(P) Păreri Pefoc: Șemineul din cărămidă rămâne în tendințe, indiferent de vremuri

articol promovare

Cărămida este recunoscută ca un material potirivit în construirea unui semineu, datorită versatilității sale și aspectului care se încadrează cu ușurință în majoritatea stilurilor de amenajare - rustic, clasic sau chiar și modern.

Pe lângă arhicunoscuta cărămidă, constructorii de șeminee din ziua de azi, propun și o altă gamă de materiale, care adaugă un plus de eficiență clasicului șemineu pe lemne. În acest sens, profesioniștii de la Pefoc, ne propun soluții precum: silicatul de calciu, vermiculita sau plăcile silcaheat, care izolează perfect termic și care arată foarte bine placate la exterior cu cărămidă, aspecte ce se transformă în avantaje, nu doar din punct de vedere estetic, ci și practic.

Profitând de expertiza echipei sibiene și a vastei lor experiențe în comercializarea și montajul unui întreg univers de soluții termice alternative (de la șeminee pe lemne, electrice sau pe gaz și până la sobe pe peleți sau gratare gradina sibiu), am ales ca în acest articol, să dezbatem subiectul șemineelor construite sau placate cu cărămidă și avantajele acestora, pe categorii de produse.

Prima categorie este reprezentată de șemineele construite în întregime din cărămidă sau cel puțin în care predomină acest material atât de simplu, dar foarte eficient din punct de vedere funcțional și estetic. Din această categorie fac parte modelele clasice cu randament termic mult mai crescut, tradiționale sau cu note rustice, cărora le putem găsi un loc perfect în casele de vacanță sau în cabanele de la munte, ca o alternativă la simpla și uneori insuficienta sobă pe lemne, dar și în living-urile cu tendințe clasice spre modern. În aceeași categorie vom regăsi și modernele tipuri de șemineu îmbrăcate cu cărămidă decorativă albă (care revoluționează aspectul complet al unei case), neagră, crem sau gri, cu suport TV sau consolă media, dispuse pe colț, având un design avangardist, putând fi amplasate practic oriunde: în dormitor, în sufragerie sau chiar la mansardă.

Următoarea categorie se referă la șemineele cu elemente sau porțiuni din cărămidă. În cazul acestora, chiar dacă sunt construite în proporție mai mare din materiale specializate precum plăcile de silicat, vermiculita la interior, la exterior pot fi configurate porțiuni sau elemente decorative sau structurale secundare, în care s-a folosit cărămida așezată longitudinal sau lateral, ceea ce plusează la capitolul design sincronizat perfect vizual cu arhitectura sau stilul de amenajare al locuinței, reușind să sincronizeze modernismul cu notele tradiționale.

Citește și
De ce „urăște” Donald Trump Ucraina. În 2019 i-a spui lui Zelenski: „Ucraina știe multe despre asta”

La ultima categorie, ne vom opri la șemineele cu perete background din cărămidă. Amplasate strategic în fața sau în laterala unui perete îmbrăcat în cărămidă, creează o ambianță vizuală deosebită, urmărind combinațiile de design și stilul decorativ al camerelor unde acestea sunt amplasate. Aceste modele se adresează în mod special celor cărora le place stilul contemporan, dar în combinație cu liniile rustice sau vintage pe care le oferă cărămida pusă în contrast cu elementele moderne.

Specialiștii sibieni sunt pregătiți să răspundă întrebărilor tale și să-ți ofere consultanță gratuită în vederea construirii șemineului perfect. De asemenea, în magazinul online pefoc.ro, veți putea găsi o gamă suficientă de produse din universul soluțiilor de încălzire alternativă, precum: focare premium, șeminee de tip centrală sau pe curent, sobe rustice, soluții de cos de fum inox, modele de șemineu decorativ sau alte accesorii, toate într-un singur loc și disponibile imediat din stocul propriu de la Sibiu sau de la partenerii afiliați, din întreaga țară.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Veste uriașă pentru Simona Halep!
NEWS ALERT Veste uriașă pentru Simona Halep!

Acest articol este un material publicitar al cărui conținut a fost realizat în mod independent de o terță parte, fără răspunderea editorială şi sub supravegherea PRO TV S.R.L.

Citește și...
(P) 5 motive pentru care să te înscrii la un curs profesional de microblading pentru sprâncene
(P) 5 motive pentru care să te înscrii la un curs profesional de microblading pentru sprâncene

Microbladingul a devenit una dintre cele mai solicitate proceduri în industria frumuseții, oferind soluții semi-permanente pentru sprâncenele subțiri, neregulate sau lipsite de formă.

(P) Ce trebuie să știi înainte de a trece mașina pe GPL
(P) Ce trebuie să știi înainte de a trece mașina pe GPL

O simplă conversie la GPL te poate ajuta să economisești până la 50% din costurile de combustibil.

(P) 3 motive pentru care ar trebui să alegi firma de închirieri auto Carnova
(P) 3 motive pentru care ar trebui să alegi firma de închirieri auto Carnova

Într-un oraș plin de viață cum este Bucureștiul ai nevoie de serviciile profesionale ale unei firme de închirieri auto. Carnova este partenerul tău în materie de rent a car și se asigură că ai parte de servicii de top.

Recomandări
Întâlnire de taină la Damasc. Presa din Siria: Șeful Serviciului Secret din România, față în față cu Bashar al-Assad
Întâlnire de taină la Damasc. Presa din Siria: Șeful Serviciului Secret din România, față în față cu Bashar al-Assad

Un diplomat european a dezvăluit, miercuri, pentru Syria TV, că Serviciului Secret din România a vizitat Siria și s-a întâlnit cu președintele Bashar al-Assad și cu directorul serviciilor de informații siriene, Hossam Luke.

Tehnologia care poate apăra România în cazul unui atac cu rachete balistice. A fost testată cu succes de Israel și SUA
Tehnologia care poate apăra România în cazul unui atac cu rachete balistice. A fost testată cu succes de Israel și SUA

Israelul și Statele Unite au folosit pentru prima oară într-o situație reală interceptoarele de rachete balistice împotriva proiectilelor lansate de Iran.

România, mamă vitregă pentru elevi. „Masa caldă” e, de fapt, rece în peste 60% din cazuri. Nu toți copiii o primesc
România, mamă vitregă pentru elevi. „Masa caldă” e, de fapt, rece în peste 60% din cazuri. Nu toți copiii o primesc

"Masa caldă" în școli este în peste 60% din cazuri un sendviș sau un pachet cu hrană rece. Programul național funcționează doar într-o treime dintre școlile alese de Ministerul Educației, care dă vina pe incompetența autorităților locale.