Judecătorii decid soarta lui Vanghelie, care nu s-a mai prezentat la poliție, deși era obligat

Marian Vanghelie - stiri

Zi grea pentru fostul primar al sectorului 5, Marian Vanghelie.

Tribunalul Bucureşti va lua o decizie în cazul fostului edil, judecat pentru acuzaţii de corupţie, după ce acesta, aflat sub control judiciar, nu s-ar fi prezentat acum câteva săptămâni la secţia de poliţie aşa cum este obligat.

Polițiștii din Snagov au sesizat instanța și implicit judecătorul de drepturi și libertăți că Marian Vanghelie nu a semnat condica de prezență la sediul poliției, pe 8 septembrie, conform obligațiilor pe care le are prin controlul judiciar.

Fosul edil al sectorului 5, acuzat de corupție, a susținut că a fost bolnav de sinuzită și a uitat că trebuia să se prezinte la poliție.

Însă procurorii DNA i-au mai reproșat și faptul că nu i-a răspuns la telefon ofițerului care îl supraveghează. Din aceste motive, anchetatorii vor ca Vanghelie să nu mai stea sub control judiciar, așa cum s-a întâmplat în ultimul 1 an și 10 luni, ci să i se aplice o măsură preventivă mai aspră.

Citește și
Marian Vanghelie
Vanghelie le cere judecătorilor să-i dea voie să plece în străinătate
Ce au păţit poliţiştii care l-au lăsat pe Vlad Pascu să conducă drogat

"Zi de zi stau în tensiune. Nu e o situaţie convenabilă", a spus Vanghelie la Tribunalul Bucureşti.

Întrebat de jurnalişti dacă DNA a cerut arestarea sa pe motiv că a încălcat termenii controlului judiciar, fostul primar al sectorului 5 a susţinut că procurorii vor să îl scoată din politică, dar nu vor reuşi.

"Aţi văzut ca DNA să nu ceară puşcărie? (...) Eu nu am avut voie să mă duc nici la Constanţa pentru studii. (...) Eu nu am nicio problemă, unde să plec? Vreau să fac politică, nu mă scoate DNA din politică", a afirmat Vanghelie.

De asemenea, întrebat cu ce se ocupă, Vanghelie a spus că face politică şi că merge prin ţară pentru proiectele pe care le are: "Politică. Dacă aveţi ceva, puteţi să mă contactaţi - 020202".

Marian Vanghelie a susţinut că nu s-a prezentat la secţia de poliţie în 4 septembrie, pentru verificarea controlului judiciar, deoarece a fost bolnav. "Mi-a fost rău. Trei zile nu m-am ridicat din pat. După aceea, m-am dus, am dat o declaraţie. Se poate întâmpla oricui. Nu este o problemă", a spus Vanghelie.

Urmează ca judecătorii Tribunalului București să ia o decizie în acest caz și rămâne de văzut dacă vor ține cont de declarațiile fostului primar, care a afirmat că vrea să se implice în viața socială și politică, și din acest motiv are nevoie de libertate deplină.

Pronunțarea va avea loc cel mai devreme joi dimineață.

Marian Vanghelie a fost trimis în judecată de către procurorii DNA în iulie 2015, pentru 9 fapte de luare de mită şi abuz în serviciu şi 7 fapte de spălare de bani, care ar fi fost comise când era primar al Sectorului 5.

În acelaşi dosar sunt judecaţi Mircea Sorin Niculae, vărul lui Vanghelie şi administrator al mai multor societăţi comerciale, Sorin Ştefan Ciocan, Laura Ciocan, director al SC Economat Sector 5 SRL şi omul de afaceri Marin Dumitru.

Potrivit DNA, în perioada 2006 - 2014, Marian Vanghelie, ajutat de Mircea-Sorin Niculae şi de Laura Ciocan, a solicitat şi primit de la Marin Dumitru aproximativ 30.403.000 de euro, reprezentând un "comision" de 20 la sută din valoarea contractelor de oferite de Primărie firmelor controlate de Marin Dumitru.

În condiţiile în care costurile reale de execuţie a lucrărilor, şi implicit valoarea efectivă a acestor lucrări, ar fi fost de cel mult 60 la sută din valoarea contractelor, prejudiciul total cauzat bugetului Sectorului 5 prin activitatea infracţională a lui Marian Vanghelie a fost estimat de anchetatori la 295.207.000 de lei.

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Cum a fost surprins Dani Alves la trei zile după ce a ieșit din închisoare
FOTO Cum a fost surprins Dani Alves la trei zile după ce a ieșit din închisoare
Citește și...
Geoană și Vanghelie la tribunal. Fostul președinte al PSD nici măcar nu s-a uitat la
Geoană și Vanghelie la tribunal. Fostul președinte al PSD nici măcar nu s-a uitat la "bunul” său prieten

Deşi cândva au fost prieteni la cataramă, astăzi şi-au vorbit doar prin intermediul unui judecător. Este vorba despre Mircea Geoană şi Marian Vanghelie.

Vanghelie le cere judecătorilor să-i dea voie să plece în străinătate
Vanghelie le cere judecătorilor să-i dea voie să plece în străinătate

Fostul primar al Sectorului 5 Marian Vanghelie a cerut judecătorilor Tribunalului Bucureşti să îi ridice controlul judiciar în dosarul în care este acuzat de luare de mită şi spălare de bani, pentru a pleca din ţară, pentru analize medicale.

Recomandări
Cât câștigă un muncitor străin în România. „Țara asta este bună, dar unii oameni îmi adresează cuvinte urâte”
Cât câștigă un muncitor străin în România. „Țara asta este bună, dar unii oameni îmi adresează cuvinte urâte”

În timp ce cererea pentru muncitorii străini este tot mai mare, în România nu ajung suficienți. Agențiile de recrutare spun că unii străini ocolesc țara noastră și aleg Ungaria sau Croația.

Autoritățile ruse susțin că au găsit în sângele teroriștilor o substanţă psihotropă care schimbă percepţia realităţii
Autoritățile ruse susțin că au găsit în sângele teroriștilor o substanţă psihotropă care schimbă percepţia realităţii

Cei patru principali suspecţi arestaţi după atacul terorist de la sala de concerte Crocus City Hall de lângă Moscova s-ar fi aflat sub influenţa drogurilor în momentul în care au executat împuşcăturile în masă - susțin autoritățile ruse.

Pedeapsa primită de paramedicul SMURD care a agresat sexual o pacientă, în ambulanță, în drum spre Spitalul Elias
Pedeapsa primită de paramedicul SMURD care a agresat sexual o pacientă, în ambulanță, în drum spre Spitalul Elias

Un paramedic SMURD, acuzat că a agresat sexual o pacientă pe care trebuia să o transporte în siguranță, la spital, a fost condamnat la 5 ani și 5 luni de închisoare.