Peste 3.000 de puieţi plantați de voluntari în comuna Ciulniţa, pentru a îmbunătăţi calitatea aerului într-o zonă industrială
Mai mulți copii și voluntari ai asociaţiei Viitor Plus au plantat peste 3.000 de puieţi în comuna Ciulniţa, pentru a îmbunătăţi calitatea aerului într-o zonă industrială pe care autorităţile locale vor să o dezvolte pe viitor.
Voluntarii s-au asociat cu mai multe companii, în efortul de împădurire care se concentrează pe zone din sudul ţării, unde sunt judeţe în care suprafaţa împădurită este de doar 5-10%, mult sub media europeană, care este de aproape 40%.
Voluntarii asociaţiei Viitor Plus au reușit, în această primăvară, plantarea a 241.000 de puieţi de arbori forestieri în mai multe zone din ţară, prin programul de împădurire “Adoptă un Copac”.
Tot primăvara aceasta, în premieră, a fost plantată prima pădure după metoda Miyawaki, una dintre cele mai eficiente pentru împădurirea rapidă a terenurilor degradate - presupune plantarea a 3-4 puieţi pe metru pătrat din cât mai multe specii autohtone.
Copacii plantaţi prin această metodă cresc mult mai repede (cu 1 metru în înălţime pe an fără substanţe chimice sau îngrăşăminte), captează mai mult carbon, iar biodiversitatea care apare este mai mare, precizează Viitor Plus.
ViitorPlus este o organizaţie non-profit cu o experienţă de 14 ani în dezvoltarea de programe de antreprenoriat social, educaţie pentru mediu, voluntariat şi infrastructură de mediu, cum ar fi Adoptă un copac!, Atelierul de Pânză, RECICLETA, Harta Reciclării, ecOprovocarea, BirouEco, Bigăr - amenajarea eco-turistică, Regenesys.
Sursa: News.ro
Etichete: padure, voluntari, copaci, ecologie, myimpact,
Dată publicare:
21-04-2023 16:14