(P) Manechin de croitorie reglabil: Cum te poate ajuta în procesul creației

manechin croitorie

Se spune despre manechinul de croitorie că este cel mai bun prieten al unei croitorese.

 

Și nu ne referim la manechinul expus în vitrine, ci la manechinul de croitorie reglabil pe care croitorul își așază creația pentru a face măsurătorile exacte și pentru a vedea cum arată modelul pe o persoană.

Manechinul croitorului, cum mai este denumit, este o investiție inteligentă care te va ajuta să fii mai productiv/ă, ajutându-te să obții rezultate mai bune într-un timp mai scurt. În plus, un manechin de croitorie reglabil îți simplifică munca și o face mai plăcută, iar când lucrurile merg mai ușor, rezultatele dorite nu vor întârzia să apară.

Manechinele de croitorie vin într-o varietate de forme, dimensiuni și materiale pentru a se potrivi oricărei nevoi sau buget. Deținerea unui manechin de croitorie îți va permite să faci multe sarcini mai rapid și cu o mai mare precizie, ceea ce va îmbunătăți calitatea produselor cusute de tine.

Beneficiile folosirii unui manechin de croitorie reglabil

Nu ai nevoie de abilități sau cunoștințe speciale pentru a lucra cu un manechin de croitorie - tot ce ai nevoie este răbdare și practică. Așadar, dacă ești în căutarea unui accesoriu suplimentar care te poate ajuta să îți îmbunătățești fluxul de lucru, atunci investiția într-un manechin de croitorie reglabil ar trebui să fie cu siguranță pe lista de priorități.

●      Vezi exact cum arată hainele pe forma corpului

Dacă ai un atelier de croitorie pentru haine, este atât de important să verifici cum arată creația ta în diferite etape ale procesului - în loc să aștepți proba de la sfârșit, când va fi prea târziu să o schimbi.

Dacă vrei să coși o rochie sau o bluză pentru o femeie, cu o anumită siluetă, cu un manechin de croitorie reglabil vei vedea cum pică materialul ales, cum se așază croiala dorită, ceea ce îți permite să iei cele mai bune decizii, la momentul potrivit.

Pe cusutsibrodat.ro vei găsi manechine de croitorie reglabile care îți permit să personalizezi măsurătorile de la bust, talie și șolduri, în față, spate și lateral, după propriile măsurători sau pentru orice persoană pentru care realizezi articolul de îmbrăcăminte.

●      Croiești mai ușor și corectezi în timp real

Odată ce ai croit materialul, bucățile sunt mai ușor de îmbinat și aranjat pe un manechin de croitorie, astfel încât îți permite să ai o mai bună viziune asupra articolului ce urmează a fi cusut la mașină. Practic, vezi exact cum va arăta creația dorită pe trupul persoanei. În cazul în care ceva nu se potrivește, vei vedea acest lucru înainte ca materialul să fie cusut și produsul finalizat.

●      Faci măsurători mai bune

 Măsurarea unui articol de îmbrăcăminte este mai ușor de realizat atunci când materialul este plasat pe un manechin, spre deosebire de o masă. Ne referim mai ales la măsurarea taliei sau lungimea bazinului. În plus, manechinul este susținut pe un picior metalic, stabil, cu reglaj pe înălțime.

În plus, datorită materialului moale din care este creat, poți înfige boldurile în manechinul de croitorie, astfel încât să ai o vedere de ansamblu perfectă asupra produsul dorit. Manechinele sunt confecționate din materiale durabile, capabile să reziste la utilizările specifice proiectelor de cusut.

●      Ai o expunere mai bună a produsul finit

Rezultatul final expus pe un manechin de croitorie în locul unui umeraș va fi mult mai reprezentativ, iar dacă vorbim de un atelier de croitorie, cu siguranță produsul va atrage toate privirile. Nu există o modalitate mai bună de a-ți prezenta articolele de îmbrăcăminte decât expunerea lor pe un manechin.

Cumpărarea unui manechin de croitorie este o investiție inteligentă care va da roade pe termen lung pentru afacerea de cusut, deoarece îți permite să realizezi o muncă de mai bună calitate.

●      Îți creezi propriile modele

Dacă ești un creator de modă în devenire sau pur și simplu o persoană pasionată de cusut și modă, să ai un manechin de croitorie este esențial pentru a examina produsul ca pe o formă 3D, din toate unghiurile.

Aceasta a fost una dintre părțile importante din procesul de creație necesar oricărui designer de modă pentru că te ajută cu adevărat să-ți vizualizezi creațiile și să începi să le aduci la viață.

