Ziua Pământului 2023 | Schimbările climatice, energia și reciclarea, în căutările românilor pe Google
Schimbările climatice și efectele lor asupra mediului, energia solară, reciclarea sau bicicletele electrice – toate aceste subiecte s-au numărat printre căutarile românilor pe Google.
Pentru a sărbători Ziua Pământului - marcată în fiecare an pe 22 aprilie, Google prezintă căutările populare legate de schimbările climatice și protecția mediului.
Datele acoperă intervalul martie 2022 - martie 2023 - și oferă o privire în detaliu asupra preocupărilor românilor privind mediul.
Alegeri 2024
19:26
Au fost tipărite 5,6 milioane de buletine de vot pentru referendumul din București. Care este condiția pentru a fi validat
19:14
Cum votăm la prezidențiale, în țară și în străinătate. Cei care nu sunt în localitatea de reședință pot vota la orice secție
19:05
Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi
15:07
BEC a retras materialele online ale unui candidat. Ce regulă importantă nu a respectat și care a fost reacția lui
„Ce înseamnă schimbare climatică” a fost întrebarea cea mai adresată pe Google în România în ultimul an în legătură cu schimbările climatice.
“Cum să combați încălzirea globală”, “care sunt efectele încălzirii globale asupra mediului” sau “cum să prevenim poluarea” au fost între cele mai populare întrebări adresate de români pe Google pe tema schimbărilor climatice.
Mai mult, românii au vrut să știe "de ce avem nevoie de educație privind schimbările climatice".
Căutările legate de energia solară au fost cele mai populare pe Google în ultimul an în România, în categoria mediu și ecologie.
De asemenea, mașinile și bicicletele electrice, energia nucleară și eoliană, poluarea sau reciclarea sunt printre temele de mediu cu cele mai multe căutări pe Google în România.
Cea mai mare creștere de interes în căutările românilor (trending) pe Google legate de mediu din ultimul an se înregistrează pentru schimbările climatice, gazele de șist, fracturarea hidraulică și secetă.
Temele de mediu cu cele mai multe căutări pe Google în România (martie 2022 - martie 2023):
Energie solară
Climă
Veganism
Reciclare
Bicicletă electrică
Mașină electrică
Poluare
Schimbări climatice
Energie nucleară
Energie eoliană
Tot mai mulți români caută pe Google stații de încărcare EV
De asemenea, se observă o creștere a căutărilor pe Google Maps, în ultimul an, pentru locurile prietenoase cu mediul și/sau în aer liber.
Astfel, românii au căutat cu aproape 60% mai mult stații de încărcare a vehiculelor electrice (EV), față de anul anterior.
Zonele de drumeții și cele de picnic au înregistrat, în medie, o dublare a interesului în căutările pe Google Maps în România, alături de magazinele cu mâncare organică și cele de haine utilizate/second-hand.
Google Maps oferă diferite mijloace utilizatorilor de a face alegeri „eco-friendly”, fie că vorbim despre protecția mediului, reducere a poluării sau reciclare.
Începând de anul trecut, pe Google Maps este disponibilă (inclusiv în România) opțiunea de rută ecologică. Utilizatorii pot alege să ajungă la destinație pe ruta cu cel mai mic consum de carburant, ceea ce se traduce în economie de bani și reducere a emisiilor de carbon.
Cei care au un vehicul electric pot să caute pe Google Maps „stație de încărcare electrică” pentru a găsi locațiile acestora și alte detalii utile, cum ar fi tipurile de porturi necesare și vitezele de încărcare.
Actualizare importantă a navigației cu transportul în comun, pentru București
Transportul public este opțiunea prietenoasă cu mediul, mai ales când este vorba despre orașe aglomerate. Google Maps oferă o opțiune dedicată de navigare cu transportul public: prin selectarea pictogramei de tranzit în opțiunea de Indicații de orientare, se obțin indicații către destinația dorită cu autobuzul, metroul, trenul și chiar feribotul (acolo unde este cazul).
Bucureștiul este orașul care a primit recent o actualizare importantă a navigației cu transportul în comun. Astfel, interfața Google Maps pentru transportul public afișează în timp real ora de sosire a vehiculelor în stație, inclusiv întârzierea față de programul de circulație, ceea ce ajută la o mai bună programare a călătoriilor.
Cum putem contribui la sustenabilitate, de pe telefon
Oricine poate avea contribuții pe Google Maps în vederea protejării mediului. Local guides este comunitatea utilizatorilor de Google Maps care contribuie cu informații despre locurile și afacerile de pe Google Maps, fie că este vorba despre o recenzie sau adăugarea de atribute unui loc.
Cel mai simplu mod de a face acest lucru este prin actualizarea atributelor de reciclare. Astfel oricine poate afla, uitându-se pe Google Maps, dacă supermarketul apropiat reciclează plastic, de exemplu, sau magazinul de electronice colectează baterii uzate. Pentru a defini atributele de reciclare pentru o afacere pe Google Maps, trebuie urmați următorii pași:
• Dați click pe companie, pe Google Maps mobil
• Selectați Despre în bara de detalii ale companiei, apoi accesați Editați funcții (pentru Android) sau Actualizați această locație (pentru iOS).
• Derulați la Reciclare, bifați opțiunile care se potrivesc și finalizați.
De asemenea, pot fi adăugate informații despre sustenabilitate pentru o afacere, în secțiunea de recenzii.
Dincolo de atribute, într-o recenzie se pot adăuga detalii despre programele derulate de magazine pentru cei care reciclează (de exemplu baterii uzate sau ulei alimentar uzat), disponibilitatea terminalelor de reciclare sau alte detalii utile pentru cei care vor să recicleze.
Sursa: StirilePROTV
Etichete: google, romania, reciclare, schimbari climatice, clima, myimpact,
Dată publicare:
21-04-2023 15:19