Secţia pentru investigarea magistraţilor, verificată la rândul ei. "O situaţie hilară"


Ultimul update: Joi 04 Aprilie 2019 20:42
Data publicarii: Joi 04 Aprilie 2019 19:31
Categorie: Stiri Justitie

Secţia pentru investigarea infracţiunilor în justiţie, care o anchetează pe Codruța Kovesi, va fi verificată de Inspecţia Judiciară.

Totul după ce Consiliul Superior al Magistraturii a decis joi că este necorespunzător modul în care procurorii de acolo, în frunte cu Adina Florea, au deschis mai multe dosare.

Hotărârea vine și după ce procurorul general, Augustin Lazăr, le-a cerut magistraţilor de la CSM să o investigheze pe Florea, care a insistat că dosarul Tel Drum, în care este anchetat liderul PSD, Liviu Dragnea, să fie mutat de la DNA, la Secţia Specială.

„A fost un mod de a ţine dosarul pe loc'', au concluzionat anchetatorii de la CSM.

„Un actor de comedie", aşa au catalogat membrii Secţie de Procurori de la CSM denunţul anonim în urma căruia un dosar cheie a fost deschis la Secţia Specială de investigare a infracţiunilor din justiţie.

Reacția procurorilor CSM

 

Cristian Ban, procuror CSM:Avem o situaţie hilară, în care o sesizare anonimă este înregistrată ca şi dosar penal, pentru a se dovedi că de fapt este un nume de stradă, un nume al unui actor de comedie. Este un mod necorespunzător.”

Este chiar dosarul în baza căruia Adina Florea a cerut în mod repetat ca ancheta Tel Drum să fie mutată de la Direcţia Naţională Anticorupţie la Secţia Specială, pe care o conduce. În acest dosar, Liviu Dragnea este urmărit penal pentru constituirea unui grup infracţional, abuz în serviciu şi infracţiuni privind deturnarea de fonduri europene.

Procurorii de la CSM sunt de părere că toată această tergiversare nu a făcut altceva decât să ţină dosarul pe loc. În cele din urmă, Tel Drum a rămas la DNA, după decizia procurorului general, Augustin Lazăr.

Cristian Ban, procuror CSM:Toate aceste acţiuni au avut menirea de a pune presiune de procurorul DNA. Apreciez că oportun dispunerea unui control tematic făcut de inspecţia judiciară la Secţia Specială."

Inspecţia judiciară va lua la mână toate dosarele deschise aici la Secţia Specială de la înfiinţare şi până acum. Va fi verificat modul în care aceste anchete au fost dechise. Procurorii de la CSM vor să afle şi după ce criterii au fost prioritizate unele dosare.

Secţia Specială şi-a început activitatea anul trecut pe 23 octombrie. De atunci, singurul dosar răsunător investigat de procurorii de acolo a fost cel în care este anchetată Laura Codruta Kovesi, în urma unui denunţ făcut de fugarul Sebastian Ghiţă.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

VIDEO PROTVPLUS.RO