Decizia tribunalului în cazul medicului fals italian. Ce se întâmplă cu Matteo Politi

Ultima actualizare: 13-02-2019 17:29

Matteo Politi, presupusul medic italian, rămâne după gratii. Cel considerat fals chirurg estetician a contestat arestarea preventivă și a subliniat că regretă tot ceea ce i se reproșează, spunând chiar că vrea să se împace cu pacientele sale.

Însă Poliţi nu s-a bucurat miercuri de clemenţa judecătorilor de la Tribunalul București, mai ales că facultatea din Pristina a confirmat pentru Ştirile PRO TV că diploma folosită de italian ar fi falsă.

Avocatul medicului fals a încercat să îl convingă pe judecători că a stat suficient în spatele gratiilor.

Avocatul a spus că italianul era dispus să se supună unui control judiciar, inclusiv cu condiția ca el să nu părăsească teritoriul României. El a fost prins înainte de a încerca să părăsească teritoriul României în contextul acestui scandal. Avocatul său a spus că că nu se justifică arestarea preventivă – ba chiar a venit cu un element surpriză în fața magistratului, spunându-i acestuia că a declanșat procedura de mediere.

Practic, Matteo Politi indirect recunoaște că își cere scuze victimelor sale care îl acuză de înșelăciune și chiar le invită la o procedură de mediere, ceea ce ar însemna – dacă aceste paciente decid să îl ierte – un acord de pace, ceea ce, din punctul său de vedere, ar putea însemna inclusiv suspendarea procedurii penale, iar în cazul în care se ajunge la proces, acesta se poate încheia, pentru că este vorba despre o infracțiune care se pretează la a a fi cercetată de procurori și judecată de magistrați la plângerea prealabilă a victimelor, iar în cazul în care victima recurge la metoda de a-și ierta prezumptivul agresor, atunci procedurile se stopează.

Matteo Politi – spune avocatul său – este încă ferm convins că nu a făcut nimic ilegal în România și că actele de care s-a folosit sunt autentice; nici vorbă că ar fi false.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO