Un clujean si-a facut gradina botanica si fantana arteziana pe balcon


Ultimul update: Luni 08 Octombrie 2012 02:41
Data publicarii: Duminica 05 Octombrie 2008 00:00
Categorie: Cluj

Constructia la oaza verde dintre betoane a inceput acum cativa ani si a cerut cateva sacrificii.

Pe o suprafata de 100 de metri patrati, se regasesc zeci de specii de flori, printre care, rododendroni, muscate, panselute, arbusti de o sumedenie de tipuri si marimi precum si artari din Japonia si brazi argintii.

Am facut o fantana arteziana, acuma ii schimb infrastructura, functioneaza cu circuit inchis. Este ceva sa stai pe terasa in gradina pe balcon si sa auzi cum curge apa.
Victor Rusu, proprietarul gradinii
De profesie inginer, clujeanul Victor Rusu si-a construit, pe balconul din blocul in care locuieste, o mica gradina botanica. E pasionat de gradinarit si tot ceea ce inseamna flori inca din copilarie, cand o matusa in grija careia se afla il punea sa altoiasca muscate. 

Pe suprafata de 100 de metri patrati, cat are balconul si-a facut loc si o fantana arteziana. 

Unii dintre vecinii clujeanului sunt invidiosi pe gradina barbatului si ii urmeaza exemplul. Vecini sunt bucurosi ca intre betoane a rasarit o o oaza de oxigen.

Inginerul clujean a marturisit insa ca nu i-a fost tocmai usor sa realizeze o asemenea gradina in balcon, intrucat, pe langa problemele cu vecinii, a avut nevoie si de o multime de aprobari si avize de la diferite institutii. 

Victor Rusu a marturisit ca ideea i-a venit din strainatate si ca de fiecare data cand are ocazia sa iasa din tara, gradina capata imbunatatiri.

S-a redeschis gradina publica din Braila
Frecventa alergiilor a crescut. Un copil din patru este alergic
VIDEO PROTVPLUS.RO