(P) Ce trebuie să știi când vrei să îți închiriezi proprietatea

apartament
StirilePROTV

În prezent, foarte mulți oameni ce dețin mai multe proprietăți, se gândesc la ideea de a-și închiria casele.

Unii le închiriază pentru a obține un venit suplimentar, în timp ce alții văd închirierea proprietăților ca o modalitate de a obține un venit, până la vânzarea locuinței sau stabilizarea economiei și a pieței imobiliare. Indiferent care sunt motivele pentru care vrei să îți închiriezi proprietatea, este important să cunoști câteva elemente, care te vor ajuta să iei decizia corectă.

Stabilește un preț competitiv, care să atragă chiriașii

Odată ce ai decis să-ți închiriezi proprietatea, este necesar să determini valoarea corectă a chiriei. Ține cont de zona în care se află proprietatea, precum și de stilul de amenajare și dotările pe care le oferă. Nu poți pretinde același preț pentru o locuință modernă și utilată, și pentru una mobilată mai puțin modern și lipsită de dotări. În mod evident, va trebui să stabilești o sumă suficientă care face să merită o astfel de investiție, dar care să fie competitivă cu alte proprietăți aflate în aceeași zonă.

Asigură-te că pregătești un contract de închiriere

Primul lucru pe care trebuie să-l faci înainte de a-ți închiria proprietatea, este să te asiguri că ai documentele necesare. Pregătește un contract de închiriere și completează-l cu datele tale, ca și proprietar și datele viitorului chiriaș. Asigură-te că pe contract se va regăsi numele legal și complet al chiriașului sau chiriașilor, atunci când sunt mai mulți, precum și adresa și numărul de telefon.

Stabilește și stipulează în contract, încă de la bun început, suma lunară aferentă chiriei, garanția și perioada în care își are valabilitate contractul. Totodată, în contract ar trebui să se regăsească și condițiile în care se poate rezilia contractul, precum și termenii în care se poate restitui garanția percepută la încheierea contractului.

Notează în contract clauze privind pagubele

Uneori, se întâmplă ca electrocasnicele sau piesele de mobilier să se deterioreze, ca urmare a uzurii. Același lucru se poate întâmpla și cu țevile instalației sanitare sau instalația electrică. Astfel de pagube, provocate din surse externe, ce nu țin de chiriaș, va trebui să le rezolvi tu, ca și proprietar.

Se întâmplă însă ca, din anumite motive, chiriașul să provoace intenționat deteriorarea obiectelor din locuință. În acest caz, nu uita să menționezi în contractul de închiriere o clauză care să menționeze ce se întâmplă în astfel de situații și modalitatea de plată a pagubelor.

Pregătește casa pentru viitorii chiriași

Un lucru esențial pe care majoritatea chiriașilor îl caută în prezent, este ca locuința să fie mobilată modern și utilată cu cele necesare pentru un trai zilnic. Chiriașii sunt mai atenți și mai pretențioși atunci când caută să închirieze o locuință, așteptările lor fiind, de asemenea, mai mari atunci când costurile pentru închiriere sunt mari.

Pregătește casa pentru noul chiriaș, curățând temeinic fiecare colț și asigurându-te că aparatele electrocasnice funcționează. Dotează locuința cu piese de mobilier moderne și de calitate, pentru a le asigura chiriașilor un confort optim.

Creează un plan pentru a-ți închiria proprietatea

Găsirea unui chiriaș onest, care să respecte locul în care va locui, va fi posibilă doar dacă îți vei face publicitate locuinței. După ce ai pregătit proprietatea și ai dotat-o cu cele necesare, ia în considerare să realizezi cât mai multe fotografii profesionale pentru a o face să arate cât mai bine. Cu cât fotografiile listate sunt de calitate mai bună, cu atât vei putea găsi chiriași dispuși să plătească suma cerută.

Poți, de asemenea, lista locuința pe inchirieri apartamente Bucuresti, pentru a ajunge la o selecție mai largă de potențiali chiriași. Vei putea comunica astfel toate detaliile despre închirierea proprietății într-un singur loc, detalii însoțite de pozele aferente. Poți folosi apoi linkul pentru a răspândi vestea printre prieteni, colegi de muncă sau vecini.

Închirierea proprietății poate fi benefică atât pentru tine, ca și proprietar, cât și pentru chiriași⁠. Acest lucru este valabil doar dacă îți vei face timp pentru a aborda și preveni potențialele probleme și capcane. Alege cu înțelepciune și protejează-ți investiția, chiar dacă asta însemnă că nu o vei locui personal în locuința pe care o deții.

Articol recomandat de sport.ro
Simona Halep și-a negociat revenirea pe teren! Turneul la care a fost dorită insistent: „A spus că ar vrea”
Simona Halep și-a negociat revenirea pe teren! Turneul la care a fost dorită insistent: „A spus că ar vrea”

Acest articol este un material publicitar al cărui conținut a fost realizat în mod independent de o terță parte, fără răspunderea editorială şi sub supravegherea PRO TV S.R.L.

Citește și...
(P) Clinica Dr. Sorin Nae: Excelență în Chirurgia Estetică și Tratamente Nechirurgicale în București
(P) Clinica Dr. Sorin Nae: Excelență în Chirurgia Estetică și Tratamente Nechirurgicale în București

Situată în centrul Bucureștiului, pe Strada Londra nr. 29, Clinica Dr. Sorin Nae oferă servicii de top în domeniul chirurgiei estetice și procedurilor nechirurgicale de înfrumusețare.

 

(P) Rolul tehnologiei în rutina ta de dimineață
(P) Rolul tehnologiei în rutina ta de dimineață

Numeroase studii arată că modul în care ne începem ziua ne influențează în mod definitoriu stilul de viață.

(P) Plătești pentru 1, beneficiază 2 - abonamentele medicale inovatoare lansate de Clinica Medikali la un an de la inaugurare
(P) Plătești pentru 1, beneficiază 2 - abonamentele medicale inovatoare lansate de Clinica Medikali la un an de la inaugurare

Clinica Medikali din București, un standard de excelență în serviciile medicale private, marchează un an de la inaugurare prin lansarea unui pachet inovator de abonamente de sănătate individuale.

Recomandări
Hamas i-a îngrozit. Calvarul copiilor evrei eliberați din Gaza continuă:
Hamas i-a îngrozit. Calvarul copiilor evrei eliberați din Gaza continuă: "Mănâncă puțin și nu-și pot închide ochii"

Mia Shem, tânără israeliană care a apărut în prima înregistrare cu ostatici difuzată de Hamas, la zece zile după atac, a fost eliberată, joi după-amiază, împreună cu o altă femeie.

Surse Reuters: Ucraina a aruncat în aer o linie de cale ferată rusă în Siberia
Surse Reuters: Ucraina a aruncat în aer o linie de cale ferată rusă în Siberia

Agenţi ai serviciilor secrete ucrainene (SBU) au aruncat în aer o linie de cale ferată din Siberia pe care Rusia o foloseşte pentru a cumpăra arme din China şi Coreea de Nord.

 

Aglomerație mare la ieșirile din țară. Românii pleacă în străinătate de Ziua Națională
Aglomerație mare la ieșirile din țară. Românii pleacă în străinătate de Ziua Națională

Sunt destui românii care se vor cinsti de Ziua Naţională în alte țări. Unii au fugit de temperaturile scăzute în destinații calde cu palmieri, flori şi apă călduţă în piscină.