(P) Ohvaz investe 100.000 de euro pentru scalarea productiei

Ultima actualizare: 17-06-2022 12:19
Ohvăz
StirilePROTV

Ohvăz, firmă 100% românească pornită în 2019 de către antreprenorul Cristian Barin, a anunțat recent o investiție de peste 100.000 de euro în echipamente destinate măririi capacității de producție.

Brandul este recunoscut pentru ovăz cu lapte de migdale, biscuiți de ovăz, dar și inovații precum înghețata de ovăz. Iată ce a declarat antreprenorul despre această investiție substanțială în prag de recesiune economică:

Ohvăz, firmă 100% românească pornită în 2019 de către antreprenorul Cristian Barin, a anunțat recent o investiție de peste 100.000 de euro în echipamente destinate măririi capacității de producție. Brandul este recunoscut pentru ovăz cu lapte de migdale, biscuiți de ovăz, dar și inovații precum înghețata de ovăz. Iată ce a declarat antreprenorul despre această investiție substanțială în prag de recesiune economică:

„Am investit masiv în Ohvăz în perioada această în ciuda contextului economic foarte dificil. Există numeroase probleme cu furnizorii de materie prima – în linii mari prețurile au crescut cu 30% în cel mai bun caz, dar problema reală este, de fapt, lipsa stocurilor. Pur și simplu nu se mai găsesc anumite cereale la nici un preț. Iar acolo unde există un stoc mic, prețurile au explodat. Spre exemplu, am fost nevoiți să cumpărăm ambalajele noastre de sticlă la un preț dublu față de acum 3-4 luni.

Chiar și așa, am decis să investim în utilaje prin care să putem mări capacitatea de producție. Vorbim despre cuptoare noi pentru biscuiții de ovăz, dozatoare de limonadă de mare precizie, o camera frigorifică nouă, dar și niște echipamente specializate, făcute la comandă pentru nevoile noastre. Sunt foarte încrezător că prin aceste utilaje vom putea face față cererii din ce în ce mai mari pentru produsele Ohvăz.”

Firma Ohvăz a încheiat anul 2021 cu o cifra de afaceri de aproximativ 300.000 de euro, iar pentru anul 2022 vizează o creștere de cel puțîn 50%. Iată ce a declarat Cristian Barin despre planurile de viitor ale companiei:

„Este extraordinar de dificil să faci previziuni în condițiile în care de la săptămâna la săptămâna primim prețuri din ce în ce mai mari de la furnizori. Noi, în schimb, absorbim aceste schimbări în cea mai mare parte – nu am făcut măriri de preț substanțiale. Astfel, sperăm să închidem anul 2022 cu o cifra de afacere de peste 450.000 de euro, dar adevărul e că depindem mult de situația macroeconomică generală.

Totuși, lucrăm în mod intens la dezvoltarea afacerii. În curând vom lansa produse noi, mai putin perisabile, prin care sperăm să mărim valoarea coșului mediu. Vorbim despre cereale de tip granola, dar și alte produse de genul lapte de migdale sau topping-uri ce pot fi savurate la micul dejun. Lucrăm la imbuntatirea liniei de produse și mă bucur că am feedback în mod direct de la comunitățile noastre de pe social media, în mod special pe TikTok, acolo unde avem parte de un răspuns neașteptat de bun”.

Produsele Ohvăz pot fi comandate prin site-ul www.ohvaz.ro cu livrare rapidă, la rece, în toată țară. Brandul nu are magazine proprii, ci se bazează pe magazine colaboratoare precum OTOTO, Handsome Monk, Librăriile Humanitas și multe cafenele de specialitate din București.


 

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO