(P) Cum să prelungești viața unei terase. Amenajare în 3 pași, cu o pergolă retractabilă

Dată publicare: 03-03-2021 13:17
Dată actualizare: 03-03-2021 13:28


(P) Cum să prelungești viața unei terase. Amenajare în 3 pași, cu o pergola retractabilă

Există afaceri în domeniul HoReCa a căror activitate începe odată cu venirea sezonului cald, și se termină odată cu venirea frigului.

Astfel, investițiile pe care le fac administratorii în locațiile lor nu au timp să se amortizeze. Despre cum să prelungești viața unei terase astfel încât să profiți de investițiile făcute, povestim în rândurile următoare. Alături vin și idei de amenajare a terasei în 3 pași, cu o pergolă retractabilă și alte soluții moderne.

Vremurile prin care trecem ne demonstrează faptul că un plan de rezervă e întotdeauna de ajutor. Iar în ceea ce privește terasele, companii specializate precum Sun Leader te sprijină cu planuri de rezervă pentru întregul an.

Ce trebuie să faci ca să prelungești viața unei terase?


1. Acoperă terasa cu un acoperiș retractabil


Primul pas pentru prelungirea vieții terasei este acoperirea acesteia. O terasă modernă care să facă față cerințelor de astăzi și să atragă vizitatori, are nevoie de echipamente și accesorii pe măsură. O pergolă retractabilă este soluția de acoperire care împacă nevoile unei terase pentru fiecare anotimp.
Printre multe altele, beneficiile vizibile ale unei pergole retractabile sunt:


• Controlul facil din telecomandă. Acoperișul se poate deschide și închide în orice moment, iar terasele pot fi adaptate vremii cu ajutorul motorizării: control rapid prin telecomandă și aplicație mobilă.
• Impermeabilitate. Materialele folosite sunt calitative, rezistente și ... impermeabile. Astfel, de la utilizarea unor produse sezoniere care depind de vremea de afară treci rapid și sigur la o soluție All Seasons.
• Personalizare. O pergolă retractabilă poate fi adaptată spațiului unde se instalează, alegând designul sau dimensiunile favorabile. De asemenea, există posibilitatea de a adăuga sisteme de iluminare, senzori sau închideri laterale pentru un confort sporit.

2. Închide terasa cu sisteme de sticlă glisantă


După ce ai trecut de acoperirea terasei, înclină-ți atenția spre beneficiile aduse de închiderea ei cu sticlă. Și nu ai puține opțiuni din care să alegi: sisteme de sticlă glisantă manual și sisteme de sticlă culisantă electric care pot transforma terasa într-o oază de relaxare.
Printre câteva din beneficiile unei terase închise cu sticlă se numără și:


• Prelungirea sezonului de utilizare a terasei, cu cel puțin 3 luni. Închiderea unei terase cu sticlă permite folosirea spațiului pe tot timpul anului, fără probleme. Astfel, în sezonul rece de iarnă terasa poate găzdui vizitatori în mod constant.
• Estomparea efectului de seră. Marele avantaj al sistemelor glisante este fiabilitatea lor: pot fi deschise oricând pentru aerisirea terasei. Pe timp de vară, o terasă închisă se poate transforma în câteva secunde într-un spațiu deschis.
• Păstrarea panoramei. Pereții din sticlă nu se compară cu nimic atunci când vine vorba de priveliște. Iar o panoramă frumoasă oferă o stare de bine prelungită.

3. Accesorizează terasa!


Atunci când acoperirea și închiderea terasei sunt rezolvate, te poți gândi și la încălzirea sau răcirea acesteia, la extra-umbrire sau la amenajare cu deck sau mobilier. Pe piață există puține companii care îți pot oferi sprijin în amenajarea terasei de la cap la coadă – iar atunci când le găsești, accesează-le ajutorul!
Acum, că știi cum să prelungești viața unei terase, poți apela și tu la sprijinul specialiștilor în amenajări. Companii precum Sun Leader îți pot arăta cum să abordezi această amenajare în 3 pași, cu o pergolă retractabilă și accesorii.

 

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO