Ministerul Justiţiei anunţă începerea selecţiei pentru șefia DNA. Data limită de depunere a candidaturii
Ministerul Justiţiei a anunţat, luni, începerea selecţiei pentru propunerea în funcţia vacantă de procuror-şef al DNA, care se va desfăşura până pe 30 iulie.
"Ministerul Justiţiei organizează, în perioada 9 - 30 iulie 2018, la sediul său din Bucureşti, (...) selecţia procurorilor în vederea efectuării propunerii de numire în funcţia vacantă de procuror şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie. Selecţia se desfăşoară în condiţiile prevăzute de art. 54 alin. (1) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, republicată, cu modificările şi completările ulterioare", se arată în anunţul postat pe site-ul Ministerului Justiţiei.
Conform sursei citate, procurorii pot depune cereri de înscriere pentru funcţia de conducere vacantă până la data de 23 iulie.
Cererile de participare la selecţie vor fi însoţite de dovada îndeplinirii condiţiilor de vechime, un proiect privind exercitarea atribuţiilor specifice funcţiei de conducere pentru care participă la selecţie, un curriculum vitae, minim 10 lucrări întocmite de procuror în compartimentele în care şi-a desfăşurat activitatea în ultimii 5 ani, ultimul raport de evaluare a activităţii profesionale a procurorului participant la selecţie şi orice alte înscrisuri relevante.
Lista procurorilor care îndeplinesc condiţiile legale de participare la selecţie şi programarea interviurilor se vor afişa la sediul Ministerului Justiţiei şi pe site-ul instituţiei la data de 24 iulie, urmând ca în perioada 25 - 27 iulie candidaţii selectaţi să susţină interviurile cu ministrul Justiţiei.
Rezultatele selecţiei vor fi anunţate public pe data de 30 iulie.
"Propunerea/ propunerile ministrului Justiţiei va fi/ vor fi înaintate Consiliului Superior al Magistraturii - Secţia pentru procurori, în vederea obţinerii avizului acestei instituţii. Ulterior obţinerii avizului Consiliului Superior al Magistraturii, ministrul Justiţiei înaintează propunerea preşedintelui României în vederea numirii în funcţia de conducere. Calendarul aprobat va putea suferi modificări în funcţie de numărul procurorilor înscrişi", se menţionează în anunţ.
Purtătorul de cuvânt al Administrației Prezidențiale, Mădălina Dobrovolschi, a anunțat luni dimineață că președintele Iohannis a semnat astăzi decretul de revocare a Laurei Kovesi din funcția de procuror șef DNA.
Procurorul şef adjunct al DNA, Marius Iacob, asigură interimatul la şefia DNA, până când procurorul general Augustin Lazăr va delega o persoană la conducerea DNA, potrivit procedurii.
După ce președintele Klaus Iohannis a semnat decretul de revocare din funcție, fosta șefă a DNA a făcut un bilanț al activității sale și a anunțat ce va face pe viitor.
Laura Codruța Kovesi a susținut că motivarea lui Tudorel Toader pentru revocarea ei nu a întrunit condițiile prevăzute de lege, iar CSM a dat aviz negativ.
De asemenea, fostul procuror șef al DNA a precizat că după decizia președintelui de astăzi, procurorii ar putea ajunge subordonați ministrului Justiției.
Kovesi a mai adăugat că sistemul judiciar trece printr-un moment dificil și a criticat felul în care au fost modificate și adoptate Codurile Penale.
Însoțită de zeci de colegi, la final, Kovesi le-a mulțumit și le-a cerut să nu abandoneze lupta împotriva corupției.
CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicatia Stirile ProTV pentru telefoane Android si iPhone!
Sursa: Agerpres
Etichete: dna, Laura Codruta Kovesi, ministerul justiției, procuror sef,
Dată publicare:
09-07-2018 13:46