(P) Vrei să le oferi părinților o bătrânețe ușoară? Serviciile căminului de bătrâni Altra Casa Felice sunt cele mai potrivite

(P) Vrei să le oferi părinților o bătrânețe ușoară? Serviciile căminului de bătrâni Altra Casa Felice sunt cele mai potrivite
StirilePROTV

Altra Casa Felice - cel mai potrivit cămin de bătrâni pentru bunicii tăi!

 

Momentul în care trebuie să alegi un cămin de bătrâni care să-i ofere părintelui tău cele mai bune servicii este unul cu multă încărcătură emoțională.

Cazarea într-un centru pentru seniori este un pas care a fost privit greșit pentru o perioadă lungă, dar care-și arată beneficiile în situația fiecărui vârstnic care a fost de acord cu această decizie.

Vine o vreme în care rolurile se inversează, iar toată grija pe care ne-au oferit-o părinții atunci când eram mici va trebui să se compenseze prin alegerile pe care noi le facem pentru aceștia atunci când ajung la bătrânețe.

În funcție de viața pe care au dus-o și problemele cu care s-au confruntat, părinții noștri pot avea o bătrânețe ușoară, doar cu momente frumoase, sau una în care afecțiunile medicale își fac simțită prezența.

În cea de-a doua situație seniorii au nevoie de asistență medicală permanentă, serviciu care poate fi foarte costisitor pentru o familie care nu are venituri peste medie.

Soluția prin care le puteți oferi părinților o bătrânețe mai ușoară, ferită de lipsuri și momente de singurătate, este alegerea unui cămin de bătrâni care oferă servicii de înaltă calitate și care dispune de un personal pregătit.

Altra Casa Felice reprezintă mai mult decât un centru pentru seniori, ci este o adevărată comunitate în care vârstnicii vor avea parte de momente frumoase și activități pe placul lor.

 

Cum îl pregătești pe senior pentru mutarea într-un cămin de bătrâni?

 

Tranziția seniorilor de acasă la căminul de bătrâni este un proces complex care necesită multă implicare și atenție.

După o viață petrecută în locuința pe care au construit-o personal și care a fost martoră a celor mai frumoase amintiri din viață, oricărui senior îi va fi greu să se părăsească această locație pentru un centru în care va împărți camera sau spațiile comune cu o altă persoană străină.

Decizia de a-l muta pe senior într-un astfel de centru trebuie să fie luată de comun acord cu acesta. Nu încercați să ascundeți o astfel de decizie sau să grăbiți procesul de mutare pentru că persoana vârstnică se va împotrivi.

Mai mult decât atât, dacă seniorul nu este implicat în procesul de alegere a centrului de bătrâni, acomodarea acestuia va fi dificilă.

 

Iată ce trebuie să faci pentru ca părintele tău să se acomodeze mai ușor într-un cămin de bătrâni:

 

• Caută un cămin de bătrâni modern

Imediat după ce ați luat în calcul această decizie, purtați o discuție deschisă cu seniorul și explicați-i acestuia avantajele.

Atunci când căutați un centru pentru seniori implicați și părintele în acest proces, astfel se va obișnui mai ușor cu ideea.

Este important ca acesta să aibă o părere pozitivă despre centrul ales.


• Acordă suficient timp acestui proces

 

Este o decizie importantă care nu poate fi luată de pe-o zi pe alta. Seniorul trebuie să se obișnuiască cu ideea, trebuie să-și aleagă lucrurile pe care dorește să le ia în noua locuință, dar și să reflecte în liniște.

Nu încerca să-i ascunzi părintelui tău aspecte pe care le consideri nepotrivite pentru acesta.

Este recomandat ca această decizie să fie una luată de comun acord, iar seniorul trebuie să cunoască fiecare detaliu care-l privește pentru a se acomoda mai ușor.


• Alege un cămin de bătrâni cu asistență medicală permanentă

 

Dacă părintele tău suferă de anumite afecțiuni medicale, cea mai bună alegere pe care o poți face este Altra Casa Felice.

Acest centru pentru seniori are un personal atent pregătit pentru a le oferi persoanelor vârstnice atenția și îngrijirea de care au nevoie.

În plus, personalul este pregătit pentru a interveni în orice moment din zi și din noapte, în cazul unei situații mai speciale.

 

Singurătatea la bătrânețe, mai mult decât un pericol

 

După o viață în care părinții noștri au mers zi de zi la locul de muncă și și-au făcut datoria așa cum au putut mai bine, au fost înconjurați de o mulțime de persoane și au făcut fapte eroice, acestora le este aproape imposibil să suporte singurătatea.

De cele mai multe ori, în astfel de situații apare depresia. Cu cât singurătatea se instalează mai repede, cu atât depresia este una mai apăsătoare și dureroasă.

Chiar dacă ne propunem să ajungem cât mai des la părinții noștri, obiectivele pe care dorim să le îndeplinim la locul de muncă sau în afaceri, copiii sau prietenii ne consumă tot timpul de care dispunem.

Seniorii au nevoie de atenție, de îngrijire, de persoane cărora să le ofere sfaturi și să le împărtășească poveștile lor de viață. În lipsa acestor persoane, vârstnicii se vor simți tot mai singuri și vor avea mult de suferit din pricina acestui lucru.

În sălile dedicate activităților din centrul pentru bătrâni Altra Casa Felice se vor auzi întotdeauna povești de viață care poate lăsa pe oricine cu gura căscată.

Seniorii își împărtășesc aici experiențele, joacă șah, citesc sau participă la diferite activități de socializare. Aici se leagă noi prietenii și se evită cât mai mult ca singurătatea să-și facă efectele atât de negative pentru seniori.

 

Altra Casa Felice - O oază de liniște pentru părinții tăi

 

Pentru că seniorii nu mai sunt implicați în spațiul social-economic vor avea un sentiment de inutilitate care va fi greu de suportat.

La Altra Casa Felice sunt organizate mai multe activități prin care seniorii cazați sunt implicați atât în organizarea zilei, cât și în jocuri de cunoaștere și socializare care fac zilele mai plăcute.

Altra Casa Felice respectă toate condițiile pentru ca părintele tău să se bucure de o bătrânețe liniștită și lipsită de nevoi.

Condițiile sunt moderne, activitățile sunt interactive, personalul este pregătit, iar prețurile mai mult decât avantajoase, în alte cuvinte, toate lucrurile sunt organizate astfel încât părintele tău să aibă parte de momentele frumoase pe care le merită după o viață grea, plină de încercări.

Simți că părinții tăi merită mai multă atenție, dar tu nu-i poți oferi acest aspect din pricina propriei familii sau a job-ului?

Alege un cămin de bătrâni cu experiență în serviciile dedicate vârstnicilor, alege Altra Casa Felice!

 

Acest articol este un material publicitar al cărui conținut a fost realizat în mod independent de o terță parte, fără răspunderea editorială şi sub supravegherea PRO TV S.R.L.

Citește și...
(P) Ai o casă la țară și vrei să îi instalezi un sistem de încălzire? Ia în calcul un cazan pe lemne!
(P) Ai o casă la țară și vrei să îi instalezi un sistem de încălzire? Ia în calcul un cazan pe lemne!

O casă la țară, într-o zonă liniștită, departe de tumultul orașului, este un vis pentru mulți români, iar unii dintre ei au reușit să îl îndeplinească.

(P) De ce mobila de bucătărie la comandă este cea mai bună variantă pentru casa ta. Sfaturi utile atunci când redecorezi
(P) De ce mobila de bucătărie la comandă este cea mai bună variantă pentru casa ta. Sfaturi utile atunci când redecorezi

O bucătărie frumoasă și bine organizată poate fi punctul central al oricărei locuințe. Oamenii investesc timp mai mare de așteptare, dar și un buget considerabil, atunci când aleg mobilierul de bucătărie și electrocasnicele.

 

(P) Host-Age.ro, a doua firmă de hosting profesional din România, aniversează 21 de ani
(P) Host-Age.ro, a doua firmă de hosting profesional din România, aniversează 21 de ani

Host-Age.ro este a doua firmă de hosting profesional din România, aniversează 21 de ani de activitate în industrie.

Recomandări
Iarna a pus stăpânire pe România. 27 de județe și Capitala se află, până duminică dimineață, sub avertizare de vreme severă
Iarna a pus stăpânire pe România. 27 de județe și Capitala se află, până duminică dimineață, sub avertizare de vreme severă

Iarna a venit brusc, la final de ianuarie, și a cuprins în forță jumătate de țară. A nins susținut și a bătut viscolul. În cinci județe este cod portocaliu de vreme rea.

Putin vrea să revendice o „bucată uriașă” din Oceanul Arctic. Liderul de la Kremlin a convocat Consiliul de Securitate
Putin vrea să revendice o „bucată uriașă” din Oceanul Arctic. Liderul de la Kremlin a convocat Consiliul de Securitate

Vladimir Putin, președintele Rusiei, a transmis, vineri, în cadrul Consiliului de Securitate, că Rusia dorește să extindă limitele platformei sale continentale din Oceanul Arctic.

Polonia va trimite Ucraina alte 60 de tancuri modernizate: „Încercăm să avem un rol conducător prin puterea exemplului”
Polonia va trimite Ucraina alte 60 de tancuri modernizate: „Încercăm să avem un rol conducător prin puterea exemplului”

Premierul polonez a anunțat că țara sa va trimite Ucrainei încă 60 de tancuri modernizate, pe lângă cele 14 Leopard, pe care s-a angajat să le livreze alături de alți aliați.