(P) Vorbești 70 de limbi străine în 0.5 secunde. Translatorul vocal care elimină barierele de comunicare

copy

Dacă vrei să vorbești românește oriunde te-ai duce în lume, cu orice naționalitate, fără să te bazezi pe date mobile sau pe aplicații de traducere plătite, ei bine, află că se poate: cu un traducător de buzunar!

 

Acest dispozitiv de mici dimensiuni îți deschide o lume plină de posibilități. Fie că îți cauți un job în străinătate, pleci la studii, călătorești în scopuri de afaceri sau pur și simplu vrei să înțelegi mai bine cultura și istoria locurilor pe care le vizitezi, un translator vocal este partenerul perfect.

Ce este un translator vocal?

Așa cum sugerează și denumirea, un translator vocal este un dispozitiv creat special pentru a traduce. Acest traducător instant are misiunea de a elimina barierele de comunicare dintre diferite naționalități. Deși există și aplicații mobile accesibile, create pentru traduceri, dispozitivele de tip e-translator sunt din ce în ce mai căutate și apreciate. Motivul este că un traducător instant vine cu multiple beneficii, precum precizie și rapiditate mai mare a traducerilor, baterie puternică, internet propriu, alte aplicații utile călătoriilor etc.

Citește și
(P) Cum recunoști o pereche originală de cizme UGG
(P) Cum recunoști o pereche originală de cizme UGG
„Păpușa de fier a lui Putin” explică propaganda Kremlinului: „Nu contează ce se întâmplă cu adevărat”

Cum funcționează un e-translator?

Un e-translator recunoaște vocea (și chiar și limba) partenerilor de conversație și este capabil să traducă replicile în ambele limbi folosite. Practic, vorbești direct în română, iar acest traducător instant traduce, sonor, în limba interlocutorului tău. Când el îți răspunde, e-translatorul va traduce pentru tine replica lui, în română.

Acest proces se bazează pe conexiunea la internet. Odată ce recunoaște vocea și cuvintele, un e-translator accesează, prin intermediul internetului, diverse motoare de traducere pentru a face, efectiv, traducerea. De aceea, un e-translator vine fie cu posibilitatea de a se conecta la Wi-Fi, fie cu o cartelă proprie de internet destinat traducerilor.

Compania Vasco Electronics, liderul european pe piața dispozitivelor de tip traducător instant, oferă, de exemplu, internet gratuit, nelimitat, pe viață, pentru traduceri, inclus în prețul dispozitivelor sale.

Un translator vocal traduce doar voce?


Depinde de ce tip de translator vocal alegi. Deși funcția principală a unui e-translator este aceea de a traduce vocea, anumite dispozitive de tip traducător de buzunar au și alte tipuri de traducere incluse, pentru a oferi utilizatorului posibilități multiple de folosire.

Cel mai complex traducător instant de pe piață din acest moment, Vasco Translator M3, traduce atât voce, cât și text recunoscut pe imagini (semne de circulație, meniuri, ziare etc., pe care le poți fotografia direct cu camera dispozitivului), conversații telefonice sau conferințe. Aceste funcții sunt disponibile pentru 70 de limbi, vorbite de aproximativ 90% din populația lumii, și funcționează în 200 de țări fără costuri suplimentare.

De ce ai alege un e-translator vs. o aplicație mobilă

Dispozitivele de tip e-translator devin din ce în ce mai complexe odată cu evoluția tehnologiei și sunt la căutare, în ciuda existenței unor aplicații gratuite de traducere. De ce?

Un prim motiv este legat de internet. Odată ieșit din țară - și, mai ales, din Uniunea Europenă - începi să îți faci griji legate de costurile de roaming, în special în țările unde nu se pune la dispoziție Wi-Fi gratuit. Folosirea unei aplicații pe telefon dedicată traducerilor, chiar și pentru câteva cuvinte, îți poate aduce costuri suplimentare imense. Lucrurile se schimbă dacă ai un traducător de buzunar. Dispozitivele de tip traducător instant de la Vasco Electronics, de exemplu, vin cu o cartelă SIM care are internet gratuit, nelimitat, pe viață, cu acoperire în aproximativ 200 de țări - astfel încât elimină orice potențial cost suplimentar.

De asemenea, un translator vocal poate oferi o traducere mai calitativă decât o simplă aplicație de traducere. Dacă majoritatea aplicațiilor sau motoarelor de traducere gratuite folosesc doar baza lor de date pentru traduceri, un translator vocal ca Vasco Translator M3 accesează până la 6 motoare de traduceri pentru a o găsi pe cea mai potrivită în context. Acest traducător de buzunar are o precizie de până la 96% datorită multitudinii de motoare, dar și a folosirii pronunției native.

Nu în ultimul rând, dacă nu te poți baza întotdeauna pe bateria smartphone-ului tău când călătorești (mai ales dacă faci multe fotografii, filmări, folosești hărțile șamd), cu siguranță te poți baza de bateria unui traducător instant. Vasco Translator M3 are, de exemplu, autonomie de funcționare de până la 5 zile, deci poți folosi acest e-translator fără încărcare într-o minivacanță.

Cadoul inedit de sărbători - un traducător de buzunar

Un traducător de buzunar poate fi un cadou inedit și foarte util pentru cei pasionați de călătorii, pentru apropiații care muncesc în străinătate sau care fac afaceri peste hotare. Comunicarea este cel mai important lucru, iar un traducător instant ajută pe oricine să înțeleagă și să se facă înțeles.

Magazinul online de dispozitive tip translator vocal pune la dispoziție mai multe modele de e-translatoare cu care îi poți surprinde pe cei dragi (sau chiar pe tine!) anul acesta.
 

Articol recomandat de sport.ro
Luptător MMA, suspendat pe viață și bătut de fani, după ce a atacat o fată de ring | VIDEO
Luptător MMA, suspendat pe viață și bătut de fani, după ce a atacat o fată de ring | VIDEO

Acest articol este un material publicitar al cărui conținut a fost realizat în mod independent de o terță parte, fără răspunderea editorială şi sub supravegherea PRO TV S.R.L.

Citește și...
(P) Rețeaua aBeauty Clinique deschide în Oradea o nouă clinică de estetică
(P) Rețeaua aBeauty Clinique deschide în Oradea o nouă clinică de estetică

Pe 1 iulie 2021 rețeaua aBeauty Clinique a deschis oficial o nouă clinică de estetică în Oradea, brandul consolidându-și poziția de lider în România și fiind în continuare cea mai mare rețea de clinici de estetică neinvazivă și beauty din țară.

(P) Cum recunoști o pereche originală de cizme UGG
(P) Cum recunoști o pereche originală de cizme UGG

Cizmele UGG au devenit vedetele sezonului rece în ultimii ani, asta pentru că oferă protecție și căldură sporită picioarelor chiar și la cele mai joase temperaturi.

(P) Electrocasnice pentru casă și bucătărie de la Morphy Richards, de acum disponibile și în România
(P) Electrocasnice pentru casă și bucătărie de la Morphy Richards, de acum disponibile și în România

Morphy Richards, brandul internațional de electrocasnice pentru casă și bucătărie din Marea Britanie, a anunțat astăzi lansarea pe piața din România. Momentul marchează, totodată, și expansiunea brandului în Europa de Est.

(P) 3 ținute în care să integrezi cu succes o pereche de ghete damă
(P) 3 ținute în care să integrezi cu succes o pereche de ghete damă

Te-ai gândit la ținutele pe care urmează să le porți în acest sezon? Nu este deloc dificil să te îmbraci la modă, însă poate fi complicat să alcătuiești o ținută de iarnă care să cuprindă și încălțămintea ideală.

Recomandări
În plin an electoral, oficialii PSD-PNL au în plan o nouă majorare a salariilor. Cu cât ar crește, din iulie, salariul minim
În plin an electoral, oficialii PSD-PNL au în plan o nouă majorare a salariilor. Cu cât ar crește, din iulie, salariul minim

Deși presați de cheltuieli prea mari la buget, oficialii au în plan o nouă majorare a salariilor, în an electoral. 

Europenii vor să-și întărească armatele, în timp ce Ucraina primește un nou pachet de ajutor
Europenii vor să-și întărească armatele, în timp ce Ucraina primește un nou pachet de ajutor

Noul pachet de ajutor american pentru Ucraina va include și rachete ghidate cu o rază de acțiune de 300 de km.  

Filmul evenimentelor. Cum s-a rupt coaliția PSD-PNL la Primăria Capitalei, din cauza medicului Cătălin Cîrstoiu
Filmul evenimentelor. Cum s-a rupt coaliția PSD-PNL la Primăria Capitalei, din cauza medicului Cătălin Cîrstoiu

După două luni de căutări și încă una în care au făcut campanie pentru medicul Cătălin Cîrstoiu, liderii PNL și PSD au anulat toate planurile comune pentru Primăria generală a Capitalei.