(P) Încotro se îndreaptă piața materialelor de construcții?

seo
StirilePROTV

Piața materialelor de construcții din România a cunoscut o creștere rapidă, pe măsură ce țara construiește mai multă infrastructură și își extinde economia.

Specialistii se așteaptă ca această piață să crească cu o evoluție de +8,4% în 2023, potrivit unui raport realizat de Comisia Națională de Strategie și Prognoza. Această creștere este determinată de o serie de factori, inclusiv de creșterea sectorului construcțiilor, de creșterea cererii de locuințe și de creșterea investițiilor în infrastructură.

Piața materialelor de construcții din România a cunoscut o creștere rapidă, pe măsură ce țara construiește mai multă infrastructură și își extinde economia. Specialistii se așteaptă ca această piață să crească cu o evoluție de +8,4% în 2023, potrivit unui raport realizat de Comisia Națională de Strategie și Prognoza. Această creștere este determinată de o serie de factori, inclusiv de creșterea sectorului construcțiilor, de creșterea cererii de locuințe și de creșterea investițiilor în infrastructură.
 

 

Piața materialelor de construcții – încotro se îndreaptă?

Citește și
Dana Budeanu și misterul „hotarului de fier” de pe Intrarea Urali. Cum s-a terminat scandalul dintre creatoarea de modă și Primăria Sectorului 1

În ciuda pandemiei și a războiului din țările vecine, care au condus la scumpirea materialelor de construcții, se preconizează că piața materialelor de construcții va crește cu 8,4% în 2023. Această creștere este determinată în principal de cererea tot mai mare de proiecte de construcții noi și de renovare, precum și de tendința tot mai accentuată de a trăi în mod ecologic și de dezvoltare durabilă.

Printre factorii cheie care determină această creștere se numără creșterea populației care dorește să locuiască în noi clădiri de apartamente și industrializarea, împreună cu o cerere sporită de produse eficiente din punct de vedere energetic. În plus, se investește din ce în ce mai mult în proiecte de infrastructură și de locuințe, ceea ce determină creșterea cererii de materiale de construcții.

 

Evoluția pieței odată cu tehnologizarea ei?!

Piața construcțiilor a cunoscut o transformare imensă în ultimii ani, pe măsură ce noile tehnologii și paradigme s-au impus. Acest lucru a dus la o serie de schimbări în industrie, inclusiv la o atenție sporită acordată sustenabilității și eficienței energetice.

Construcțiile au fost întotdeauna o industrie importantă, dar în ultimii ani disciplina lor a evoluat semnificativ. Cererea materialelor de construcții a fost în creștere, pe măsură ce cumpărătorii devin tot mai informați cu privire la ceea ce înseamnă calitatea și la modul în care își pot cheltui cel mai bine banii. Practicile inovatoare, cum ar fi livrarea produselor finite (prefabricate), devin din ce în ce mai populare, deoarece permit atât creativitatea, cât și eficiența în finalizarea proiectelor.

Această conștientizare sporită în rândul profesioniștilor din domeniul construcțiilor nu este exclusivă pentru constructori. Inginerii și arhitecții au început, de asemenea, să adopte mai des metode și tehnologii noi, deoarece acestea îmbunătățesc calitatea generală a proiectelor. Toate aceste schimbări au dus la o mai mare eficiență pe șantiere, precum și la cote mai mari de satisfacție a clienților în general.

 

Piața materialelor de construcție s-a disciplinat în ultimii ani!

În ultimii ani, consumatorii au înțeles necesitatea unei astfel de abordări în ceea ce privește piața materialelor de construcții. Principalul produs care a beneficiat de schimbarea de mentalitate este betonul, oamenii  nu își mai produc singuri betonul acasă și îl comandă gata făcut. Compania ROMCIM cunoscuta sub brandul MITLIV a înțeles acest lucru si prin propriile statii de betoane automatizate a pus la dispozitia clientilor toate clasele de betoane necesare pentru orice tip de constructie, fie industriala, fie civila. 

Brandul MILTLIV mizează pe faptul că fiecare client este important, dezvoltând astfel o ofertă complexă ce include o gama larga de produse si o serie de servicii benefice clienților. Va invitam sa descoperiti toata gama de produse si servicii accesand Mitliv.ro

Compania Romcim produce si comercializeaza toata gama de mortare si betoane sub franciza brandului MITLIV care monitorizeaza calitatea, promptitudinea si abordarea fata de client. Astfel clientii au gasit in Romcim un partener de incredere.

Piața materialelor de construcții a fost în creștere rapidă, deoarece tot mai mulți oameni au  renovat sau au construit case noi. Există o serie de factori care au determinat această creștere, inclusiv creșterea cheltuielilor pentru locuințe, creșterea densității populației in zonele urbane și ascensiunea arhitecturii ecologice.

 

Așadar, încotro se va îndrepta piața?

Analiștii prognozeaza cresteri insa in contextul inflatiei, crizei energetice is a razboiului de la granita suntem rezervati in a emite prognoze.

 

Articol recomandat de sport.ro
Englezii au găsit vinovatul pentru finala pierdută: ”Slab și incapabil. Nota 3”
Englezii au găsit vinovatul pentru finala pierdută: ”Slab și incapabil. Nota 3”

Acest articol este un material publicitar al cărui conținut a fost realizat în mod independent de o terță parte, fără răspunderea editorială şi sub supravegherea PRO TV S.R.L.

Citește și...
(P) Epilarea definitivă cu laser
(P) Epilarea definitivă cu laser

Ce este epilarea definitivă cu laser? Epilarea definitivă este o procedură prin care se poate înlătura permanent părul din diferite zone ale corpului.

(P) Cum să alegi parchetul: ghidul nostru
(P) Cum să alegi parchetul: ghidul nostru

Parchetul este o pardoseală capabilă să ofere o valoare adăugată incontestabilă mobilierului și întregului mediu în care este așezat și este destinat să facă parte pentru o lungă perioadă de timp din spațiile casnice.

(P) Vacanță gratuită și oportunitate de investiție? Alezzi face posibil acest lucru prin campania
(P) Vacanță gratuită și oportunitate de investiție? Alezzi face posibil acest lucru prin campania "Stay. Fall in Love. Buy."

Vacanțele au devenit mai mult decât simple escapade, iar Alezzi transformă oportunitatea de a te relaxa într-o posibilă investiție pe termen lung.

Recomandări
Roberta Metsola a fost realeasă președintă a Parlamentului European pentru doi ani şi jumătate
Roberta Metsola a fost realeasă președintă a Parlamentului European pentru doi ani şi jumătate

Eurodeputata malteză Roberta Metsola, membră a Partidului Popular European, a fost aleasă marţi preşedintă a Parlamentului European pentru următorii doi ani şi jumătate.

Pană de curent la unul dintre cele mai mari spitale din Capitală. „Zonele critice funcționează pe generatoare”
Pană de curent la unul dintre cele mai mari spitale din Capitală. „Zonele critice funcționează pe generatoare”

Institutul Clinic Fundeni se confruntă, marţi, cu o pană de curent electric, problema urmând a fi remediată.

Coșmarul călătorilor continuă. Zeci de elevi au ajuns acasă plângând, de la mare, după 14 ore de caniculă petrecute în tren
Coșmarul călătorilor continuă. Zeci de elevi au ajuns acasă plângând, de la mare, după 14 ore de caniculă petrecute în tren

În lacrimi. Așa au ajuns marți dimineață acasă, la Craiova, 100 de elevi care s-au întors cu trenul de la mare.