(P) Paris: reducerea deșeurilor cu ajutorul pubelelor solare inteligente PEL distribuite în România de Z Spot Media

(P) Paris: reducerea deșeurilor cu ajutorul pubelelor solare inteligente PEL distribuite în România de Z Spot Media

Municipiul faimoasei metropole Paris a instalat 14 pubele stradale inteligente PEL de compactare a deșeurilor menajere în sectorul Opéra din Paris.

Aceasta este parte a unui program de evaluare desfăşurat de Consiliul oraşului pentru îmbunătăţirea şi eficientizarea serviciilor de colectare a gunoiului.

Pentru acest program-pilot de evaluare, desfăşurat în a doua jumătate a anului 2018, a fost ales un sector aglomerat al Parisului - arondismentul 9 de pe malul drept al râului Sena.

Sectorul cuprinde multe locuri de interes cultural, istoric şi arhitectural, inclusiv Opera din Paris, Bulevardul Haussmann sau numeroase magazine mari. Fiind cea mai aglomerată zonă turistică din oraş, colectarea coşurilor de gunoi din zonă se realiza în mod normal de patru ori pe zi.

Colectarea tradiţională a gunoiului era dificilă şi problematică, îngreunând traficul deja aglomerat şi deranjând proprietarii de afaceri din zonă şi lucrătorii locali. În plus, colectarea în timpul zilei avea un impact negativ asupra vizitatorilor şi turiştilor, element vital în economia sectorului.

Citește și
Mesaj către Zelenski: „OK, am reuşit. Acum du-te şi câştigă lupta”

Cele 14 echipamente alese pentru a fi instalate în sectorul selectat au fost pubelele stradale inteligente de compactare a deşeurilor PEL SolarStreetBin IoT, alimentate cu energie solară. Proiectul-pilot a fost implementat cu scopul evaluării de către primăria oraşului a tehnologiilor inovatoare IoT de colectare a gunoiului. S-a dorit evaluarea potenţialului pubelelor solare de compactare în îmbunătăţirea serviciului public de colectare a gunoiului din sector şi de economisire a costurilor asociate cu acest serviciu.

Pubelele alese, PEL SolarStreetBin, sunt pubele metalice stradale, fixe, rezistente la vandalism, dotate la interior cu pubele de plastic standard de 240 litri. Ele dispun de un sistem de compactare motorizat, alimentat cu energie solară - compactare ce creşte capacitatea de depozitare a gunoiului de 10 ori mai mult faţă de o pubelă obişnuită. Cu această capacitate mărită de depozitare s-a redus semnificativ numărul de vizite necesare pentru întreţinerea coşului de gunoi.

pubele stradale inteligente

Pubele standard de plastic (240 litri) folosite la interior au putut fi colectate cu vehiculele obişnuite de colectare a deşeurilor municipale, fără a fi necesare echipamente specializate.
De asemenea, au fost alese pubelele inteligente care utilizează tehnolgia IoT pentru a alertă serviciul de colectare când pubela s-a umplut. Un senzor wireless integrat permite monitorizarea nivelului de gunoi din coş, iar tehnologia trimite o alertă atunci când un coş trebuie golit. Această capacitate simplificată de monitorizare cu alertă a permis municipalităţii din Paris să îşi eficientizeze costurile, concentrându-şi resursele de colectare a gunoiului doar asupra acelor pubele care necesită golire.

pubele stradale inteligente

Un alt aspect apreciat al pubelelor stradale inteligente PEL l-a constituit tehnologia "Deschidere fără contact" care asigură confortul şi igiena utilizatorilor. Astfel, clapeta superioară de deschidere a coşului de gunoi este acţionată de o pedală de picior permiţând utilizarea pubelei fără atingerea cu mâna a acesteia. Sistemul special de deschidere impiedică inclusiv accesul rozătoarelor şi al altor dăunători în pubela.

pubele stradale inteligente

În zona evaluată, pubelele inteligente PEL SolarStreetBin au îmbunătăţit standardele generale de igienă eliminând coşurile deschise şi revărsate, mirosurile neplăcute, şi au contribuit la o reducere a traficului vehiculelor de colectare, a emisiilor de CO2 şi implicit a costurilor municipalităţii.

Feedback-ul municipalităţii din Paris a fost extrem de pozitiv. În prima săptămână după instalare, fiecare pubelă PEL SolarStreetBin a necesitat golirea o dată la trei zile - o diferenţă mare faţă de cele 4 vizite zilnice pentru golirea pubelelor obişnuite. Performanţa pubelelor inteligente solare a fost apoi monitorizată încă şase luni, urmând ca municipalitatea din Paris să extindă utilizarea pubelelor inteligente în toate cele 27 de sectoare ale metropolei.

Pubelele SolarStreetBin sunt produse de PEL Waste Reduction Equipment, Irlanda şi distribuite în România de Z Spot Media SRL. Compania distribuie diverse utilaje şi echipamente, inclusiv utilaje pentru colectarea şi reciclarea de deşeuri, cum ar fi prese de balotat, pubele inteligente stradale, compactoare de deşeuri, concasoare de sticlă etc.

Pubelele stradale inteligente reprezintă cea mai modernă tehnolgie de colectare a deşeurilor stradale municipale, aceste produse fiind destinate atât utilizării outdoor (oraşe, parcuri, campusuri universitare, stadioane, etc), cât şi pentru utilizarea indoor (mall-uri, hipermarket-uri, galerii comerciale, arene sportive etc).

pubele stradale inteligente

 

Articol recomandat de sport.ro
Luptător MMA, suspendat pe viață și bătut de fani, după ce a atacat o fată de ring | VIDEO
Luptător MMA, suspendat pe viață și bătut de fani, după ce a atacat o fată de ring | VIDEO

Acest articol este un material publicitar al cărui conținut a fost realizat în mod independent de o terță parte, fără răspunderea editorială şi sub supravegherea PRO TV S.R.L.

Citește și...
(P) Au început înscrierile pentru cursurile de IT gratuite dezvoltate de Digital Stack în cadrul Atelierului de Șanse
(P) Au început înscrierile pentru cursurile de IT gratuite dezvoltate de Digital Stack în cadrul Atelierului de Șanse

Atelierul de Șanse revine și în 2024 cu o serie diversă de cursuri și workshopuri de IT gratuite realizate de Digital Stack.

(P) Ghidul complet al articolelor de pescuit pentru începători
(P) Ghidul complet al articolelor de pescuit pentru începători

Pășirea în lumea pescuitului poate fi la fel de entuziasmantă cât este de intimidantă pentru începători.

(P) Nu rata aceste oportunități când ești student
(P) Nu rata aceste oportunități când ești student

Sunt mai multe oportunități care se ivesc de obicei atunci când ești student, de aceea este important să profiți de toate aceste oportunități.

 

Recomandări
Senatul SUA a aprobat mult așteptatul ajutor pentru Ucraina. Va primi un uriaş pachet de asistenţă militară şi economică
Senatul SUA a aprobat mult așteptatul ajutor pentru Ucraina. Va primi un uriaş pachet de asistenţă militară şi economică

Statele Unite au adoptat marţi un uriaş pachet de asistenţă militară şi economică pentru Ucraina, rezultatul lunilor de negocieri extrem de tensionate şi laborioase din Congres.

România, dată în judecată la Viena. Olandezii de la Damen cer rezilierea contractului pentru șantierul naval din Mangalia
România, dată în judecată la Viena. Olandezii de la Damen cer rezilierea contractului pentru șantierul naval din Mangalia

Damen a dat România în judecată la Curtea Internaţională de Arbitraj de la Viena, cerând rezilierea acordului de asociere încheiat în 2018, prin care statul român a devenit acţionar majoritar (51%) al companiei Damen Shipyards Mangalia SA.

Rusia amenință Europa cu o ripostă violentă dacă îi vor fi confiscate activele îngheţate.
Rusia amenință Europa cu o ripostă violentă dacă îi vor fi confiscate activele îngheţate. "Va exista un răspuns foarte dur"

O aliată a lui Vladimir Putin, a avertizat, marţi, că Rusia este gata să riposteze dacă activele sale îngheţate, de aproape 300 de miliarde de dolari, vor fi confiscate de Occident şi folosite pentru a ajuta Ucraina.