Filmul zilei în care procesul lui Liviu Dragnea a ajuns la final. Instanța va pronunța sentința pe 27 mai

Ultima actualizare: 20-05-2019 19:36

Procesul lui Liviu Dragnea a ajuns la final, iar Instanţa Supremă va va pronunța sentința pe data de 27 mai.

Procurorii insistă ca politicianul să fie pedepsit, ba chiar să primească o pedeapsă mai mare decât cea dată de prima instanţă. Asta în timp ce avocaţii politicianului, care a preferat să aştepte veştile la sediul partidului, au cerut achitarea.

Avocaţii lui Liviu Dragnea au încercat până în ultima clipă să obţină amânarea procesului, mai ales că una dintre judecătoarele din completul de cinci urmează să se pensioneze de la 1 iunie.

Pentru dosarul liderului PSD, acest lucru ar fi însemnat reluarea apelului de la zero. Apărarea a cerut inclusiv ca instanţa să aştepte pronunţarea judecătorilor CCR, dar a contestat din nou şi componența primei instanțe care l-a condamnat pe şeful social-democraţilor la trei ani şi jumătate cu executare.

"Am constatat că e o suspiciune cu privire la modalitatea în care a fost ales domnul Epure", a afirmat Flavia Teodosiu, avocata lui Liviu Dragnea.

Şi avocatul care le apară pe fosta soţie a lui Liviu Dragnea, Bombonica Prodana şi pe Olguța Şefu, fosta directoare de la Protecţia Copilului Teleorman, a cerut amânarea judecăţii până în momentul în care Curtea Constituţională se va fi pronunţat în chestiunea completurilor specilizate.

De altfel, Curtea Constituţională avea termen luni pentru a decide dacă dosarele de corupţie de la Înalta Curte trebuiau judecate în prima instanţă de completuri specilizate în astfel de fapte, doar că magistraţii au amânat decizia pentru a patra oară. Toate solicitările avocaţilor au fost respinse în bloc.

Marele absent şi la termenul de judecată de luni a fost însuşi Liviu Dragnea. Liderul PSD a decis să trimită la instanţa supremă avocatul care să-l preprezinte şi să-i facă apărarea.

La instanţa supremă, liderul PSD a fost susţinut nu doar de avocaţi, ci şi de câteva sute de persoane care au scandat încurajări pentru Dragnea. De față au fost însă şi contestatarii lui.

”O fi el vinovat puţin, dar nu chiar atât de vinovat", spune un susținător.

Zona în care se află sediul instanţei supreme a fost împânzită de forţele Jandarmeriei pentru a fi prevenite eventuale confruntări între tabere.

În tot acest timp, Liviu Dragnea a urmărit evoluţia propriului proces de la sediul central al partidului, unde avocaţii l-au informat minut cu minut cum decurg pledoariile.

Când ar putea fi aflată decizia definitivă 

 

Liviu Dragnea a preferat să lipsească și de la ultimul cuvânt, așa că avocații lui i-au susținut cauza în fața completului de judecată.

Procurorii au cerut majorarea pedepsei și, astfel, Liviu Dragnea ar putea fi condamnat la 7 ani și jumătate de închisoare. Însă avocații săi au cerut achitarea.

Instanța a anunțat că va pronunța sentința pe 27 mai.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO