Casa Dior a expus cele mai reprezentative creaţii din îndelungata ei istorie


Ultimul update: Vineri 01 Februarie 2019 10:24
Data publicarii: Vineri 01 Februarie 2019 09:05
Categorie: Stiri Mondene

O expoziţie dedicată iubitoarelor modei are loc în aceste zile la muzeul Victoria and Albert de la Londra.

Casa Dior expune cele mai reprezentative creaţii din îndelungata ei istorie, precum şi piesele prin care a revoluţionat designul vestimentar de-a lungul ultimelor 7 decenii.

Printre zecile de exponate se număra creaţii faimoase, purtate de prinţesele Margaret şi Diana sau vedete că Rihanna şi Jennifer Lawrence.

Cele aproximativ 500 de creaţii, reunite în colecţia "Dior - Designerul visurilor",  oferă o imagine completă asupra istoriei celebrei case de modă franceze, înfiinţată în 1946. Ţinutele imaginate de Christian Dior şi cei 6 succesori ai săi au schimbat nu doar defintia eleganţei, ci şi modelul clasic al reuşitei în afaceri.

Fiul unui vânzător de îngrăşăminte agricole, tânărul Christian Dior a cedat iniţial presiunilor părinţilor, care voiau să-l vadă diplomat şi a urmat facultatea de Ştiinţe Politice. Însă n-a fost să fie.

În anii 30 a început să facă schiţe şi n-a trecut mult până a reuşit să convingă un om de afaceri să-i finanţeze atelierul. Dior a ajuns rapid preferatul celebrităţilor, cu fani inclusiv în familia regală britanică.

Una dintre cele mai faimoase rochii Dior a fost îmbrăcată de sora reginei Elisabeta, la şedinţa foto de la împlinirea vârstei de 21de ani.

Christian Dior a murit în 1957, la vârsta de 52 de ani. Primul său succesor a fost Yves Saint Laurent, urmat de Marc Bohan, Gianfranco Ferre, John Galliano, Raf Simons şi Maria Grazia Chiuri, director artistic din 2016.

A fost abandonat in urma cu 60 de ani, insa acum arata spectaculos. Castelul care a atras vedete precum Charlize Theron
Cum arata modelul care a fost interzis de la o defilare pentru ca are sanii prea mari. FOTO
VIDEO PROTVPLUS.RO