(P) O familie din București a răsuflat ușurată după ce a primit ajutor în mutări mobilă

Ultima actualizare: 22-06-2022 13:48
mobila

Familia din București intenționa să se mute într-un alt cartier din oraș, mai aproape de școală, piață/ magazin, de locurile de muncă și de un parc mai mare.

A decis să ceară ajutor profesionist în mutări mobilă abia atunci când a realizat că nu poate răzbi nici măcar cu ajutor de la cunoscuți. La scurt timp după aceea a răsuflat ușurată, fiind deja mutată în noua casă.

Familia P., compusă din doi părinți, doi copii și doi bunici, a avut ocazia să găsească o locuință care să le rezolve neajunsurile. Pentru părinți, distanța până la supermarket și locul de muncă se scurta considerabil. Pentru copii, spațiul locativ era mult mai ofertant, chiar și școala, iar bunicii aveau acum piața și parcul aproape și loc să nu îi încurce pe ceilalți prea mult.

Partea cea mai solicitantă: aspectul mutării de mobilă

La 6 persoane cu nevoi și preferințe diferite, mobila este în cantități însemnate, plus că e de mai multe tipuri, și nouă dar și veche, și fragilă dar și mai solidă, și ușoară dar și grea, și cu sticlă și oglinzi dar și fără. Acest mobilier nu poate fi mutat de copii, fragili prin constituție, sau de bunici, fragilizați din cauza vârstei, și poate nici de mama din familie, dacă are o constituție mai firavă.

Să depinzi de ajutorul cunoștințelor pentru mutat este nerentabil în condițiile în care toți cei șase de acasă sunt deja nevoiți să își coordoneze eforturile și programul. De la această concluzie trasă și până la decizia de a apela la servicii de mutări mobilă a mai fost doar un pas. Iar provocarea a fost acceptată de firma respectivă de mutări, care a perceput un cost surprinzător de bun pentru câtă mobilă și câte lucruri gestionează:

- corpul suspendat de bucătărie, ticsit de farfurii, pahare etc.;

- blatul de bucătărie cu tot ce presupune în rest în bucătărie;

- scaunele vechi și grele pe care bunicii au vrut să le păstreze;

- combina frigorifică, mașina de spălat și alte electrocasnice;

- patul dublu al bunicilor, cel al părinților și paturile copiilor;

- biblioteca, apoi comoda TV, birourile adulților și copiilor;

- șifonierul din lemn masiv, masa din sticlă și multe altele.

Servicii de mutări mobilă efectuate în mod profesionist

După o planificare făcută de un specialist în logistică trimis la fața locului de firma de mutări mobilă Sprintmove Company, la data și ora convenită au venit suficienți hamali experimentați și vânjoși și:

- au adus materialele de împachetare și protecție;

- au luat metodic toată mobila și toate lucrurile;

- au dus totul în siguranță la mașină și la destinație;

- le-au pus pe toate pe poziție; le-au despachetat;

- au și montat ceea ce demontaseră anterior.

Văzând că s-au întâmplat toate aceste lucruri în aceeași zi și fără surprize altfel decât plăcute, fără ca membrii familiei să depună efort fizic major dincolo de împachetat lucruri personale sau alte activități de acest gen, ei au răsuflat ușurați: s-au mutat mult mai ușor decât ar fi crezut, mult mai repede decât au calculat și fără să se dea peste cap din punct de vedere fizic.

Au mai fost câteva lucruri de făcut și după aceea, dar cu siguranță toți cei șase au dormit liniștiți în

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO