(P) Ce trebuie să știi când vrei să îți închiriezi proprietatea

apartament
StirilePROTV

În prezent, foarte mulți oameni ce dețin mai multe proprietăți, se gândesc la ideea de a-și închiria casele.

Unii le închiriază pentru a obține un venit suplimentar, în timp ce alții văd închirierea proprietăților ca o modalitate de a obține un venit, până la vânzarea locuinței sau stabilizarea economiei și a pieței imobiliare. Indiferent care sunt motivele pentru care vrei să îți închiriezi proprietatea, este important să cunoști câteva elemente, care te vor ajuta să iei decizia corectă.

Stabilește un preț competitiv, care să atragă chiriașii

Odată ce ai decis să-ți închiriezi proprietatea, este necesar să determini valoarea corectă a chiriei. Ține cont de zona în care se află proprietatea, precum și de stilul de amenajare și dotările pe care le oferă. Nu poți pretinde același preț pentru o locuință modernă și utilată, și pentru una mobilată mai puțin modern și lipsită de dotări. În mod evident, va trebui să stabilești o sumă suficientă care face să merită o astfel de investiție, dar care să fie competitivă cu alte proprietăți aflate în aceeași zonă.

Asigură-te că pregătești un contract de închiriere

Primul lucru pe care trebuie să-l faci înainte de a-ți închiria proprietatea, este să te asiguri că ai documentele necesare. Pregătește un contract de închiriere și completează-l cu datele tale, ca și proprietar și datele viitorului chiriaș. Asigură-te că pe contract se va regăsi numele legal și complet al chiriașului sau chiriașilor, atunci când sunt mai mulți, precum și adresa și numărul de telefon.

Stabilește și stipulează în contract, încă de la bun început, suma lunară aferentă chiriei, garanția și perioada în care își are valabilitate contractul. Totodată, în contract ar trebui să se regăsească și condițiile în care se poate rezilia contractul, precum și termenii în care se poate restitui garanția percepută la încheierea contractului.

Notează în contract clauze privind pagubele

Uneori, se întâmplă ca electrocasnicele sau piesele de mobilier să se deterioreze, ca urmare a uzurii. Același lucru se poate întâmpla și cu țevile instalației sanitare sau instalația electrică. Astfel de pagube, provocate din surse externe, ce nu țin de chiriaș, va trebui să le rezolvi tu, ca și proprietar.

Se întâmplă însă ca, din anumite motive, chiriașul să provoace intenționat deteriorarea obiectelor din locuință. În acest caz, nu uita să menționezi în contractul de închiriere o clauză care să menționeze ce se întâmplă în astfel de situații și modalitatea de plată a pagubelor.

Pregătește casa pentru viitorii chiriași

Un lucru esențial pe care majoritatea chiriașilor îl caută în prezent, este ca locuința să fie mobilată modern și utilată cu cele necesare pentru un trai zilnic. Chiriașii sunt mai atenți și mai pretențioși atunci când caută să închirieze o locuință, așteptările lor fiind, de asemenea, mai mari atunci când costurile pentru închiriere sunt mari.

Pregătește casa pentru noul chiriaș, curățând temeinic fiecare colț și asigurându-te că aparatele electrocasnice funcționează. Dotează locuința cu piese de mobilier moderne și de calitate, pentru a le asigura chiriașilor un confort optim.

Creează un plan pentru a-ți închiria proprietatea

Găsirea unui chiriaș onest, care să respecte locul în care va locui, va fi posibilă doar dacă îți vei face publicitate locuinței. După ce ai pregătit proprietatea și ai dotat-o cu cele necesare, ia în considerare să realizezi cât mai multe fotografii profesionale pentru a o face să arate cât mai bine. Cu cât fotografiile listate sunt de calitate mai bună, cu atât vei putea găsi chiriași dispuși să plătească suma cerută.

Poți, de asemenea, lista locuința pe inchirieri apartamente Bucuresti, pentru a ajunge la o selecție mai largă de potențiali chiriași. Vei putea comunica astfel toate detaliile despre închirierea proprietății într-un singur loc, detalii însoțite de pozele aferente. Poți folosi apoi linkul pentru a răspândi vestea printre prieteni, colegi de muncă sau vecini.

Închirierea proprietății poate fi benefică atât pentru tine, ca și proprietar, cât și pentru chiriași⁠. Acest lucru este valabil doar dacă îți vei face timp pentru a aborda și preveni potențialele probleme și capcane. Alege cu înțelepciune și protejează-ți investiția, chiar dacă asta însemnă că nu o vei locui personal în locuința pe care o deții.

Acest articol este un material publicitar al cărui conținut a fost realizat în mod independent de o terță parte, fără răspunderea editorială şi sub supravegherea PRO TV S.R.L.

Citește și...
Cele mai importante distincții din Comerțul Online Românesc au fost acordate în cadrul Galei Premiilor eCommerce 2022
Cele mai importante distincții din Comerțul Online Românesc au fost acordate în cadrul Galei Premiilor eCommerce 2022

eMAG, FAN Courier, Dedeman, IKEA, elefant.ro, Glovo, F64 si Dacia - printre companiile premiate la Gala Premiilor eCommerce 2022

(P) Top 3 ținute de sezon rece în 2022
(P) Top 3 ținute de sezon rece în 2022

Eventual într-un mod trendy și modern, fără a scăpa de farmecul clasic și atemporal al gecilor pe care toate le avem în dulap.

(P) Tendințe la parfumuri în toamna anului 2022
(P) Tendințe la parfumuri în toamna anului 2022
Recomandări
O fraudă uriașă cu lemn tăiat ilegal din păduri, investigată în aproape jumătate din țară. Cine ar fi suspecții
O fraudă uriașă cu lemn tăiat ilegal din păduri, investigată în aproape jumătate din țară. Cine ar fi suspecții

Una dintre cele mai mari fraude cu lemn tăiat ilegal din păduri este investigată de nouă structuri ale statului. Poliţiştii şi procurorii au descins la 17 Ocoale Silvice din Suceava, dar şi la 146 de firme şi chiar adrese particulare din alte 17 judeţe.

Conversația dintre Visarion Alexa și o enoriașă: „Te știu de când erai mică. Sunt ca plastelina în mâinile tale” FOTO
Conversația dintre Visarion Alexa și o enoriașă: „Te știu de când erai mică. Sunt ca plastelina în mâinile tale” FOTO

Au apărut noi mesaje acuzatoare la adresa preotului Visarion Alexa. Încă o femeie povestește, că părintele i-a făcut avansuri și chiar, a sărutat-o când, au fost împreună. Pentru a dovedi că nu minte a publicat, și capturi cu mesajele.

În timpul unui discurs, Joe Biden a căutat în sală o deputată care a decedat în august: “Unde este Jackie?” VIDEO
În timpul unui discurs, Joe Biden a căutat în sală o deputată care a decedat în august: “Unde este Jackie?” VIDEO

Preşedintele american, Joe Biden, a căutat-o în timpul unui discurs pe deputata din Indiana Jackie Walorski, care a decedat într-un accident rutier în august, părând să fi uitat că femeia a murit.