Ieșean condamnat pe viață după ce și-a ucis vecinii pentru bani de droguri. De ce a revenit 3 zile la rând la locul crimei

Ultima actualizare: 10-11-2020 09:39
crima
Getty

Un tânăr din Iași a fost condamnat la închisoare pe viață după ce și-a omorât doi vecini pentru a face rost de bani de droguri. Criminalul a revenit în mai mult zile la locul faptei pentru a lua lucruri din casă, pe care le vindea apoi, tot pentru droguri.

 

Tânărul de 22 de ani a fost condamnat pe viață de Tribunalul Iași, după ce judecătorii au aflat că a avut discernământ când a comis fapta, într-o expertiză psihiatrică cerută chiar de el, în speranța că va scăpa de pedeapsă, arată Ziarul de Iași.

Toate promoţiile de Black Friday 2020. Intră AICI ca să nu pierzi reducerile momentului!

 

 

Bărbatul și victimele sale, mamă și fiu, erau vecini și se înțelegeau bine. De la 15 ani însă, tânărul a devenit dependent de etnobotanice și cheltuia toți banii pe care îi câștiga la spălătoria auto unde lucra pe droguri.

Pe 9 aprilie 2019, s-a dus la vecinii săi și l-a rugat pe bărbat să-i dea telefonul pentru a suna pe cineva, iar în timp ce acesta se ducea să i-l aducă a intrat în casă, a luat un cuțit din bucătărie, l-a tras pe bărbat în sufragerie și l-a înjunghiat de două ori în piept, de față cu mama acestuia.

Femeia a început să țipe, moment în care ucigașul a lovit-o peste față, ceea ce a făcut-o pe victimă să cadă cu capul de marginea patului și să leșine. Agresorul a plecat apoi din apartament, luând cu el doar cheile casei.

S-a întors după o oră, a găsit-o pe femeie încă vie și a sugrumat-o cu mâinile goale până a omorât-o. A luat apoi două telefoane din casă și un pachet de țigări și a plecat din nou, de data aceasta pentru a vinde un telefon cu 50 de lei, bani din care și-a luat imediat etnobotanice.

 

A fumat un joint lângă cadavre. Ce a furat 3 zile la rând

 

S-a întors a doua zi în apartamentul unde zăceau cele două victime și a luat dintr-un portofel 150 de lei, bani pe care i-a cheltuit, de asemenea, pe droguri.

A revenit și în ziua următoare, a fumat un joint lângă cadavre și a plecat cu o combină muzicală, pe care a vândut-o cu 50 de lei.

Criminalul s-a întors la locul faptei și a treia zi la rând, de această dată pentru a lua din casa unde victimele sale intraseră în putrefacție 4 kilograme de zahăr și 10 kilograme de pulpe congelate, pe care le-a vândut apoi cu 30 de lei.

Anterior, mai furase din casă detergent, fierul de călcat și lenjeria de pat.

Cadavrele au fost descoperite pe 23 aprilie, după ce vecinii au sunat la 112 din cauza mirosului. Criminalul a fost prins și el, la scurt timp.

Tânărul a contestat decizia primei instanţe, procesul său reluându-se la Curtea de Apel Iaşi.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO