(P) Vrei să le oferi părinților o bătrânețe ușoară? Serviciile căminului de bătrâni Altra Casa Felice sunt cele mai potrivite

(P) Vrei să le oferi părinților o bătrânețe ușoară? Serviciile căminului de bătrâni Altra Casa Felice sunt cele mai potrivite
StirilePROTV

Altra Casa Felice - cel mai potrivit cămin de bătrâni pentru bunicii tăi!

 

Momentul în care trebuie să alegi un cămin de bătrâni care să-i ofere părintelui tău cele mai bune servicii este unul cu multă încărcătură emoțională.

Cazarea într-un centru pentru seniori este un pas care a fost privit greșit pentru o perioadă lungă, dar care-și arată beneficiile în situația fiecărui vârstnic care a fost de acord cu această decizie.

Vine o vreme în care rolurile se inversează, iar toată grija pe care ne-au oferit-o părinții atunci când eram mici va trebui să se compenseze prin alegerile pe care noi le facem pentru aceștia atunci când ajung la bătrânețe.

Citește și
Cunoscutul influencer Andrei Versace, găsit mort în casă. Ce spune Poliția despre „Regele fițelor”

În funcție de viața pe care au dus-o și problemele cu care s-au confruntat, părinții noștri pot avea o bătrânețe ușoară, doar cu momente frumoase, sau una în care afecțiunile medicale își fac simțită prezența.

În cea de-a doua situație seniorii au nevoie de asistență medicală permanentă, serviciu care poate fi foarte costisitor pentru o familie care nu are venituri peste medie.

Soluția prin care le puteți oferi părinților o bătrânețe mai ușoară, ferită de lipsuri și momente de singurătate, este alegerea unui cămin de bătrâni care oferă servicii de înaltă calitate și care dispune de un personal pregătit.

Altra Casa Felice reprezintă mai mult decât un centru pentru seniori, ci este o adevărată comunitate în care vârstnicii vor avea parte de momente frumoase și activități pe placul lor.

 

Cum îl pregătești pe senior pentru mutarea într-un cămin de bătrâni?

 

Tranziția seniorilor de acasă la căminul de bătrâni este un proces complex care necesită multă implicare și atenție.

După o viață petrecută în locuința pe care au construit-o personal și care a fost martoră a celor mai frumoase amintiri din viață, oricărui senior îi va fi greu să se părăsească această locație pentru un centru în care va împărți camera sau spațiile comune cu o altă persoană străină.

Decizia de a-l muta pe senior într-un astfel de centru trebuie să fie luată de comun acord cu acesta. Nu încercați să ascundeți o astfel de decizie sau să grăbiți procesul de mutare pentru că persoana vârstnică se va împotrivi.

Mai mult decât atât, dacă seniorul nu este implicat în procesul de alegere a centrului de bătrâni, acomodarea acestuia va fi dificilă.

 

Iată ce trebuie să faci pentru ca părintele tău să se acomodeze mai ușor într-un cămin de bătrâni:

 

• Caută un cămin de bătrâni modern

Imediat după ce ați luat în calcul această decizie, purtați o discuție deschisă cu seniorul și explicați-i acestuia avantajele.

Atunci când căutați un centru pentru seniori implicați și părintele în acest proces, astfel se va obișnui mai ușor cu ideea.

Este important ca acesta să aibă o părere pozitivă despre centrul ales.


• Acordă suficient timp acestui proces

 

Este o decizie importantă care nu poate fi luată de pe-o zi pe alta. Seniorul trebuie să se obișnuiască cu ideea, trebuie să-și aleagă lucrurile pe care dorește să le ia în noua locuință, dar și să reflecte în liniște.

Nu încerca să-i ascunzi părintelui tău aspecte pe care le consideri nepotrivite pentru acesta.

Este recomandat ca această decizie să fie una luată de comun acord, iar seniorul trebuie să cunoască fiecare detaliu care-l privește pentru a se acomoda mai ușor.


• Alege un cămin de bătrâni cu asistență medicală permanentă

 

Dacă părintele tău suferă de anumite afecțiuni medicale, cea mai bună alegere pe care o poți face este Altra Casa Felice.

Acest centru pentru seniori are un personal atent pregătit pentru a le oferi persoanelor vârstnice atenția și îngrijirea de care au nevoie.

În plus, personalul este pregătit pentru a interveni în orice moment din zi și din noapte, în cazul unei situații mai speciale.

 

Singurătatea la bătrânețe, mai mult decât un pericol

 

După o viață în care părinții noștri au mers zi de zi la locul de muncă și și-au făcut datoria așa cum au putut mai bine, au fost înconjurați de o mulțime de persoane și au făcut fapte eroice, acestora le este aproape imposibil să suporte singurătatea.

De cele mai multe ori, în astfel de situații apare depresia. Cu cât singurătatea se instalează mai repede, cu atât depresia este una mai apăsătoare și dureroasă.

Chiar dacă ne propunem să ajungem cât mai des la părinții noștri, obiectivele pe care dorim să le îndeplinim la locul de muncă sau în afaceri, copiii sau prietenii ne consumă tot timpul de care dispunem.

Seniorii au nevoie de atenție, de îngrijire, de persoane cărora să le ofere sfaturi și să le împărtășească poveștile lor de viață. În lipsa acestor persoane, vârstnicii se vor simți tot mai singuri și vor avea mult de suferit din pricina acestui lucru.

În sălile dedicate activităților din centrul pentru bătrâni Altra Casa Felice se vor auzi întotdeauna povești de viață care poate lăsa pe oricine cu gura căscată.

Seniorii își împărtășesc aici experiențele, joacă șah, citesc sau participă la diferite activități de socializare. Aici se leagă noi prietenii și se evită cât mai mult ca singurătatea să-și facă efectele atât de negative pentru seniori.

 

Altra Casa Felice - O oază de liniște pentru părinții tăi

 

Pentru că seniorii nu mai sunt implicați în spațiul social-economic vor avea un sentiment de inutilitate care va fi greu de suportat.

La Altra Casa Felice sunt organizate mai multe activități prin care seniorii cazați sunt implicați atât în organizarea zilei, cât și în jocuri de cunoaștere și socializare care fac zilele mai plăcute.

Altra Casa Felice respectă toate condițiile pentru ca părintele tău să se bucure de o bătrânețe liniștită și lipsită de nevoi.

Condițiile sunt moderne, activitățile sunt interactive, personalul este pregătit, iar prețurile mai mult decât avantajoase, în alte cuvinte, toate lucrurile sunt organizate astfel încât părintele tău să aibă parte de momentele frumoase pe care le merită după o viață grea, plină de încercări.

Simți că părinții tăi merită mai multă atenție, dar tu nu-i poți oferi acest aspect din pricina propriei familii sau a job-ului?

Alege un cămin de bătrâni cu experiență în serviciile dedicate vârstnicilor, alege Altra Casa Felice!

 

Articol recomandat de sport.ro
Frumoase și valoroase. Zece sportive românce superbe care merg la Paris ca să câștige medalii | FOTO
Frumoase și valoroase. Zece sportive românce superbe care merg la Paris ca să câștige medalii | FOTO

Acest articol este un material publicitar al cărui conținut a fost realizat în mod independent de o terță parte, fără răspunderea editorială şi sub supravegherea PRO TV S.R.L.

Citește și...
(P) Cele mai frumoase experiențe de vacanță în România
(P) Cele mai frumoase experiențe de vacanță în România

Cazări epice, wellness, experiențe gastronomice, distracție, aventură și destinații cultural-educative sunt noile elemente luate în calcul atunci când vorbim de planificarea vacanței.

(P) De ce este important să călătorești pentru sănătatea ta mintală?
(P) De ce este important să călătorești pentru sănătatea ta mintală?

Călătoriile sunt o modalitate de a explora noi locuri și culturi cu un impact profund asupra sănătății mintale.

(P) Activități populare cu care să pierzi timpul pe vremea caniculară, indiferent de stilul de viață
(P) Activități populare cu care să pierzi timpul pe vremea caniculară, indiferent de stilul de viață

Serile de vară caniculare ne aduc la un impas: când totul este prea cald pentru orice, ce e de făcut ca să nu te plictisești? Află aici idei de a petrece timpul.

Recomandări
Noi proteste în Leeds, după revolta violentă a românilor. Alte 5 persoane au fost reținute, printre care și un român
Noi proteste în Leeds, după revolta violentă a românilor. Alte 5 persoane au fost reținute, printre care și un român

Continuă protestele în orașul Leeds, din nordul Angliei. Alte 5 persoane au fost reținute, printre care și un român de 37 de ani. Bărbatul ar fi apărut într-o filmare, când încerca să dea foc unui autobuz.

Cine este posibilul ucigaș al dentistei, care tocmai a fost prins în Brăila. A fost eliberat în martie din închisoare
Cine este posibilul ucigaș al dentistei, care tocmai a fost prins în Brăila. A fost eliberat în martie din închisoare

După 4 zile de căutări, principalul suspect în cazul uciderii doctoriței stomatolog din Republica Moldova a fost prins și reținut pentru 24 de ore.

Pana informatică de la Microsoft a creat haos în aeroporturi. Cum au reacționat oamenii. „Cumpărăm apă cu 10 lei, lux”
Pana informatică de la Microsoft a creat haos în aeroporturi. Cum au reacționat oamenii. „Cumpărăm apă cu 10 lei, lux”

Milioane de oameni au apucat să vadă vineri pentru câteva ore cum ar arăta lumea cu o pană globală a sistemelor informatice.