(P) Cum te ajută Social Media Marketing să îți dezvolți afacerea în 2021?

racheta
StirilePROTV

Anul 2020 a fost dificil pentru mulți oameni și multe companii. Pe rețelele sociale, în mediul online, am asistat la adaptarea din mers a afacerilor și au apărut noi tendințe.

Dacă te preocupă imaginea firmei tale și ai în plan o dezvoltare a afacerii în 2021, e bine să înțelegi principalele tendințe în Social Media Marketing.

O abordare corectă și inspirată a unei astfel de strategii o poate oferi agentia de Social Media re7consulting, unde poți discuta cu profesioniști cele mai bune moduri de aplicare a noilor trenduri de promovare în Social Media.

Iată la ce te poți aștepta în 2021.

Remixul:

 

Această tendință s-a născut în timpul pandemiei, când utilizatorii de rețele sociale nu mai puteau aduce noutăți online pentru a crea conținut nou și au combinat ceea ce aveau deja.

Citește și
Pedeapsa primită de doctorița din Suceava judecată pentru că a luat mită de la 280 de pacienți bolnavi de cancer în 20 de zile

Multe medii, cum sunt TikTok sau Instagram Reels au răspuns provocărilor din partea userilor. O astfel de tendință îi inspiră pe oameni să își asume conținutul existent și să-l remixeze, astfel încât să se poată exprima în mod creativ.

Acest trend nou în lumea rețelelor sociale se manifestă atunci când mărcile oferă utilizatorilor lor instrumentele și resursele necesare pentru a crea conținut original (filtru Snapchat, Tiktok Challenge etc.).

Consumatorii devin apoi ambasadori ai mărcii. Un astfel de instrument de marketing te poate ajuta să promovezi cu succes afacerea ta in 2021.

Nu ezita să interacționezi cu comunitatea care îți remixează conținutul. Specialiștii spun că în principiu conținutul remixat generează 28% mai multă interacțiune decât conținutul original.

E bine totuși să ceri părerea agenției care îți administrează conținutul și postările pe rețelele sociale. Nu lăsa la întâmplare interacțiunea cu comunitatea din jurul afacerii tale. O coordonare atentă îți permite să reacționzi rapid și să canalizezi ideile în jurul brandului tău.

Concentreaza comunicarea pe 4 principii cheie:

 

Cele 4 principii – cheie ale comunicării în 2021 provin direct din criza Covid-19. Acestea sunt - comunitate, distanțare socială, igienă și empatie.

Multe branduri au înțeles această abordare încă de la începutul pandemiei. Firme și companii de renume au postat conținut despre știri și apoi au urmărit îndeaproape știrile de ultimă oră pentru a-și adopta postările la noutăți.

Pentru 2021, e bine să fii mereu informat cu privire la tendințe și noutăți. Nu mai poți vorbi doar despre marca și produsele tale. Astfel, postările tale, cu un mesaj clar, vor facilita interacțiunea cu comunitatea care îți urmărește postările în Social Media.

Meme-urile înlocuiesc GIF-urile:

 

Meme-urile (de altfel mai ușor de postat decât GIF-urile) ocupă tot mai mult spațiu pe rețelele de socializare. Mai mult de jumătate dintre tinerii de 15-35 de ani trimit meme-uri cel puțin o dată pe săptămână.

Dacă ai de gând să utilizezi meme-uri în strategia ta de comunicare, asigură-te că adaptezi postarea la publicul tău țintă (nu toată lumea poate înțelege un meme) și e bine ca postarea ta să fie relevantă.

Utilizarea memelor este câteodată complicată, e bine să apelezi la experiența agenției care se ocupă de conturile tale în Social Media pentru a evita gafele.

Marketing nostalgic:

 

În aceste vremuri complicate, atracția „vremurilor bune de odinioară” este o tendință în creștere. Și, dintr-un motiv întemeiat, consumatorii vor să se apropie de un moment din trecut, care li s-a părut mai fericit.

Așadar, marketingul online și mai ales Social Media Marketing-ul, pot profita de această tendință. A făcut-o și în trecut, în timpul crizei economice din 2008, și se bazează pe amintiri minunate, din partea consumatorilor.

Asocierea mărcii afacerii tale cu aceste amintiri frumoase îți permite să creezi un sentiment pozitiv față de brand și astfel se dezvoltă o conexiune cu comunitatea celor care admiră astfel de întoarceri în timp. 2021 promite să fie un an nostalgic, cu revigorări de conținut sau design retro.

Agențiile caută deja tendințe din anii 80, 90 și 2000 pentru a afla ce atrage atenția publicului.

Marketing conversațional:

 

Mărcile și companiile nu mai pot să își transmită simplu mesajul și să treacă mai departe. Pentru afacerea ta, ai nevoie de timp pentru a construi relații de calitate cu clienții tăi.

Există multe canale pentru a începe o conversație cu un brand. Oamenii aleg rețelele de socializare preferate, lasă mesaje către chatbots sau chiar preferă căutări vocale care înseamnă un nou mod de a procesa relațiile cu clienții.

Firmele și companiile trebuie să se adapteze la aceste schimbări și să discute cu publicul lor, într-un mod instantaneu, personalizat și uman.

Jocuri sociale:

 

În timpul pandemiei, jocurile video au fost mereu o sursă de evadare. Consumatorii au urmărit influencerii, jucând jocuri pe platforme și accesând conturile pe diferite rețele sociale.

Astfel, se creează comunități în jurul jucătorilor care profită de acest spațiu digital pentru a crea legături între ei. În plus, influența realității virtuale favorizează crearea unui univers digital.

În 2021, firmele ar trebui să profite de acest public încă subexploatat, pentru a crea un angajament. Prin intermediul jocurilor video ajung mai ușor la public, reușind astfel să creeze o experiență reală pentru clienții lor.

Tendința jocurilor sociale a ajuns chiar la Facebook, care a lansat Facebook Horizon la finalul lui 2020. Acest joc video la îndemâna unei rețele sociale este pentru adepții săi o platformă de creație, un loc în care toată lumea își poate crea universul său virtual.

Tendința principală în Social Media Marketing, în 2021, este centrarea pe client. Acesta este poziționat în centrul strategiei de marketing online.

Rețelele sociale oferă instrumente de promovare care generează rapoarte de activitate, iar tu îți poți controla mai ușor costurile de marketing.

Orice companie care este în căutare de rezultate concrete, trebuie să apeleze la o agenție specializată în Social Media. Agentia de Marketing Online re7consulting este alături de afacerea ta, oferind cele mai inspirate soluții de promovare pe rețelele sociale, care vor conduce la o dezvoltare reală a afacerii tale în 2021.

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless

Acest articol este un material publicitar al cărui conținut a fost realizat în mod independent de o terță parte, fără răspunderea editorială şi sub supravegherea PRO TV S.R.L.

Citește și...
(P) Ghid complet pentru alegerea mânerelor de uși potrivite pentru casa ta
(P) Ghid complet pentru alegerea mânerelor de uși potrivite pentru casa ta

Alegerea mânerelor de uși potrivite pentru casa ta poate părea o sarcină minoră, dar detaliile mici sunt adesea cele care contează atunci când amenajezi o locuință.

(P) Cum putem integra practicile ecologice în viața de zi cu zi a copiilor
(P) Cum putem integra practicile ecologice în viața de zi cu zi a copiilor

Planeta noastră se confruntă cu o serie de provocări majore: schimbări climatice, poluare, resurse epuizate.

(P) Suplimentele cu probiotice: o metodă modernă antistres
(P) Suplimentele cu probiotice: o metodă modernă antistres

Viața modernă, activă și agitată pe care o trăim astăzi cu toții a venit la pachet nu numai cu multiple beneficii, ci și cu anumite situații ce contribuie la resimțirea unui stres permanent la nivelul întregului organism, atât somatic cât și psihic.

 

Recomandări
Ucraina a retras de urgență o temută armă americană de pe front. Este prea slabă în lupta cu Rusia
Ucraina a retras de urgență o temută armă americană de pe front. Este prea slabă în lupta cu Rusia

Armata Ucrainei a decis să retragă una dintre armele pe care i le-a furnizat Washingtonul, după ce s-a constatat că este vulnerabilă în timpul atacurilor rusești.

Motivele pentru care procurorii au decis să vină acasă la Ion Iliescu, ca să-i aducă la cunoștință urmărirea penală
Motivele pentru care procurorii au decis să vină acasă la Ion Iliescu, ca să-i aducă la cunoștință urmărirea penală

Ion Iliescu devine oficial suspect în dosarul Mineriadei din 13-15 iunie 1990, pentru infracțiuni contra umanității.

Curtea Supremă din SUA a dezbătut imunitatea penală a lui Trump.
Curtea Supremă din SUA a dezbătut imunitatea penală a lui Trump. "Fără ea, nu vei face nimic, devii un președinte onorific"

Curtea Supremă a SUA a dezbăutut, joi, imunitatea penală a lui Donald Trump. Majoritar conservatoare, aceasta a părut să respingă argumentele candidatului republican la Casa Albă.