(P) Ai mult praf în casă deși îl ștergi frecvent? Sigur NU te așteptai ca aceste obiecte să fie de vină!

praf
Shutterstock

Observi mereu cum apare un nou strat de praf pe mobilă la scurt timp după ce ai curățat toate suprafețele, nu-i așa? Probabil te întrebi de ce casa ta este atât de prăfuită, deși te străduiești din răsputeri să o menții cât mai curată.

Ei bine, nu ești singura persoană care se confruntă cu această problemă și, deși pare greu de crezut, există mulți factori care duc la apariția sa chiar și după o curățenie "ca la carte". Poate fi vorba despre murdăria din spațiile greu accesibile, despre fibre, polen, piele moartă sau despre blana animalelor de companie.

Din păcate, nu doar aspectul inestetic al acestuia e îngrijorător, ci și particulele fine care rămân în aerul respirat de familia ta. Asta înseamnă că oricine are alergie la cele menționate anterior poate avea senzații neplăcute, cel mai des întâlnite fiind mâncărimile.

Iată de unde provine tot praful din casă:

  

Filtrele sistemului de climatizare

Citește și
„Păpușa de fier a lui Putin” explică propaganda Kremlinului: „Nu contează ce se întâmplă cu adevărat”

Filtrele aerului condiționat sunt primele care țin praful la distanță, dar nu toate au aceeași eficiență. Cele ieftine au ochiuri mai mari care permit trecerea unei cantități semnificative de particule, care ajung ulterior în sistemul de încălzire și răcire.

Acestea sunt evaluate pe o scară de la 1 la 16, cifrele mari reprezentându-le pe cele cu un grad mai ridicat de protecție. Totuși, chiar și cele cu un indice MERV potrivit se vor umple cu particule și se vor înfunda, devenind ineficiente în fața prafului. De aceea, specialiștii recomandă să le înlocuiești la fiecare trei luni.

Covoarele

Murdăria de pe încălțăminte, de pe labele animăluțelor de companie și particulele din aer care se instalează în fibrele unui covor pot contribui la depunerea unui strat consistent de praf. Aspirarea frecventă îl va ține la distanță cel puțin o vreme.

Tapițeria și draperiile

Țesăturile și materialele textile acumulează praf, iar simpla acțiune de a trage perdeaua sau de a sta pe canapea îl ridică în aer. Pentru a evita acest lucru, indicat este să utilizezi dispozitivele speciale ale aspiratorului și să le aspiri o dată pe săptămână.

Spălarea și curățarea uscată a draperiilor o dată pe an va ajuta, de asemenea, la reducerea lui. În mod alternativ, poți schimba mobilierul textil cu unul din piele de pe acest site de mobilă, care nu va absorbi particulele deranjante.

Ferestrele

Praful și polenul intră în casă de fiecare dată când bate vântul, chiar dacă ferestrele sunt închise. Vinovate sunt găurile lăsate în jurul cadrelor, care pot fi acoperite cu soluții speciale de etanșare.

Produsele și metoda de curățare

Indiferent cât de des faci curat, dacă nu procedezi corect, este posibil să muți praful în loc să-l îndepărtezi. Asigură-te că laveta pe care o utilizezi este fabricată din microfibră și că o umezești ușor înainte de a începe curățenia.

Ține cont de toți acești factori dacă vrei să-ți păstrezi casa curată vreme îndelungată. De asemenea, încearcă să perii blănița animalului de companie măcar o dată pe săptămână, pentru că și părul lui se depune.

Articol recomandat de sport.ro
Luptător MMA, suspendat pe viață și bătut de fani, după ce a atacat o fată de ring | VIDEO
Luptător MMA, suspendat pe viață și bătut de fani, după ce a atacat o fată de ring | VIDEO

Acest articol este un material publicitar al cărui conținut a fost realizat în mod independent de o terță parte, fără răspunderea editorială şi sub supravegherea PRO TV S.R.L.

Citește și...
(P) Au început înscrierile pentru cursurile de IT gratuite dezvoltate de Digital Stack în cadrul Atelierului de Șanse
(P) Au început înscrierile pentru cursurile de IT gratuite dezvoltate de Digital Stack în cadrul Atelierului de Șanse

Atelierul de Șanse revine și în 2024 cu o serie diversă de cursuri și workshopuri de IT gratuite realizate de Digital Stack.

(P) Ghidul complet al articolelor de pescuit pentru începători
(P) Ghidul complet al articolelor de pescuit pentru începători

Pășirea în lumea pescuitului poate fi la fel de entuziasmantă cât este de intimidantă pentru începători.

(P) Nu rata aceste oportunități când ești student
(P) Nu rata aceste oportunități când ești student

Sunt mai multe oportunități care se ivesc de obicei atunci când ești student, de aceea este important să profiți de toate aceste oportunități.

 

Recomandări
Senatul SUA a aprobat mult așteptatul ajutor pentru Ucraina. Va primi un uriaş pachet de asistenţă militară şi economică
Senatul SUA a aprobat mult așteptatul ajutor pentru Ucraina. Va primi un uriaş pachet de asistenţă militară şi economică

Statele Unite au adoptat marţi un uriaş pachet de asistenţă militară şi economică pentru Ucraina, rezultatul lunilor de negocieri extrem de tensionate şi laborioase din Congres.

Rusia amenință Europa cu o ripostă violentă dacă îi vor fi confiscate activele îngheţate.
Rusia amenință Europa cu o ripostă violentă dacă îi vor fi confiscate activele îngheţate. "Va exista un răspuns foarte dur"

O aliată a lui Vladimir Putin, a avertizat, marţi, că Rusia este gata să riposteze dacă activele sale îngheţate, de aproape 300 de miliarde de dolari, vor fi confiscate de Occident şi folosite pentru a ajuta Ucraina.

În plin an electoral, oficialii PSD-PNL au în plan o nouă majorare a salariilor. Cu cât ar crește, din iulie, salariul minim
În plin an electoral, oficialii PSD-PNL au în plan o nouă majorare a salariilor. Cu cât ar crește, din iulie, salariul minim

Deși presați de cheltuieli prea mari la buget, oficialii au în plan o nouă majorare a salariilor, în an electoral.