Secţia pentru Investigare a Magistraţilor, supusă unui control de către Inspecția Judiciară

04-04-2019 13:40


Secţia Specială pentru Investigare a Magistraţilor va fi supusă unui control făcut de Inspecţia Judiciară.

De această părere au fost joi membrii secţiei de procurori de la Consiliul Superior al Magistratorii. 

”Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât ca prin solicitarea repetată a dosarului nr.986/P/2014 (TEL DRUM) aflat în instrumentarea Direcţiei Naţionale Anticorupţie de către Secţia pentru investigarea infracţiunilor în justiţie, s-a adus atingere independenţei şi imparţialităţii procurorilor din cadrul Ministerului Public, componentă a autorităţii judecătoreşti. De asemenea, s-a constatat că prin acest demers s-a pus presiune şi s-a afectat independenţa procurorului de caz din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie”, transmite CSM, într-un comunicat de presă.

Procurorul general Augustin Lazăr le-a cerut să o investigheze pe Adina Florea care a cerut în repetate rânduri ca dosarul Tel Drum, în care este anchetat liderul PSD Liviu Dragnea, să fie mutat de la DNA la Secţia specială pentru investigarea magistraţilor.

"Propun să se verifice printr-un control tematic cum au fost dechise aceste dosar şi cum au fost prioritizate. Dosarul despre care e vorba, a fost dechis într-un mod cel puţin ciudat, cu un denunţ anonim care pare că are nume de stradă”.

Procurorii fac referire la dosarul în baza căruia Adina Florea a cerut de mai multe ori dosarul Tel Drum de la Direcţia Naţională Anticorupţie. 

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

 

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

VIDEO PROTVPLUS.RO