(P) 7 sfaturi pentru a avea grijă de cauciucurile mașinii dvs.

cauciucuri
StirilePROTV

Ca șoferi și proprietari auto, știm cu toții, cheltuielile și costurile de zi cu zi, deja uriașe, se măresc parcă pe zi ce trece.

Tocmai de aceea, absolut orice putem face pentru a preveni cheltuieli inutile sau suplimentare cu autoturismul sunt bine venite. Multe inconveniente sau defecțiuni pot fi evitate cu puțină grijă, atenție și prevenție. Cum este cazul anvelopelor, care, cu o îngrijire corectă, corespunzătoare, pot dura mai multă vreme, fără a fi nevoie să le înlocuim.

Jantele și anvelopele sunt esențiale pentru ca orice vehicul să poată rula, iar starea lor influențează, de asemenea, kilometrajul pe care îl parcurge mașina. De aceea, este important să aveți întotdeauna cele mai bune jante auto si cauciucuri auto și să le păstrați în stare bună. Deși nu există nicio lumină pe tabloul de bord care să indice când vreuna dintre cele patru anvelope se deteriorează, puteți învăța cum să verificați starea acestora cu ajutorul următoarelor sfaturi.

Anvelopele auto bine întreținute au performanțe mai bune pentru mai mult timp. Dar dacă simțiți că mașina dvs. nu mai accelerează sau frânează ca înainte, s-ar putea să însemne că trebuie să înlocuiți sau să vă reparați anvelopele cât mai curând posibil.

Iată câteva sfaturi care, atunci când sunt respectate întocmai, vor garanta că anvelopele mașinii dumneavoastră vor fi întotdeauna puse la punct și pregătite pentru orice drum:

Citește și
Ce au păţit poliţiştii care l-au lăsat pe Vlad Pascu să conducă drogat

1) Verificați presiunea din cauciucuri

Indiferent dacă sunteți un automobilist începător sau veteran, ar trebui să vă faceți un obicei din a verifica dacă anvelopele mașinii dumneavoastră au presiunea corectă. Dacă nu știți acest lucru, nu ezitați să consultați manualul de utilizare al mașinii dumneavoastră sau să întrebați producătorul.

2) Schimbați locul anvelopelor

O modalitate sigură de a vă asigura că anvelopele mașinii dumneavoastră se uzează uniform este să rotiți toate cele patru roți la fiecare 10-12.000 km sau la fiecare șase luni, adică să puneți cele două cauciucuri de pe față pe spate, iar cele de pe spate să le mutați pe față. Din fericire putem face asta în fiecare toamnă și primăvară, atunci când schimbăm anvelopele de vară cu cele de iarnă și invers.

3) Inspectați benzile de rulare ale anvelopelor

Dacă examinați în mod regulat starea anvelopelor mașinii dumneavoastră, puteți verifica banda de rulare pentru a vedea dacă există semne de uzură. Cu această ocazie, aruncati o privire si la jante, pentru că dacă una dintre ele este ciobită sau strâmbă, poate afecta și integritatea anvelopei.

4) Schimbați anvelopele atunci când e nevoie

Este important să rețineți că verificarea regulată a anvelopelor mașinii și menținerea lor în stare bună ajută la prelungirea duratei de viață a acestora, dar tot se vor uza la un moment dat. Cel mai bine este să fii pregătit înainte ca asta să se întâmple, nu? Un set de cauciucuri nu este deloc ieftin, dar, cu puțină pregătire, cu urmărirea promoțiilor producătorilor sau reducerile magazinelor online, puteți obține discounturi substanțiale la anvelope.

5) Păstrați mașina curată

Anvelopele curate pot ajuta la prevenirea accidentelor. Cum? Simplu, toate anvelopele au caneluri numite benzi de rulare, care asigură aderența pe suprafețe și ajută la evacuarea apei care se acumulează. Acest lucru previne hidroplanarea, care face ca mașina dumneavoastră să piardă tracțiune. Când spălați autoturismul, acordați atenție sporită și la cauciucuri și jante.

