Nepăsare otrăvitoare, o anchetă de Rareș Năstase duminică, de la ora 18:00, la „România, te iubesc!”
Duminica aceasta, Rareș Năstase ajunge pe un teritoriu care arată și miroase urăt - atât la propriu, cât și la figurat: domeniul deșeurilor periculoase.
România se afundă tot mai mult într-un ocean de gunoi, iar rezidurile periculoase înglobează gravitatea situației. Întreaga anchetă poate fi urmărită duminică, de la 18:00, la România, te iubesc!.
Avem industrii noi, așezate peste cele vechi și ponosite, și toate produc o serie de deșeuri care nu pot fi aruncate laolaltă cu celelalt gunoi produs la nivel național. Astfel, au apărut o serie de firme, deloc puține, care fac bani frumoși din afacerea cu resturile periculoase.
Alegeri 2024
21:26
Nicuşor Dan: Votul meu în primul tur va fi pentru Nicolae Ciucă sau Elena Lasconi
19:26
Au fost tipărite 5,6 milioane de buletine de vot pentru referendumul din București. Care este condiția pentru a fi validat
19:14
Cum votăm la prezidențiale, în țară și în străinătate. Cei care nu sunt în localitatea de reședință pot vota la orice secție
19:05
Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi
Conform statisticilor, în România se produc, anual, în jur de 700 de mii de tone de astfel de deșeuri periculoase, iar în domeniu activează peste 100 de agenți economici, la nivel național - adică firme care se ocupă cu transportul, depozitarea, tratarea, incinerarea și eliminarea lor. Managementul acestor deșeuri periculoase trebuie făcut cu respectarea riguroasă a legislației, pentru că doar așa nu este pusă în pericol siguranța oamenilor și a mediului. În acte, suntem bine, însă alta este situația pe teren.
„Dosarele penale trenează, chiar dacă probele sunt fără echivoc. Există analize de laborator și deversări de substanțe nocive, prin conducte îngropate - se tot adună situații văzute, descoperite și care fac obiectul unor cercetări care se întind pe ani de zile și rămân la sertar. Cei care fac obiectul anchetelor în derulare își văd mai departe de afacerile lor. Autoritățile de mediu își pasează răspunderea și afirmă că nu au ce face, cât timp există dosare în verificări”, a spus Rareș Năstase.
Emisiunea România, te iubesc! poate fi vizionată duminică, de la 18:00, pe PRO TV și, în avans, VOYO.