Protest anti-Beijing în Hong Kong: 1 milion de oameni pe străzi


Ultimul update: Luni 10 Iunie 2019 14:56
Data publicarii: Luni 10 Iunie 2019 14:48
Categorie: Photo of the day
Protest anti-Beijing în Hong Kong: 1 milion de oameni pe străzi

A fost o noapte tensionată la Hong Kong, după o zi marcată de proteste uriaşe, la care au participat sute de mii de oameni.

Aceştia au ieşit pe străzi pentru a-şi exprima nemulţumirea faţă de o lege care ar urma să permită extrădările către China continentală.

Organizaţia Amnesty Internaţional, de pildă, spune că măsură ar permite Beijingului să ia măsuri împotriva contestatarilor, activiştilor pentru drepturile omului, jurnaliştilor şi membrilor organizaţiilor non-guvernamentale.

Mii de demonstranţi s-au adunat în faţa Consiliului Legislativ al provinciei, într-un ultim "asalt", menit să îi facă pe aceştia să nu adopte controversatul proiect.

S-au înregistrat şi confruntări intre protestatari şi forţele de ordine, care i-au gonit cu gaze lacrimogene. Mai mulţi protestatari au fost arestaţi

La protestul uriaş de duminică, desfăşurat pe o căldură sufocantă, manifestanţii au defilat pe străzile insulei, scandând şi arborând pancarte cu sloganul "Fără extrădare în China".

Proiectul în acest sens al autorităţilor din Hong Kong a atras critici din partea juriştilor, a mediilor financiare şi a unor diplomaţi occidentali care şi-au exprimat îngrijorarea pentru cetăţenii ţărilor lor.

Şi săptămâna trecută, mii de avocaţi din Hong Kong au participat la un protest inedit împotriva unei "ameninţări împotriva statului de drept".

Cu toate acestea, guvernul pro-Beijing din fosta colonie britanică a anunţat că NU intenţionează să retragă proiectul controversatei legi. Acesta ar urma să fie dezbătut miercuri şi să fie adoptat până la sfârşitul lunii.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO