Trei persoane, trimise în judecată de procurorii DNA Suceava, în dosarul „fabricii de permise”

15-02-2021 16:56


Trei persoane au fost trimise în judecată de procurorii DNA Suceava, în cazul „fabricii de permise” din județ.

Sunt chiar fostul șef de la Permise, un ofițer al Direcției Generale Anticorupție și un alt individ, fără calitate oficială.

Comisarul şef Radu Obreja este acuzat de dare de mită, obţinerea de foloase necuvenite şi folosirea de informaţii clasificate. Complicele său, Mihail Martin, ofiţer DGA, este învinuit de mai multe infracțiuni, printre care luare de mită și favorizarea făptuitorului.

Investigația a stabilit că „Fabrica”, așa cum a fost numită schema de lucru, a produs ilegal milioane de euro din vânzarea permiselor auto. În urma descinderilor de la sfârşitul lui noiembrie 2020, nouă poliţişti şi cinci complici au fost arestați.

Potrivit procurorilor, cel mai mult costa trecerea probei teoretice, între 3 şi 6 mii de euro. Comisarul şef Radu Obreja aduna şi 20 de mii de euro într-o singură zi.

Anchetatorii au ridicat, la percheziţii, peste 1.200.000 euro, 800.000 de lei, zeci de ceasuri și bijuterii. De asemenea, opt autoturisme de lux au fost confiscate. Doar o mică parte din bani ajungea, în numerar, la poliţişti. De restul, prin intermediari, cumpărau imobile.


VIDEO PROTVPLUS.RO