Farfarello, trupa lui Mani Neumann, fost violonist la Phoenix, sustine 2 concerte consecutive in Bucuresti

20-02-2017 16:12


Farfarello

Mani Neumann, fost violonist al legendarei trupe Phoenix, va sustine 2 concerte la Clubul Taranului din Bucuresti: sambata, 25 februarie, de la ora 22.00, si duminica, 26 februarie, de la ora 21:00.

Mani Neumann - neamtul cu „suflet de roman“ - il va avea alaturi pe scena pe chitaristul Ulli Brand, partenerul sau muzical de peste 37 de ani si Ulli Hedeilberg la brass.

Nemtii vor fi acompaniati si de doi muzicienii romani: Eugen Amarandei (bass) si Gabriel Balasa (percutie).

Membrii fondatori ai trupei Farfarello, Mani Neumann (vioara, blockflöte) si Ulli Brand (chitara), isi invita fanii sambata si duminca intr-o “calatorie muzicala prin propria lor istorie”.

Ethno, jazz, rock si clasica sunt stilurile care pot reda putin din culoarea muzicala farfarello. Ei vor interpreta melodii de pe noul lor album "ZeitZone", lansat in 2016 in Germania, dar si lucrari aparute pe discurile mai vechi.

Grupul combina folclorul est‐european cu jazzul, rockul si muzica clasica, pe ritmuri moderne cu acorduri de vioara si chitara. Cu 20 albume la activ si peste 4.000 de concerte in intreaga lume, trupa germana si-a castigat fani oriunde a concertat.

Concertele grupului german Farfarello din Clubul Taranului Roman inchid turneul sustinut in Romania.

Un bilet la concertul Farfarello costa 30 de lei, disponibil la intrare, in seara evenimentului cat si in avans la Clubul Taranului Roman.

Mani Neumann, supranumit in Germania Der Teufelsgeiger („Violonistul Diavolului“), este un maestru al viorii si blockflöte.

Este cunoscut in Romania si ca urmare a activitatii sale de violonist in legendara formatie Phoenix (din 1978 pana in 2008), pentru care a fost recompensat de Presedintele Romaniei cu ordinul „Meritul cultural“ in grad de Cavaler. Din 1982 si pana astazi canta impreuna cu Ulli Brand in formatia Farfarello.

Ulli Brand este considerat unul dintre cei mai buni chitaristi din Europa, fiind recunoscut pentru stilul sau unic in care interpreteaza muzica la chitara acustica cu 6 si 12 corzi.

Specialitatea lui este chitara acustica, pe care o combina cu “diferite efecte de ecou polifonice”. Ulli face ca sunetul Farfarello sa fie unic, reusind cu o singura chitara acustica, sa “tina” atat armonia, cat si bassul.

Ulli Brand mai evolueaza si in trupa Aerotones, un cvartet de muzicute, unde, pe langa chitara, canta la muzicuta si voce.

@CristianMatei

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO