Sebastian Lelio, câștigător al premiului Oscar: „Ne uităm cu mare admiraţie la cinematografia românească”

07-03-2018 17:24


Într-un interviu acordat în 2017 pentru Știrile ProTV, Sebastian Lelio, câștigătorul premiului Oscar pentru cel mai bun film străin, lăuda regizorii români.

Sebastian Lelio este un regizor, producător și scenarist chilian, proaspăt câştigător al premiului Oscar pentru cel mai bun film străin cu lungmetrajul „A Fantastic Woman”. 

Paul Angelescu, corespondent ProTV: ”În iunie 2017, am realizat un scurt interviu cu Sebastian Lelio. L-am intalnit la Festivalul Internaţional de Film Transilvania. Regizorul a participat cu toate cele 5 filme ale sale la TIIF. În 2017 filmul său - A Fantastic Woman - tocmai fusese premiat la festivalul de la Berlin, iar regizorul a ales Clujul ca al doilea loc de difuzare din lume. 9 luni mai târziu „A Fantastic Woman” câştigă Oscarul pentru cel mai bun film străin , iar Lelio este primit ca un erou naţional în Chile.

Ne uităm cu mare admiraţie la cinematografia românească. Noul cinema românesc este un exemplu de cinematografie actuală, puternică şi reuşită”, spunea Sebastian Lelio în interviul acordat pentru Știrile ProTV.

Momentul în care Sebastian Lelio s-a întors în țara sa cu premiul Oscar