Centrul orasului Satu Mare a fost invadat de masini ca-n filme

06-06-2010 00:00

Cei care au trecut sambata prin Satu Mare, au avut senzatia ca s-au intors in timp. Centrul orasului era invadat de masini vechi de cateva zeci de ani, cum multi dintre noi nu am vazut decat in filme.

Si pentru ca spectacolul sa fie complet, proprietarii au imbracat si haine contemporane cu masinile.

Aproape 60 de autoturisme de epoca s-au plimbat sambata prin Satu Mare. Proprietarii au venit din toata Romania, dar si din Ungaria, Germania si Cehia, mandri de bijuteriile lor cu patru roti.

Fiecare dintre ei recunoaste ca este costisitor sa intretii o astfel de masina, iar pentru colectionarii romani piesele de schimb inseamna o avere. Dar niciunul nu se-ndura sa renunte la ea.

Sorina Cristea, proprietar de masina din Sibiu: "Sunt din filmele cu Louis de Funes, atunci a fost facuta cunoscuta. Toate capetele se intoc dupa ea. Este vedeta. Nu o vand!"

Valentin Konstantin, proprietar din Germania: "De cand e masina? Din 1979. E adusa din America, a fost asa in starea asta numai ca eu am mai pus cateva inbunatatiri. Dupa catalog la noi in Germania are in jur la 20.000 de euro valoare, dar nu e de vanzare."

Satmarenii au privit incantati spectacolul si cei mai norocosi chiar s-au ales cu o plimbare.

Proprietarii si invitatii lor s-au urcat apoi in masini si au plecat spre localitatea Dorolt, de langa Satu Mare, unde organizatorii le-au pregatit o petrecere.

 

 


VIDEO PROTVPLUS.RO