(P) În ce forme putem cumpăra “cel mai sănătos pește din apele Dunării”? Află de aici

peste
StirilePROTV

Scrumbia de Dunăre sau „cel mai sănătos pește din apele Dunării” poate fi găsit pe piață în diverse forme și, de asemenea, poate fi gătit în și mai multe moduri, în funcție de inventivitatea și priceperea bucătarului.

Acest pește este unul dintre cei mai îndrăgiți în țara noastră, în primul rând datorită faptului că este o captură locală, punerea lor pe piață venind de la pescari crescuți în zona Dobrogei, susținând astfel producțiile și afacerile locale.

Ca orice alt pește, atât de la noi, cât și din alte părți ale lumii, scrumbia de Dunare se poate găsi în comerț sub diverse forme. Acesta este ales de mulți oameni datorită nivelului său de colestorol scăzut, lucru care îl face să își găsească locul foarte ușor în dieta unei persoane care își dorește să slăbească. Hai să aflăm împreună care sunt formele în care se poate cumpăra acest pește și ce alte benificii nutriționale ne aduce.

Sub ce forme poate fi găsită scrumbia în magazine?

În primul rând, putem spune cu siguranță că scrumbia de Dunăre poate fi găsită în formă proaspătă sau înghețată. Sub această formă este cea mai căutată de către clienți, ei având astfel mâna liberă în a-l găti după propriul gust. Cei ce preferă peștele gata gătit, își pot achiziționa scrumbia în forme pregătite și împachetate corespunzător.

Probabil cel mai popular astfel de produs împachetat ar fi scrumbia afumată. Acesta este un preparat special, îndrăgit de un număr mare de persoane, popularitatea fiind dată atât de tipul peștelui, cât și de faptul că românii sunt atrași de afumături. De asemenea, găsim scrumbia și în forma clasică de scrumbie marinată. Acesta este un alt produs iubit, ușor de depozitat, rețeta sa fiind găsită atât în magazine, dar și realizată în casă din peștele proaspăt.

Citește și
De ce „urăște” Donald Trump Ucraina. În 2019 i-a spui lui Zelenski: „Ucraina știe multe despre asta”

Ce alți pești pescuiți în țara noastră se mai găsesc în aceleași forme?

Zona Dunării și a Mării Negre este foarte bine cunoscută pentru flora și fauna ei. Astfel, putem spune aici că și tipurile de pești ce pot fi legal pescuiți sunt destul de numeroase și apar în majoritatea magazinelor sub diverse forme. În continuare, după forma proaspătă a peștelui, cea mai iubită formă este cea de icre, dar nu trebuie să uităm nici de afumături sau produsele marinate precizate anterior.

Printre cei mai cunoscuți și îndrăgiți pești de către clienții români, cu siguranță își găsesc locul crapul sălbatic, carasul, șalăul, știuca și heringul. Toate acestea se găsesc atât proaspete, cât și pregătite, și sunt în egală măsură îndrăgite, industria produselor din pește din România fiind mereu în floare.

Există firme românești care pun pe piață toate aceste produse?

Din fericire, când vine vorba de produse de tipul icrelor de știucă, scrumbie marinata sau file de caras congelat, românii știu să își pună amprenta și să fie cei care pun pe piață cele mai bune produse, nefiind nevoie să vină străini să ne folosească bogăția țării.

Cei mai cunoscuți dintre cei ce pun aceste produse pe rafturile magazinelor sunt cei de la Deltaica. Aceștia au o gamă largă de produse din pește, toate rețetele fiind transmise din generație în generație, fiind astfel o tradiție națională care continuă să trăiască.

Date de contact:
Telefon: 0729.995.529
E-mail: [email protected]
Adresa: Str. Viticulturii, Nr.2, Tulcea

Articol recomandat de sport.ro
O tânără gimnastă murit la doar 17 ani. "A luat-o de lângă noi în doar 24 de ore"
O tânără gimnastă murit la doar 17 ani. "A luat-o de lângă noi în doar 24 de ore"

Acest articol este un material publicitar al cărui conținut a fost realizat în mod independent de o terță parte, fără răspunderea editorială şi sub supravegherea PRO TV S.R.L.

Citește și...
(P) 5 motive pentru care să te înscrii la un curs profesional de microblading pentru sprâncene
(P) 5 motive pentru care să te înscrii la un curs profesional de microblading pentru sprâncene

Microbladingul a devenit una dintre cele mai solicitate proceduri în industria frumuseții, oferind soluții semi-permanente pentru sprâncenele subțiri, neregulate sau lipsite de formă.

(P) Ce trebuie să știi înainte de a trece mașina pe GPL
(P) Ce trebuie să știi înainte de a trece mașina pe GPL

O simplă conversie la GPL te poate ajuta să economisești până la 50% din costurile de combustibil.

(P) 3 motive pentru care ar trebui să alegi firma de închirieri auto Carnova
(P) 3 motive pentru care ar trebui să alegi firma de închirieri auto Carnova

Într-un oraș plin de viață cum este Bucureștiul ai nevoie de serviciile profesionale ale unei firme de închirieri auto. Carnova este partenerul tău în materie de rent a car și se asigură că ai parte de servicii de top.

Recomandări
Israelul atacă Iranul. Explozii puternice și în sudul Siriei
Israelul atacă Iranul. Explozii puternice și în sudul Siriei

Israelul a lansat un atac asupra Iranului ca răzbunare pentru atacurile iraniene asupra teritoriului său de la sfârşitul săptămânii trecute, a declarat ABC News joi seară, citând un înalt oficial american, transmite vineri AFP.

Nicolae Ciucă, despre introducerea serviciului militar obligatoriu: Nu avem pregătită infrastructura necesară
Nicolae Ciucă, despre introducerea serviciului militar obligatoriu: Nu avem pregătită infrastructura necesară

Nicolae Ciucă, a declarat, joi, că România nu are pregătită infrastructura necesară pentru introducerea serviciului militar obligatoriu în următorii doi ani, el menţionând şi că "s-au dus vremurile" în care oamenii să fie aduşi cu arcanul la armată.

SUA au împiedicat prin veto aderarea la ONU a Palestinei ca stat membru cu drepturi depline
SUA au împiedicat prin veto aderarea la ONU a Palestinei ca stat membru cu drepturi depline

SUA au pus capăt joi speranţei firave a palestinienilor de a deveni membri cu drepturi depline la ONU, impunând, în mod deloc surprinzător, un veto în Consiliul de Securitate cererii palestiniene, criticată de Israel.