(P) Cum să asiguri întreținerea sculelor și echipamentelor din service-ul tău

21-12-2020 17:28


service

Sculele și echipamentele din service-ul tău sunt o componentă esențială în productivitatea afacerii pe care o conduci.

Dacă acestea nu se află într-o bună stare de funcționare, poți întâmpina numeroase probleme în timpul activității tale de zi cu zi, probleme care te vor face să pierzi timp sau bani și care îți pot chiar pune siguranța în pericol.

Tocmai de aceea, într-un service auto profesionist, ordinea, curățenia și, mai presus de toate, buna mentenanță a sculelor și echipamentelor sunt priorități absolute. Fie că vorbim despre echipamente tehnice complexe, cum este un elevator auto, sau despre aparate mai simple, cum este un compresor, întreținerea dotărilor afacerii tale este esențială pentru a putea lucra eficient, rapid și pentru a evita accidentările de la locul de muncă. Iată ce ar trebui să ai în vedere pentru mentenanța sculelor și echipamentelor din service-ul tău auto:

Echipamentele și dotările tehnice

 

Echipamentele prezente în service tău auto sunt instrumente esențiale pentru succesul afacerii tale, așa că e foarte important să le folosești cu grijă să te asiguri că acestea sunt întreținute în cele mai bune condiții. Fie că vorbim despre un elevator 2 coloane sau o mașină de dejantat, fiecare piesă de echipament din service-ul tău trebuie să fie curățată și ștearsă la finalul zilei, îndepărtând murdăria, praful, uleiul sau orice alte depuneri de la finalul zilei.

De asemenea, este important să inspectezi în mod regulat aceste echipamente și modul lor de funcționare și să apelezi la un tehnician specializat ori de cât ori observi o problemă. Totodată, e important să asiguri lubrifierea constantă a pieselor mișcătoare ale echipamentelor, iar ocazional să inspectezi cablurile lor de alimentare și să te asiguri că nu există urme de deteriorare sau uzură.

Sculele și uneltele

 

Uneltele precum ciocanele, cheile, șurubelnițele sau cricurile sunt deseori folosite în munca de zi cu zi dintr-un service auto sau atelier de reparații. Acestea sunt unelte simple și rezistente, dar asta nu înseamnă că sunt complet ferite de deteriorare, în special odată cu trecerea timpului. Din acest motiv e important să te asiguri că fiecare unealtă folosită este bine curățată și ștearsă la sfârșitul zilei, îndepărtând uleiul, murdăria sau umezeala de pe aceasta înainte de a le depozita la locul corespunzător.

De asemenea, ar trebui să ai în vedere că rugina, șocurile mecanice repetate și uzul intensiv pot cauza formarea de margini tăioase sau așchii pe suprafața acestor unelte, iar aceste așchii se pot transforma în adevărate proiectile în timpul utilizării lor. Rugina poate fi îndepărtată ușor, fie cu o soluție specială de eliminare a acesteia sau utilizând puțin ulei și o perie de sârmă, iar, pentru a reduce formarea de așchii sau deformarea uneltelor cu părți metalice expuse, este recomandată lubrifierea lor periodică și ștergerea înainte de depozitare.

Uneltele electrice

 

Uneltele electrice cum sunt bormașinile, polizoarele sau aparatele de sudură au nevoie de un program riguros de mentenanță, pentru a putea fi menținute într-o bună stare de funcționare. Grăsimea, murdăria, depunerile de praf sau umezeala sunt toți factori care pot afecta felul în care uneltele electrice dintr-un service auto operează.

Tocmai de aceea, pentru a elimina riscul defecțiunilor și a menține uneltele tale electrice în cele mai bune condiții de funcționare e important să le inspectezi și să le cureți atent după fiecare utilizare, iar ocazional, să folosești puțin ulei și cârpe sau bețisoare cu bumbac pentru a ajunge la zonele mai greu de atins.

De asemenea, e important să inspectezi ocazional și cablurile de alimentare ale uneltelor tale electrice și să te asiguri că nu există urme de uzură și deteriorare sau fire expuse pe suprafața lor, întrucât acestea pot cauza șocuri electrice. Nu în ultimul rând, ar trebui să te asiguri să schimbi în mod regulat bateriile uneltelor fără cablu; bateriile ar trebui să fie complet încărcate atunci când sunt introduse și complet descărcate cel puțin odată pe lună.

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO