Prima ediție a Festivalului ”Rezistența electronică”, în București. Concerte: Crowd Control, Omelette, Tourette Roulette
Dacă sunteți în București în a doua zi a lunii martie și vă place muzica electronică, atunci nu trebuie să ratați prima ediție a festivalului ”Rezistența electronică”, care are loc în Club Quantic, de la ora 19.00.
Pentru această primă ediție și-au unit forțele: Munteanu (promoter de evenimente) și trupele românești Crowd Control, Omelette, Tourette Roulette și Karpov Not Kasparov.
Lor li s-au alăturat Andrei Irode (și invitații săi) și Călin.
Crowd Control este un proiect bucureștean de electro-fusion care invită cu fiecare performance într-o călătorie deosebită la granița subțire dintre manifest social, vizualuri animate cu colaje suprarealiste și muzică independentă.
Componență:
Cosmin Coshmelin Gabăr - producție, tobe, synths
Andrei Bucureci aka ”Intimidatah” - voce
Razvanescu Gabăr - synths, producție, clape
OMELETTE este o trupă synthpop/synth-punk cu influențe din anii '80 și accente electronice personale moderne, înființată în 2015 în București.
În octombrie 2017, Omelette au lansat albumul de debut „With a Rose, with a Fire", ce include piesele "Kissing" și "Luna", difuzate în heavy-rotation la radiourile dedicate.
Componență:
Dez (voce/compoziție)
Alin Zabrauteanu (compoziție/ sound production)
Vali Chincisan (visuals)
TOURETTE ROULETTE este una dintre cele mai versatile trupe de pe scena românească, oscilând de la funk, hip-hop, disco sau electro, până la blues, trip-hop sau rock’n roll.
Trupa s-a format în vara anului 2014 și a împrospătat scena muzicală alternativă cu un sound cameleonic și cu videoclipuri cu o abordare îndrazneață precum “Stars”, “Games”, "DISCO GIGI" sau recentul ”Disco tower”.
KARPOV NOT KASPAROV este unul dintre cele mai bune produse de export synth-pop/dance/electronic din România, care a cântat în ultimii ani pe scene de club și la festivaluri din toată Europa (de la Londra la Berlin, de la Oslo la Milano, de la Paris la Viena).
Sunetul lor amintește de disco-ul anilor '80, dar optimist și dansabil. Se simt și unele influențe jazz sau folclorice.
Albumul lor din 2016 a fost declarat "cel mai bun al anului" de revista Scena9 și "probabil cel mai bun album electronic din România ultimilor 30 de ani" de blogul muzical Muzici&Faze.
Andrei Irode a fost implicat în multe proiecte muzicale, dar mai degrabă în calitate de organizator, nu de producător, DJ sau artist. În cadrul acestui proiect, el implică nume importante ale scenei underground românești.
"Mi se pare că muzica viitorului reprezintă o colaborare a tuturor genurilor muzicale: electro, hip hop, metal. În momentul de față observ o supra nisare a muzicii, lucru cu care nu sunt de acord. Cred într-o scenă unită, cred în colaborarile între artiști care provin din medii diferite." - spune Andrei.
La rândul său, Călin spune despre el că este un "înșiruitor entuziast de track-uri".
Cei care i-au ascultat set-urile din 2011 și până în prezent, spun că-i mai mult de-atât. Pasionat de sound-urile care se regăsesc în stiluri muzicale diferite, dar adunate preponderant în jurul genului Electronică, el reușește să împrumute publicului sau dragostea de sunet, dintr-un impuls și nerv continue.
Cât despre Munteanu, el este un promoter si organizator de evenimente din București. Pe pagina sa de Facebook, el promovează ”oameni faini și creativi din București”, artiști, trupe, localuri, concepte inovative, dar și evenimente care au loc în București (spectacole de teatru independent, concerte, expoziții, tururi ghidate, spectacole de dans contemporan, festivaluri etc.).
Prețul unui bilet este:
- 32.4 RON în presale
- 43.2 RON la intrare
Mai multe detalii găsiți pe pagina de Facebook a evenimentului.