Treisprezece membri ai clanului Duduianu, trimiși în judecată în dosarul maneliștilor tâlhăriți

Ultima actualizare: 16-11-2020 14:58
Duduianu

Mai mulți membri ai clanului Duduianu au fost trimiși în judecată pentru șantaj, tâlhărie, lipsire de libertate, distrugere, amenințare și tulburarea ordinii și liniștii publice.

Este vorba despre dosarul penal în care mai mulți membri ai temutului clan Duduianu sunt acuzați că ar fi tâlhărit cântăreți de manele.

Potrivit unor surse apropiate anchetei, cei doi maneliști care ar fi depus plângere în acest dosar sunt Florin Salam și Nicolae Guță.

Aceștia s-ar fi plâns că ar fi fost invitați la diferite petreceri organizate de cei din clanul Duduienilor, iar acolo banii pe care i-ar fi câștigat de la cei cărora erau puși să le cânte piesele preferate le erau luați cu forța.

În alte cazuri, erau puși să cânte fără să fie plătiți, fiind șantajați.

„Prin rechizitoriul din data de 09.11.2020 procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 București au dispus trimiterea în judecată a treisprezece inculpați pentru săvârșirea infracțiunilor de șantaj, tâlhărie, lipsire de libertate, distrugere, amenințare și tulburarea ordinii și liniștii publice.

În perioada octombrie 2017 - iulie 2020 inculpații, cunoscuți în spaciul social având ca preocupare săvârșirea de fapte de violență, profitând de reputația conferită de apartenența la o anumită familie, prin violențe și amenințare cu acte de violență, au constrâns persoanele vătămate care își desfășoară activitatea în domeniul muzical să le remită sume de bani imediat sau în viitor și să participe în mod gratuit la anumite evenimente viitoare. Amenințările proferate au adus atingeri grave demnității persoanelor care au luat la cunoștință de aceste manifestări.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Judecătoria Sectorului 1 București, cu propunere de menținere a măsurilor preventive dispuse în cauză”, se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 București.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO