(P) Recuperare rapidă după injectare minim invazivă pentru incontinență urinară de efort la Sanconfind

p

În premieră prahoveană, Sanconfind organizează un workshop medical, pentru tratamentul incontinenţei urinare de stres la femei, la Poiana Câmpina, pentru care recuperarea medicală postoperatorie este facilă, fără costuri suplimentare pentru paciente.

Partenerul principal este compania Phrama Telnet iar produsul se numeste Urolon. La eveniment vor participa medici specialişti care vor putea urmări live ce se întâmplă cu pacientele în sala de intervenţii şi vor putea discuta cu ele direct, în urma injectărilor pentru a demonstra recuperarea rapidă.

Două paciente vor beneficia gratuit, de injectare cu implant bioresorbabil UROLON, pus la dispoziţie de compania Pharma Telnet. Echipa medicală va fi coordonată de dr Silviu Sandu, medic urolog la Spitalul Sanconfind. Produsul este bioresorbabil si biodegradabil, si reprezinta o noutate pe piaţa medicală, în special pentru urologie.

In urma injectărilor, invitatul special, profesor urolog Andelo Mojsovic, din Croaţia, membru al Societăţii Internaţionale de Incontinenţă, îl va certifica oficial pe Dr Silviu Sandu ca trainer specializat pentru injectările cu UROLON.

Workshopul medical se va transmite live din sala de intervenţii către medicii invitaţi aflaţi într-un auditorium la Sanconfind.

Citește și
„Suntem niște animale sălbatice”. Cum arată „iadul drogurilor” din San Francisco, unde trăiesc 8.000 de dependenți fără adăpost

Injectarea cu produsul revoluţionar bioresorbabil se face pentru femeile cu incontinenţă de nivel mic şi mediu iar recuperarea postoperatorie a pacientelor este rapidă. Imediat după interventie efectul se resimte iar pacienta, spitalizată doar cateva ore, poate pleca acasă.

Incontinenţa urinară este o afecțiune medicală caracterizată prin pierderea involuntară a controlului asupra urinarii, ducând la pierderi accidentale de urină. Aceasta poate varia de la pierderi ocazionale mici până la pierderi mai frecvente și în cantități foarte mari.

Există mai multe tipuri principale de incontinență urinară:

1. Incontinența de efort: Apare când presiunea asupra vezicii crește brusc, de exemplu în timpul tusei, strănutului sau efortului fizic.

2. Incontinența prin imperiozitate: Caracterizată prin nevoia bruscă și intensă de a urina, urmată de pierderea involuntară a urinei.

3. Incontinența mixtă: O combinație între incontinența de efort și cea prin imperiozitate.

4. Incontinența prin supraplin: Apare când vezica nu se golește complet, ducând la scurgeri frecvente în cantități mici.

Cauzele incontinenței urinare pot include:

· Slăbirea mușchilor pelvini

· Infecții urinare

· Afecțiuni neurologice

· Intervenții chirurgicale în zona pelvină

· Sarcina și nașterea

· Îmbătrânirea

Tratamentul depinde de tipul și severitatea incontinenței și poate include exerciții de recuperare medicală - gimnastică pentru întărirea mușchilor pelvieni, modificări ale stilului de viață, medicamente sau, în unele cazuri, intervenții chirurgicale.

In cazul incontinentei de efort, simptomele pot fi mici pierederi de urină, în timpul activităților, tuse sau strănut, râs, ridicarea de greutăți, exerciții fizice. Un dignotic corect şi complet este acela pus de medicul urolog, în baza istoricului medical si a unor teste urologice. Tratamentul înainte de injectare poate fi compus din exerciții pentru întărirea mușchilor pelvieni (exerciții Kegel),ce se poate face în sala de kinetoterapie a bazei de recuperare medicală Sanconfind, terapie comportamentală, tratament medicamentos. În cazurile severe, în care o simplă injectare nu ar mai fi de efect, atunci e recomandă montarea unei bandelete suburetrale.

5. Prevenție:

· Menținerea unei greutăți sănătoase

· Exerciții regulate pentru mușchii pelvieni

· Evitarea ridicării de greutăți mari

· Reducerea consumului de cofeină și alcool

Este important ca femeile care suspectează că au incontinență de stres să consulte un medic urolog pentru un diagnostic corect și un plan de tratament adecvat. Această afecțiune poate avea un impact semnificativ asupra calității vieții, dar există numeroase opțiuni de tratament disponibile.

Centrul Medical Sanconfind este un centru cu peste 20 specialităţi medicale, incluzând servicii de spitalizare de zi şi continuă, pentru: chirurgie generală, chirurgie cardio-vasculară, ortopedie şi traumatologie, recuperare medicală, urologie, obstetrică-ginecologie, medicină interenă, cardiologie, gastroenterologie, endocrinologie, dermato-venerologie, laborator analize medicale, boli infecţioase, diabt, pediatrie, neurochirurgie, pneumologie, psihologie, psihiatrie, medicina muncii. Sanconfind este localizat la Poiana Câmpina, Prahova şi este cel mai mare spital privat prahovean.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Kylian Mbappe, vizat de o anchetă pentru viol și agresiune sexuală după ”escapada” din Suedia!
NEWS ALERT Kylian Mbappe, vizat de o anchetă pentru viol și agresiune sexuală după ”escapada” din Suedia!

Acest articol este un material publicitar al cărui conținut a fost realizat în mod independent de o terță parte, fără răspunderea editorială şi sub supravegherea PRO TV S.R.L.

Citește și...
(P) Cum să alegi asigurarea de viață potrivită: factori de luat în considerare
(P) Cum să alegi asigurarea de viață potrivită: factori de luat în considerare

Alegerea unei asigurări de viață potrivite este o decizie importantă, care îți poate oferi liniște și securitate financiară, atât pentru tine, cât și pentru cei dragi.

(P) Infiltrațiile intraarticulare cu corticosteroizi: beneficii și recomandări
(P) Infiltrațiile intraarticulare cu corticosteroizi: beneficii și recomandări

Durerile articulare și inflamația sunt probleme comune, care afectează milioane de oameni din întreaga lume.

(P) Cum evaluează experții siguranța dispozitivelor medicale: Ce trebuie să știi înainte de a alege un balon gastric
(P) Cum evaluează experții siguranța dispozitivelor medicale: Ce trebuie să știi înainte de a alege un balon gastric

Atunci când alegi un dispozitiv medical pentru pierderea în greutate, precum balonul gastric, siguranța este un aspect esențial.

Recomandări
Vlad Gheorghe: ”Decizie fără precedent în România. Voturile de la alegerile europarlamentare trebuie renumărate”
Vlad Gheorghe: ”Decizie fără precedent în România. Voturile de la alegerile europarlamentare trebuie renumărate”

Fostul europarlamentar Vlad Gheorghe a anunţat, luni, că voturile de la alegerile europarlamentare pentru România ”trebuie renumărate”, potrivit unei decizii a judecătorilor Înaltei Curți de Casație și Justiție.

Ciolacu, întrebat cine a câştigat bătălia pe planşeul Unirii: Nu a câştigat nimeni, toată lumea a pierdut
Ciolacu, întrebat cine a câştigat bătălia pe planşeul Unirii: Nu a câştigat nimeni, toată lumea a pierdut

Premierul Marcel Ciolacu a declarat marţi că din "bătălia" pentru planşeul Unirii nu a câştigat nimeni, toată lumea a pierdut, adică şi primarul general, Nicuşor Dan, şi primarul Sectorului 4, Daniel Băluţă.

Deputatul PNL George Paladi ar fi lovit intenționat mașina soției, în trafic. Femeia a sunat la 112 și a spus că e amenințată
Deputatul PNL George Paladi ar fi lovit intenționat mașina soției, în trafic. Femeia a sunat la 112 și a spus că e amenințată

Scandal în trafic, între un parlamentar din Brăila și fosta soție. Femeia a sunat la 112 și a anunțat că este amenințată și că mașina i-ar fi fost lovită cu intenție pe o stradă din oraș.