocolată.

Ciocolata este ţinută în butoaie în care s-a păstrat, la un moment dat, coniac - pentru a dobândi un plus de aromă. Dar este produsă în număr limitat - şase ediţii pe an şi câte o sută de tablete pe ediţie. Delicatesa se vinde extrem de bine în Statele Unite şi în Marea Britanie, în magazine de lux.

cea mai scumpă ciocolată din lume

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

VIDEO PROTVPLUS.RO