Tecau a defilat cu steagul Romaniei la Londra. Alina Dumitru si Sorana Cirstea intra astazi in joc

Ultima actualizare: 24-10-2012 03:12
Jocurile Olimpice

GALERIE FOTO. Sportivii romani au defilat, vineri seara, pe Stadionul Olimpic din Londra, la festivitatea de deschidere a Jocurilor Olimpice de vara, in frunte cu portdrapelul Romaniei, tenismanul Horia Tecau.

11:30 Calificari dublu rame: Viorica Susanu si Georgeta Andrunache sunt nevoite sa participe in recalificari la 1500 de metri. Ele au incheiat cursa pe locul 3, dupa Marea Britanie si SUA.

Romanii au fost sustinuti din tribune de premierul Victor Ponta si sotia sa, Daciana Sarbu.

Prima natiune care a defilat a fost, conform traditiei, Grecia, care l-a avut purtator de drapel pe Alexandros Nikolaidis, de la taekwondo.

204 delegatii defileaza la JO, ultima urmand sa fie cea a Mariii Britanii, cu rutierul Chris Hoyt ca portdrapel. O delegatie de trei sportivi va evolua sub drapelul olimpic, cu un sportiv din Sudanul de Sud si doi din Insulele Curacao.

La JO de la Londra participa 103 sportivi romani care vor concura la 15 discipline.

Sambata, Romania isi incepe participarea la competitia de la Londra la ora 11.30, la canotaj (calificari dublu rame - Viorica Susanu, Georgeta Andrunache) si judo (48 kg, Alina Dumitru).

La ora 12.00, Andrei Nechita va lua startul in proba de ciclism mass-start pe sosea, iar de la 14.15 Dragos Agache va concura la natatie, 100 metri bras masculin.

De la ora 15.30, Sorana Cirstea va juca in primul tur al probei de simplu feminin la tenis, cu Flavia Pennetta, iar de la 19.30 Adrian Ungur il va intalni la simplu masculin pe Gilles Muller.

La ora 22.00 sunt programate calificarile pe echipe la gimnastica masculin, in care pentru Romania vor concura Flavius Koczi, Ovidiu Buidoso, Marius Berbecar, Cristian Bataga si Vlad Cotuna (concureaza patru, puncteaza trei).

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO