"Conacul groazei" din Cluj, unde pacienţii de la psihiatrie sunt ţinuţi în condiţii de lagăr


Ultimul update: Sambata 09 Noiembrie 2019 20:04
Data publicarii: Sambata 09 Noiembrie 2019 20:04
Categorie: Romania, te iubesc!

O lume la care ne este greu să ne gândim este cea a spitalelor de psihiatrie. Ascund drame şi povesti greu de imaginat, suferinţe tăinuite şi mii de suflete nevoite să privească în fiecare zi aceleaşi gratii şi aceeaşi mizerie.

Deşi ar trebui să ştie întreaga situaţie, şi oficialilor le este mai uşor să ignore problemele. Multe asemenea unităţi medicale funcţionează în clădiri vechi de un secol, niciodată renovate. Urmăriţi pe larg poveştile acestor aşezăminte şi ale bolnavilor închişi în saloane - duminicp, la România, te iubesc!

Doar urletele bolnavilor se aude din conacul Banffy situat într-o comună din Cluj ridicat acum 200 de ani. Localnicii îi spun castel. În realitate, seamănă cu un lagăr, în care 197 de bolnavi sunt îngrămădiţi în camere reci, cu pereţi crăpaţi şi găuri în tavan.

Oamenii zac în paturi de fier în condiţiile în care Consiliul Judeţean a construit o clădire nouă la câţiva metri distanţă - care nu a fost recepţionată pentru că proiectul e greşit. Pot face baie doar marţea şi joia, în afara clădirii.

Imagini suprinse în mai multe spitale ne prezintă imaginea unui sistem în care ne privim în oglindă. Pentru că felul în care statul are grijă de pacienţii vulnerabili este felul în care suntem noi ca naţie. ne arată tabloul unui sistem falimentar în care prejudiciul se traduce în vieţi distruse.

Felicia a fost salvată de o tânără venită în vizită la spitalul unde fusese internată. Povesteşte că se simţea la închisoare.

Duminică vedeţi spitalul din care a ieşit Felicia unde un asistent este acuzat că a furat banii pacienţilor, paguba fiind estimată la 500 de mii de euro. Şi tot atunci intrăm într-unul din cele mai mari spitale: Socola care adăposteşte 800 de suferinzi.

La Socola e un uriaş scandal care s-a lăsat cu plângeri la DNA conducerea fiind acuzată că percepe spăgi pentru angajări în spital. Câteva angajate au devenit avertizoare de integritate şi vorbesc public despre toate neregulile din spital. Povestea pe larg, la România, te iubesc!

Noi imagini revoltătoare din spitalele de psihiatrie.
Un bărbat a sărit din ambulanță în timp ce era transportat la un spital din Craiova
Imagini teribile la Brașov: cum a fost îngropat un pacient. Poliția face anchetă