(P) Dr. Cristian Andrei și sociologul Ema Pendiuc aduc conferința Drumul Succesului la Râmnicu Vâlcea

drumul succesului

Pe 11 octombrie, “Conferințele Drumul Succesului”, prima serie de evenimente gratuite din România pentru cadre didactice și părinți, care alătură educația mentală celei nutriționale, va continua la Râmnicu Vâlcea.

În Sala Mare a Consiliului Județean Vâlcea, cadrele didactice se vor intalni cu dl. dr. neuropsihiatru Cristian Andrei și dna. nutriționist Laura Eremia, evenimentul fiind moderat de sociologul Emma Pendiuc.

„Sănătatea mentală, emoțională a copilului si sănătatea fizică a corpului acestuia trebuie văzute ca un tot unitar. Sigur că folosim metode adecvate de tratare și preventive a fiecaruia în parte, dar este necesar să avem o privire holistică asupra ceea ce este cu adevărat omul. O bucațică de energie din marea energie universală, care a luat o formă umană, aici, pe pământ și este condus de o minte; mintea umană. Când avem această percepție a realitații, deja modul în care acționăm se schimbă și vedem rezultate mult mai bune, mult mai rapid. Suntem foarte recunoscatori că ideea noastră de a aduce soluții comune, practice, atât din domeniul psiho-emoțional, cât și din cel al nutriției, prinde contur datorită contribuțiilor valoroase ale invitaților nostri, dr. Cristian Andrei și dna. Laura Eremia, cărora le mulțumesc.”, a declarat Emma Pendiuc, sociolog și realizator TV.

Evenimentul, la care sunt asteptate peste 350 de cadre didactice este primul în afara Bucureștiului și este destinat învățământului preșcolar și primar, este organizat de către ONG-ul Școala de Film și Televiziune pentru Copii Micile Vedete, fondata de Ema Pendiuc și Ariana Pendiuc si va avea loc în parteneriat cu Primăria Municipiului Râmnicu Vâlcea, Casa Corpului Didactic Vâlcea, Inspectoratul Școlar al Municipiului Râmnicu Vâlcea și Institutul Regiunilor Europene. La realizarea evenimentului au pus umărul: Farmaciile Remedia, Tarus Media, Raureni si Aquatique,

Subiectul abordat este unul de mare actualitate. Studiul realizat de Institutul Național de Sănătate Publică în anul 2020, conform protocolului COSI (European Childhood Obesity Surveillance Initiative), arată că 3 din 10 copii cu vârsta de 7 – 9 ani sunt supraponderali sau suferă de obezitate, iar aceste situații sunt tot mai întâlnite și la copiii care încă nu au împlinit șapte ani. Factorii care pot crește riscul de apariție al obezității infantile sunt multipli, cei psihologici fiind adesea ignorați, atrag atenția specialiștii. În anul 2030, potrivit Federației Mondiale a Obezității, numărul copiilor din România cu vârste cuprinse între 9 și 15 ani care vor suferi de obezitate ar putea atinge pragul de 500.000, în lipsa unui program național de educare în privința nutriției corecte, a practicării sportului și a schimbării mentalităților, în țara unde „un copil gras este un copil sănătos”.

Citește și
„Urâm România!”. Ce pedeapsa a primit sportiva maghiară care a înjurat un arbitru român și care a spus că urăște România

Conferința cu acces gratuit, intitulată „Educația Mentală și Nutrițională a Copilului. Comportamente - cauze și soluții", desfășurată în Râmnicu Vâlcea pentru cadrele didactice și părinții din învățământul preșcolar și primar, face parte din seria „Conferințele Drumul Succesului”, o campanie amplă de conștientizare asupra sanatatii fizice si mentale a copilului, inițiată de fondatorii Școlii de Film și Televiziune pentru Copii „Micile Vedete”, Emma Pendiuc și Ariana Pendiuc (regizor). 

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Arbitră de 24 de ani din Turcia suspendată pe viață după ce a apărut într-un sex tape cu un fost arbitru FIFA!
FOTO Arbitră de 24 de ani din Turcia suspendată pe viață după ce a apărut într-un sex tape cu un fost arbitru FIFA!

Acest articol este un material publicitar al cărui conținut a fost realizat în mod independent de o terță parte, fără răspunderea editorială şi sub supravegherea PRO TV S.R.L.

Citește și...
(P) 5 idei de utilizare a țevii rectangulare
(P) 5 idei de utilizare a țevii rectangulare

Țeava rectangulară este un material de construcție multifuncțional, caracterizat prin secțiunea sa transversală dreptunghiulară, care îi conferă o rezistență structurală deosebită.

(P) Cum să alegi corect banda de etanșare pentru ferestre și alte produse utile casei?
(P) Cum să alegi corect banda de etanșare pentru ferestre și alte produse utile casei?

Temperaturile în continuă scădere anunță că a venit toamna și, odată cu ea, facturile la energie cresc. Într-un fel, este firesc să fie așa, temperatura în case trebuie să fie optimă.

(P) Tablouri canvas personalizate: Cadoul perfect pentru orice ocazie specială
(P) Tablouri canvas personalizate: Cadoul perfect pentru orice ocazie specială

Într-o lume în care fiecare moment este imortalizat printr-o simplă fotografie, tablourile canvas personalizate au devenit o formă de artă tot mai apreciată, dar și o modalitate inovativă de a oferi un cadou personalizat memorabil.

Recomandări
Ouă și carne - prețul sănătății. Cum se apără Tătaru după ce a fost acuzat că a luat mită: „Nu am condiţionat actul medical”
Ouă și carne - prețul sănătății. Cum se apără Tătaru după ce a fost acuzat că a luat mită: „Nu am condiţionat actul medical”

Fostul ministru al Sănătăţii a declarat, joi, după audierea la DNA Iaşi, în urma unor acuzaţii de luare de mită, că este nevinovat şi că nu a condiţionat niciodată actul medical.

Reacția lui Ciolacu după ultimele acuzații ale Moscovei. Obiectivul pentru care România și R. Moldova sunt
Reacția lui Ciolacu după ultimele acuzații ale Moscovei. Obiectivul pentru care România și R. Moldova sunt "umăr la umăr"

Guvernul României a transmis, joi, o reacţie la afirmaţiile purtătoarei de cuvânt a MAE rus, Maria Zaharova, în care arată că România rămâne ferm angajată în susţinerea parcursului european al Republicii Moldova.

Ursula von der Leyen o sprijină pe Maia Sandu. UE oferă R. Moldova cel mai mare ajutor financiar de până acum
Ursula von der Leyen o sprijină pe Maia Sandu. UE oferă R. Moldova cel mai mare ajutor financiar de până acum

Şefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, s-a întâlnit joi, la Chişinău, cu preşedinta prooccidentală a Republicii Moldova, Maia Sandu, într-un gest de susţinere înaintea alegerilor prezidenţiale din 20 octombrie şi a referendumului pro-UE, scrie Reuters.