Există un sistem de croire a modelului care implică drapajul țesăturii direct pe un manechin și apoi crearea modelului de hârtie pe baza modului în care țesătura cade pe manechin. Aceasta este o alternativă mai liberă la desenarea modelului direct pe hârtie și este uneori folosită în couture. Seamănă cu procesul de sculptat, doar că se face pe țesătură.

Ce manechin de croitorie ar trebui să alegi?

Răspunsul nostru la această întrebare este unul simplu: un manechin de croitorie reglabil. Există multe tipuri și dimensiuni de manechine pe piață, de aceea înțelegem cât de dificil este pentru o croitoreasă începătoare să facă o alegere bună.

​Gama de manechine de croitorie reglabil Adjustoform pe care le găsești pe Cusutsibrodat.ro cuprinde manechine compuse din 8 părți ale corpului ce permit lungirea taliei, în funcție de mai multe dimensiuni, și un sistem semi-automat care permite multiple modificări în zona bustului, taliei și șoldurilor.

Manechinele au un aspect profesional, sunt confecționate din materiale de foarte bună calitate și pun în valoare creațiile realizate. Sunt foarte utile pentru verificarea și modificarea tiparelor, pentru o potrivire perfectă a fermoarelor, gulerelor, accesoriilor tip mărgele sau paiete, a căptușelii, cordoanelor și bineînțeles pentru fixarea perfectă a mânecilor.

Așadar, dacă ai de gând să cumperi un manechin cu intenția de a-l folosi pentru proiectele de croitorie, sperăm că aceste sfaturi ți-au fost de ajutor. Nu uita că e de preferat să alegi un model cu bază din material moale, textil, pentru ca boldurile pe care le fixezi în timpul măsurătorilor să intre cu ușurință.

 

 

Acest articol este un material publicitar al cărui conținut a fost realizat în mod independent de o terță parte, fără răspunderea editorială şi sub supravegherea PRO TV S.R.L.

Citește și...
(P) Cum să îți construiești singur piscina în 2023 – trenduri și sfaturi de la specialiști
(P) Cum să îți construiești singur piscina în 2023 – trenduri și sfaturi de la specialiști

În ultimii ani trendul pe piața construcțiilor de piscine s-a mutat către achiziționarea de kituri și echipamente pentru piscine de la firme specializate și construirea acestora în regie proprie.

(P) Actori celebri in filme cu cazinouri si poker
(P) Actori celebri in filme cu cazinouri si poker

Cand vine vorba de filme cu jocuri de noroc, pasionatii de acest subiect au o multime de variante, unele dintre filme ramanand in istorie, atat prin prisma povestii dar si a actorilor uriasi care fac parte din distributie.

(P) Asigurarea facultativă de locuință: dependințele sunt acoperite?
(P) Asigurarea facultativă de locuință: dependințele sunt acoperite?

Acasă nu înseamnă doar ce se află între cei patru pereți, ci și curtea, garajul, locul de joacă al celor mici sau magazia pe care abia ai construit-o.

Recomandări
Senatul a votat legea pensiilor speciale. Opoziția susține că se menține sistemul de ”pensii nesimțite”
Senatul a votat legea pensiilor speciale. Opoziția susține că se menține sistemul de ”pensii nesimțite”

Senatul a votat, miercuri, în calitate de primă Cameră sesizată, proiectul de lege al Guvernului privind pensiile speciale, cu amendamentele agreate de coaliţia PSD-PNL-UDMR.

 

Kremlinul îi îndeamnă pe ruşi ”să fie uniţi în spatele” lui Putin. ”Război hibrid” lung cu Occidentul în Ucraina
Kremlinul îi îndeamnă pe ruşi ”să fie uniţi în spatele” lui Putin. ”Război hibrid” lung cu Occidentul în Ucraina

”Războiul hibrid” dintre Rusia şi puterile din Occident în conflictul din Ucraina ”va dura mult timp”, estimează miercuri Kremlinul, la mai bine de un an după ce preşedintele rus Vladimir Putin a trimis trupele ruse în această ţară vecină, relatează AFP.

Guvernul a amânat, a doua oară, hotărârea privind plafonarea tarifelor RCA. Surse: Amânarea a cerut-o premierul Ciucă
Guvernul a amânat, a doua oară, hotărârea privind plafonarea tarifelor RCA. Surse: Amânarea a cerut-o premierul Ciucă

Guvernul a amânat, din nou, proiectul de Hotărâre privind limitarea tarifelor RCA, ”pentru a fi analizate cele mai bune opțiuni”.