The Chick Corea Elektric Band, in premiera in Romania, pe scena JazzTm. Accesul la festivalul din Timisoara este gratuit

The Chick Corea Elektric Band

Festivalul JazzTM se indreapta cu pasi repezi spre cea de-a 5-a editie, pregatind concerte memorabile sustinute de artisti de renume.

Primii artisti confirmati pentru editia 2017 sunt: The Chick Corea Elektric Band feat. Frank Gambale, Eric Marienthal, John Patitucci si Dave Weckl.

Acestia vor concerta, in premiera in Romania, pe scena din Piata Victoriei din Timisoara.

Band-ul s-a reunit in 2016, la cea de-a 75-a aniversare a lui Chick Corea, iar de atunci sarbatoresc pe marile scene ale lumii, intr-o petrecere fara de sfarsit.

Band-ul de jazz fusion a luat nastere in 1985, aducand impreuna muzicieni care au revolutionat cu adevarat genurile muzicale. Albumul lor de debut, cu acelasi nume, The Chick Corea Elektric Band, a reunit o multitudine de stiluri, jazz, rock, latino si funk, prezentand publicului un sound futurist, considerat si acum ca fiind una din pietrele de temelie ale jazz fusion.

Citește și
Coroner
Magura Wave 2017. Elvetienii de la CORONER sunt cap de afis la a 2-a editie a festivalului de rock din Hunedoara
Ce au păţit poliţiştii care l-au lăsat pe Vlad Pascu să conducă drogat

Cvintetul inseamna Chick Corea la pian, Dave Weckl la tobe, John Patitucci la bass, Eric Marienthal la saxofon si Frank Gambale la chitara. Impreuna au produs, in anii `80, un sir de albume care au devenit sacre odata cu trecerea timpului.

Influentele lor se regasesc in stiluri precum EMD si hip-hop, ele ajungand si la trupe de jazz precum Snarky Puppy. Cel mai cunoscut dintre ei este, cu siguranta, Chick Corea, cu 22 de premii Grammy (din nu mai putin de 63 de nominalizari), cu alte trei premii Latin Grammy (mai mult decat orice alt artist nominalizat vreodata la categoria „Cel mai bun album instrumental”). 

De asemenea, numele lui a fost inclus in DownBeat Hall of Fame si Jazz Master in 2006 si a obtinut statutul de legenda vie, dupa cinci decenii de creativitate nemaintalnita si un randament artistic ametitor.

Armando Anthony ”Chick” Corea este un pianist si compozitor de jazz si fusion, multe dintre compozitiile sale fiind considerate „standarde” ale jazz-ului.

In anii `60, a fost membru al band-ului Miles Davis, contribuind decisiv la nasterea a ceea ce numim miscarea electric jazz fusion. Corea a fost descris ca fiind una dintre marile voci ale jazz-ului mondial care a iesit la iveala dupa era John Coltrane, fiind recunoscut ca un vizionar al muzicii (si nu doar al celei de jazz). Al patrulea cel mai premiat artist in viata din istoria premiilor Grammy, Chick Corea inca exploreaza stiluri muzicale, la cei 75 de ani ai sai, si este implicat activ in promovarea si strangerea de fonduri pentru cauze sociale.

The Chick Corea Elektric Band are in componenta, alaturi de Corea, muzicieni care au lansat de-a lungul timpului albume proprii, fiecare dintre ei fiind lider pentru diferite trupe. Patitucci (cinci premii Grammy) a fost parte din cvartetul lui Wayne Shorter, in timp ce Weckl (un premiu Grammy) a concertat alaturi de Natalie Cole, B.B. King, Mike Stern si sute de alti muzicieni.

Marienthal (doua premii Grammy) si-a lasat o amprenta uriasa in lumea R&B-ului si a jazz-ului urban, in timp ce Gambale (doua premii Grammy), creatorul tehnicii „sweep picking”, are peste 20 de albume solo.

JAZZ™ se va desfasura la Timisoara in perioada 30 iunie - 2 iulie 2017.

Cea de-a cincea editie a festivalului va avea trei scene in aer liber: in Piata Victoriei, in Parcul Castelului si in Parcul Civic.

Accesul la JAZZ™ este gratuit.

La cele 4 editii de pana acum, JAZZ™ a adus la Timisoara nume precum Richard Bona, Kurt Elling, David Murray si Macy Gray, Terri Lyne Carrington / Lizz Wright, Al Jarreau, The Cat Empire, Anoushka Shankar, Dianne Reeves, Liv Warfield w/ Prince’s NPG Hornz, The Ruff Pack, Marcus Miller, DeeDee Bridgewater, Dhafer Youssef, Imany, Jacob Collier, BadBadNotGood - o parte dintre acestia in premiera in Romania.

Mai multe detalii despre festival gasiti pe site-ul oficial, pe pagina de Facebook si pe Instagram.

@CristianMatei

Articol recomandat de sport.ro
Primul lucru făcut de Dani Alves, după eliberarea condiționată
Primul lucru făcut de Dani Alves, după eliberarea condiționată
Citește și...
Se pun in vanzare biletele pentru Festivalul Enescu 2017. Cat costa cel mai ieftin, seria
Se pun in vanzare biletele pentru Festivalul Enescu 2017. Cat costa cel mai ieftin, seria "mari orchestre"

Joi, 16 februarie 2017, ora 10, se pun in vanzare biletele individuale pentru Festivalul Enescu 2017, care are loc in perioada 2-24 septembrie in mai multe orase din tara.

Magura Wave 2017. Elvetienii de la CORONER sunt cap de afis la a 2-a editie a festivalului de rock din Hunedoara
Magura Wave 2017. Elvetienii de la CORONER sunt cap de afis la a 2-a editie a festivalului de rock din Hunedoara

In perioada 25-27 august 2017, in satul Uroi din judetul Hunedoara are loc cea de-a 2-a editie a festivalului de rock Magura Wave, unde cap de afis sunt elvetienii de la trupa Coroner.

Primul concert de rock din Romania organizat intr-un penitenciar. Pro Musica lanseaza DVD-ul
Primul concert de rock din Romania organizat intr-un penitenciar. Pro Musica lanseaza DVD-ul "Live in Prison"

Luni, in 27 februarie 2017, de la ora 19, la Muzeul Taranului Roman va avea loc premiera in Bucuresti a filmului “PRO Musica - Live in Prison" si lansarea dvd-ului cu acelasi nume.

Trupa Implant pentru Refuz lanseaza albumul
Trupa Implant pentru Refuz lanseaza albumul "Acustic" in Fabrica, pe 11 martie. Invitati speciali: Sunet Fin

Trupa Implant pentru Refuz lanseaza pe 11 martie albumul Acustic (LIVE@UNIRII5), prima productie LIVE a acestei trupe, in cadrul unui show care va avea loc la clubul Fabrica din Bucuresti.

Recomandări
Avertisment lansat de Zelenski: Fără ajutorul imediat al SUA, Putin va împinge rapid războiul pe teritoriul NATO
Avertisment lansat de Zelenski: Fără ajutorul imediat al SUA, Putin va împinge rapid războiul pe teritoriul NATO

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski spune că armata ucraineană a reuşit să ţină piept ofensivei ruse din lunile de iarnă, dar avertizează că fără un ajutor urgent în armament din partea Statelor Unite, Ucraina riscă să nu mai poate face faţă.

România a devenit noua obsesie a Rusiei. Declarațiile care spun totul despre tensiunile dintre Moscova și București
România a devenit noua obsesie a Rusiei. Declarațiile care spun totul despre tensiunile dintre Moscova și București

După o perioadă în care și-a concentrat atenția asupra Ucrainei și a Occidentului, mai ales în contextul masacrului din Moscova, dar și al războiului aflat în desfășurare, Rusia a luat în vizor, la nivel declarativ, România.

Ministrul Finanţelor, întrebat cât i-a venit factura la curent: „Nu ştiu de ce a fost o factură destul de mare”
Ministrul Finanţelor, întrebat cât i-a venit factura la curent: „Nu ştiu de ce a fost o factură destul de mare”

Ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, a declarat că a plătit la ultima factură de energie electrică suma de 199 lei şi nu ştie de ce a fost „o factură destul de mare”, în contextul în care nu este un mare consumator de energie.