VIDEO. Momentul în care doi infractori lovesc violent un tată care își apăra fiica minoră

Dată publicare: 06-11-2019 10:11
Dată actualizare: 07-11-2019 09:48


O înregistrare video realizată de camerele de supraveghere dintr-un local arată metodele violente prin care 2 frați, traficanți de carne vie, creează presiune asupra părinților unei minore, victimă a acestor infractori.

Înregistrarea video a ajuns în posesia corespondentului Pro TV Rareș Năstase, care a realizat o anchetă jurnalistică despre rețelele de traficanți de persoane din România și Italia. Reportajul a fost difuzat în ediția emisiunii ”România, te iubesc!” din 3 noiembrie 2019, care poate fi urmărită integral aici.

Invitat în podcastul ”România, știi bine!”, difuzat în fiecare marți de la ora 11.00 pe stirileprotv.ro, pe Facebook-ul Știrilor Pro TV și ”România, te iubesc” și pe Youtube, Rareș Năstase a povestit despre metodele de presiune ale traficanților de persoane.

În înregistrarea video apar 2 tineri frați, care mai fuseseră condamnați pentru trafic de persoane, și care s-au dus să îl pună la punct pe tatăl unei minore, care se tot plânsese de faptul că fiica sa era traficată.

Ca să se apere, tatăl a ajuns la întâlnirea cu cei 2 cu un par în mână, însă cei doi reușesc rapid să i-l smulgă, după care îl lovesc violent, chiar în prezența soției victimei.

”Asta este presiunea pe care indivizii respectivi, acuzați de trafic de persoane, o creează și asupra familiei, asupra părinților. Minora nici nu era acolo, fata nu era. Dar astea sunt discuțiile: lasă că am vorbit eu cu maică-ta și cu taică-tu și nu o să te mai deranjeze. Nu o să ne mai deranjeze poliția, nu o să ne mai deranjeze nimeni, tu îți faci în continuare treaba aici. Vrei, nu vrei, ești în continuare aici și ne aparții.” - spune Rareș Năstase.

Jurnalistul mai spune că există foarte multe astfel de cazuri de violență asupra victimelor traficului de persoane care nu ajung în public, pentru că nu sunt filmate și nu pot fi dovedite. Cu toate acestea, autoritățile au dosare penale în lucru la care sunt atașate diferite mărturii ... ”halucinante”, mai spune corespondentul Pro TV.

În unele situații, fetele minore sunt drogate și filmate în ipostaze intime compromițătoare, după care sunt șantajate de traficanții de carne vie sau de către proxeneți.

”La dosar sunt foarte multe interceptări făcute de poliție care sunt halucinante. Eu am auzit câteva dintre ele, le-am aflat pe surse și nu pot fi difuzate pentru că nu le-am primit oficial, dar sunt niște discuții acolo cu totul uimitoare. Metodele astea prin care sunt constrânse fetele: șantaj emoțional, șantaj cu filmări .. Imaginează-ți fete de 15, 16 ani - am intrat în posesia unor astfel de imagini, din păcate nu le putem difuza pentru că este vorba de minore - diverși indivizi le droghează, le îmbată după anumite petreceri și le filmează.” - mai spune Rareș Năstase.

România se află pe primul loc într-un clasament care nu ne face deloc onoare. Suntem țara cu cele mai multe tinere traficate.

Rareș Năstase a mers și în România, dar și în Italia, una dintre destinațiile preferate de rețelele de traficanți și a arătat la emisiunea ”România, te iubesc” drumul fetelor, dar și al banilor: sute de milioane de euro, din exploatare prin prostituție.

Toate podcast-urile ”România, știi bine!” pot fi ascultate și descărcate gratuit de pe romaniastiibine.podbean.com.