Brazilienii au fost invitati de onoare la Iasi: Festivalul de Capoeira


Ultimul update: Duminica 12 August 2012 14:26
Data publicarii: Duminica 06 Iunie 2010 00:00
Categorie: Stiri Mondene

Danseaza, se joaca, dar se si lupta. Asta fac practicantii de capoeira - un stil al artelor martiale braziliene, care prinde foarte bine si la romani.

Zilele acestea la Iasi a fost organizat Festivalul International de Capoeira, iar invitatii speciali au fost maestrii sositi chiar din Brazilia.

Capoeira a aparut in secolul 16, cand sclavii ajunsi in Brazilia au inceput sa isi ocupe timpul imbinand dansul cu elemente de lupta simulata. Aceast tip de arta martiala este apreciat la nivel mondial pentru gradul ridicat de spectacol, actiunea desfasurandu-se pe ritmuri de muzica braziliana.

Iesenii care au participat la spectacol s-au bucurat de un dans african sustinut ca la carte de maestri in capoeira veniti tocmai din Brazilia.

 

Graduad Sabidou, invitat: "Costumul este unul special pentru maculele, care este o lupta cu bastoane. Inainte nu se foloseau bastoane, ci trestie de zahar, pentru ca inainte nu aveau bastoane."

Practicantii capoeira spun ca acesta este un sport fara limita de varsta. In Romania sunt cinci cluburi unde doritorii pot lua lectii de arte martiale braziliene. Festivalul de capoeira de la Iasi se va incheia in aceasta duminica.
 

 

VIDEO PROTVPLUS.RO