(P) Beneficiile picturii în dezvoltarea copilului tău

beneficiile picturii pentru copii
P.R.

Copilul, la început de viață, are nevoie de explorare.

Indiferent că ai impresia că are talent sau nu la pictat, această activitate îi aduce extrem de multe beneficii, care îl vor ajuta să devină un adult sănătos, cu o mentalitate sănătoasă și un coportament cu totul aparte.

Fie că alegi să pictezi împreună cu el, sau pur și simplu, îl încurajezi în a practica această activitate singur, veți culege împreună roadele acestei activități, pe măsură ce va crește.

Pentru acele momente în care dorești să pictezi împreună cu el, arată-i cât de ușor se poate transforma o pictură într-un peisaj fabulos, cu ajutorul unei picturi cu numere de pe HappyArt.ro.

Ușor de folosit, puiul tău va vedea, la final, un rezultat de care va fi mândru cu adevărat și care îi va crește foarte mult stima de sine.

Citește și
„Ce se întâmplă e nebunie curată. Și-au ieşit din minţi. Sunt ruşinea Rusiei”. Omul interzis în Rusia lui Putin vine la București

Iată și alte beneficii ale picturii.

Îi dezvoltă abilitățile motorii

Pentru că în această activitate copilul va trebui să manipuleze diversele instrumente de pictură, el își va exersa și întări musculatura mâinilor, a încheierilor și a degetelor, adică motricitatea fină. În plus, îl va ajuta să țină mult mai bine creioanele, pixurile și stilourile atunci când va scrie, dar va fi capabil și să întoarcă paginile unei cărți cu dexteritate.

Dacă vrei să își dezvolte inclusiv grupele mai mari de mușchi, poți alege picturile pe suprafețe mai mari, precum planșe mari, garduri sau chiar pereți.

Se dezvoltă coordonarea ochi-mână

Informațiile pe care puiul tău le preia cu ajutorul ochilor, vor trebui conectate la ghidarea activității mâinilor. Aceste exercițiu este foarte simplu și plăcut, prin intermediul picturii.

În plus, el va reuși să se concentreze la mai multe activități în același timp, dar și la spațiul picturii și nu doar pe pensulă sau pe locul în care trebuie să picteze.

Pictatul dezvoltă percepția vizuală

Percepția vizuală este, de fapt, acel moment în care creierul înțelege ceea ce ochii văd.

Astfel, atunci când pictura se face prin anumite modalități precum copierea unei imagini care este plasată lângă propria pictură, completează anumite tablouri care sunt deja pictate, urmează anumite șabloane predefinite precum pictura cu numere sau se folosește de degete pentru a picta, toate aceste lucruri îi vor dezvolta percepția vizuală.

Înțelege spațialitatea

Picturile care îi oferă un anumit spațiu de lucru îi vor dezvolta capacitatea de a vizualiza anumite forme în minte. Aceste abilități sunt foarte importante și îl vor ajuta ulterior în a înțelege matematica, tehnologia, știința, ingineria sau artele vizuale.

Îi dezvoltă creativitatea

Copilul nu își va face griji pentru rezultat și nici nu își va pune limite. El pur și simplu se bucură de moment.

Picturile în care el are pur și simplu un spațiu, pe care îl poate folosi în a se exprima, fără a fi constrâns de anumite limite, îl va folosi în cele mai creative moduri.

Chiar și atunci când va avea anumite limite, de multe ori copilul nu le va urma, pentru că el mereu va face ceea ce simte.

Învață să se exprime diferit

De multe ori, un copil nu știe foarte clar să exprime ceea ce este în inima lui. Dar, cu ajutorul picturii, îi va fi mult mai ușor să facă asta.

Pictura este o modalitate foarte bună de a se exprima cu ajutorul culorilor, formelor, texturilor sau chiar prin faptul de a face mizerie.

În plus, pictura liniștește mintea.

CITEȘTE ȘI: Un tânăr din București a dispărut de trei zile. Poliția cere ajutor pentru a-l găsi

O fetiță de 14 ani din Sălaj, abandonată de profesoare în aeroportul din Lisabona. Motivul este uluitor

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă

Acest articol este un material publicitar al cărui conținut a fost realizat în mod independent de o terță parte, fără răspunderea editorială şi sub supravegherea PRO TV S.R.L.

Citește și...
(P) Cum alegi cel mai bun service auto pentru Land Rover?
(P) Cum alegi cel mai bun service auto pentru Land Rover?

Ești în căutarea unui service auto pentru Land Rover, pentru o revizie de rutină sau pentru reparația unei defecțiuni majore? Indiferent de situație, alegerea acestuia nu se face la întâmplare.

 

(P) Eficiență și putere în atelierul tău: Compresorul aer cu ulei Tagred TA361
(P) Eficiență și putere în atelierul tău: Compresorul aer cu ulei Tagred TA361

Când vine vorba de lucrări de atelier sau industriale, fiecare detaliu contează. Ai nevoie de unelte de încredere care să-ți sprijine proiectele și să te ajute să le duci la bun sfârșit cu eficiență și precizie.

(P) 5 motive pentru care să te înscrii la un curs profesional de microblading pentru sprâncene
(P) 5 motive pentru care să te înscrii la un curs profesional de microblading pentru sprâncene

Microbladingul a devenit una dintre cele mai solicitate proceduri în industria frumuseții, oferind soluții semi-permanente pentru sprâncenele subțiri, neregulate sau lipsite de formă.

Recomandări
Cătălin Cîrstoiu: „Nu sunt în incompatibilitate. La Anemona Med mi-am ajutat colegi”
Cătălin Cîrstoiu: „Nu sunt în incompatibilitate. La Anemona Med mi-am ajutat colegi”

Medicul Cătălin Cârstoiu, candidatul comun al PSD și PNL pentru Primăria Capitalei a declarat că mandatul său este pe masa coaliției. Liderii celor două partide i-au cerut să lămurească acuzațiile de incompatibilitate.

Statele membre NATO au ajuns la un acord privind Ucraina. Decizia anunțată de Jens Stoltenberg
Statele membre NATO au ajuns la un acord privind Ucraina. Decizia anunțată de Jens Stoltenberg

Statele membre NATO au ajuns la un acord cu privire la trimiterea de sisteme de apărare antiaeriană suplimentare în Ucraina, printre care baterii de rachete Patriot, a anunţat, vineri, secretarul general al Alianţei Nord-Atlantice, Jens Stoltenberg.

Trei dintre avioanele de luptă F-16 cumpărate de MApN din Norvegia au ajuns în România. GALERIE FOTO
Trei dintre avioanele de luptă F-16 cumpărate de MApN din Norvegia au ajuns în România. GALERIE FOTO

Ministerul Apărării Naţionale anunţă că vineri trei aeronave F-16 Fighting Falcon achiziţionate de România de la Regatul Norvegiei au aterizat în Baza 71 Aeriană „General Emanoil Ionescu", de la Câmpia Turzii, în vederea dotării Escadrilei 48 Vânătoare.