6) Verificați supapele!

Verificați întotdeauna dacă toate supapele anvelopelor sunt acoperite în mod corespunzător pentru a menține presiunea și pentru a preveni umplerea lor cu resturi sau apă.

7) Aveți grijă la stilul de conducere

Nu în ultimul rând, vă implorăm să aveți grijă la obiceiurile de condus pentru siguranța dumneavoastră și a celorlalți șoferi din trafic. Credeți sau nu, acest lucru contribuie în mare măsură la determinarea duratei de viață a anvelopelor dumneavoastră.

Atunci când conduceți agresiv, este posibil să accelerați și să frânați continuu, ceea ce reduce durata de viață a anvelopelor cu până la 80%. Pe de altă parte, virajele prea puternice pot duce la o uzură neuniformă a pneurilor. De asemenea, evitați să porniți în timpul drifturilor, pentru a economisi pneurile și a consuma mai puțin combustibil.

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Cum a fost surprins Dani Alves la trei zile după ce a ieșit din închisoare
FOTO Cum a fost surprins Dani Alves la trei zile după ce a ieșit din închisoare

Acest articol este un material publicitar al cărui conținut a fost realizat în mod independent de o terță parte, fără răspunderea editorială şi sub supravegherea PRO TV S.R.L.

Citește și...
(P) 5 moduri prin care ajuți copilul să își descopere potențialul
(P) 5 moduri prin care ajuți copilul să își descopere potențialul

Este o satisfactie enormă pentru orice părinte să-și vadă copilul împlinit și realizat, atât pe plan personal, cât și profesional.

(P) Suplimentele alimentare cu vitaminele A și E, ajutor natural pentru protecția mucoaselor gastrice și intestinale
(P) Suplimentele alimentare cu vitaminele A și E, ajutor natural pentru protecția mucoaselor gastrice și intestinale

Cele mai recente cercetări din lumea medicală relevă faptul că între sănătatea tractului digestiv și un organism echilibrat există o legătură directă și extrem de importantă.

 

(P) Cele mai impresionante grădini botanice și parcuri dendrologice din țară
(P) Cele mai impresionante grădini botanice și parcuri dendrologice din țară

Primăvara este anotimpul în care simțim că nivelul de energie crește și că avem poftă să petrecem tot mai mult timp în aer liber.

Recomandări
Cât câștigă un muncitor străin în România. „Țara asta este bună, dar unii oameni îmi adresează cuvinte urâte”
Cât câștigă un muncitor străin în România. „Țara asta este bună, dar unii oameni îmi adresează cuvinte urâte”

În timp ce cererea pentru muncitorii străini este tot mai mare, în România nu ajung suficienți. Agențiile de recrutare spun că unii străini ocolesc țara noastră și aleg Ungaria sau Croația.

Autoritățile ruse susțin că au găsit în sângele teroriștilor o substanţă psihotropă care schimbă percepţia realităţii
Autoritățile ruse susțin că au găsit în sângele teroriștilor o substanţă psihotropă care schimbă percepţia realităţii

Cei patru principali suspecţi arestaţi după atacul terorist de la sala de concerte Crocus City Hall de lângă Moscova s-ar fi aflat sub influenţa drogurilor în momentul în care au executat împuşcăturile în masă - susțin autoritățile ruse.

Pedeapsa primită de paramedicul SMURD care a agresat sexual o pacientă, în ambulanță, în drum spre Spitalul Elias
Pedeapsa primită de paramedicul SMURD care a agresat sexual o pacientă, în ambulanță, în drum spre Spitalul Elias

Un paramedic SMURD, acuzat că a agresat sexual o pacientă pe care trebuia să o transporte în siguranță, la spital, a fost condamnat la 5 ani și 5 luni de închisoare.