Dosarul Revoluției. Inculpații Ion Iliescu și Gelu Voican Voiculescu ”au cugetul împăcat”
Pentru prima dată de la Revoluţie, procurorii îi acuză pe mai mulţi lideri ai "Frontului Salvării Naţionale" de faptul că după izbucnirea revoltei din decembrie '89, au încercat să preia puterea printr-o diversiune care a provocat un masacru în România.
Ion Iliescu, Gelu Voican Voiculescu, Iosif Rus şi ”Cico” Dumitrescu au fost inculpaţi în dosarul Revoluţiei sub acuzaţia de infracţiuni contra umanităţii. Procurorii Parchetului General susţin că aceştia, prin dezinformări, au instaurat starea unei psihoze teroriste care, de pe 22 până pe 30 decembrie, a dus la moartea a 862 de persoane. Toate acestea, spun procurorii, pentru a creea condiţiile condamnării şi execuţiei cuplului Ceauşescu printr-un proces simulat, ca apoi un grup preconstituit să ia puterea.
Pe 21 decembrie, revoluţia începută la Timişoara cuprindea Bucureştiul şi apăreau primele victime la baricada de la Sala Dales.
La 29 de ani distanţă, în timp ce victimele din decembrie '89 erau comemorate la troiţa de la Universitate, procurorii Parchetului General au anunţat că patru foşti demnitari, în frunte cu Ion Iliescu şi Gelu Voican Voiculescu, nu mai sunt învinuiţi, ci inculpaţi în dosarul Revoluţiei pentru "infracţiuni contra umanităţii."
Procurorii militari spun că întreaga forţă militară a României - de la Ministerul Apărării Naţionale, Ministerul de Interne, Departamentul Securităţii Statului, dar şi Gărzile Patriotice - s-a pus la dispoziţia Consiliului Frontului Salvării Naţionale din 22 decembrie, de la ora 16.
Iar conducătorii Consiliului Frontului Salvării Naţionale, în frunte cu Ion Iliescu şi Gelu Voican Voiculescu, au început o " amplă şi complexă activitate de inducere în eroare " a populaţiei, prin aprobarea unor diversiuni comise de militari, dar şi prin apariţii televizate.
Procurorii spun că alături de Ion Iliescu, preşedinte al CFSN, Gelu Voican Voiculescu, membru CFSN şi fost viceprim-ministru al Guvernului României, Iosif Rus,fost comandant al Aviaţiei Militare, şi Emil (Cico) Dumitrescu, fost membru CFSN, au participat la manipularea populaţiei şi generalul Atanasie Victor Stănculescu, generalul de armată Nicolae Militaru şi alţi şefi de direcţii militare.
Aceştia ar fi instaurat o stare de psihoză generalizată în care oamenii erau anunţaţi că suntem atacaţi de terorişti şi s-ar fi ajuns la "numeroase situaţii de foc fratricid, trageri haotice, ordine militare contradictorii" - notează procurorii. Toate acestea - susţin ei - pentru a creea condiţiile condamnării şi executării lui Nicolae şi Elena Ceauşescu printr-un proces simulat şi pentru a lua puterea.
862 de persoane şi-au pierdut viaţa şi 2150 au fost rănite, alte câteva sute au fost sechestrate şi au suferit vătămări psihice. Din 22 şi până pe 30 decembrie, procurorii notează că au fost trase 12 milioane 6 sute de mii de cartuşe. Tot ei susţin că evenimentele petrecute după seara de 22 decembrie ar fi avut consecinţe mult mai grave decât cele ale represiunii exercitate de regimul comunist, între 17 şi 22 decembrie.
Reporter: "Acum, la 29 de ani de la Revoluţie, aveţi cugetul împăcat?”
Gelu Voican Voiculescu: ”Da, am cugetul împăcat!”
Reporter: ”Şi Ion Iliescu, că ştiu că vorbiţi cu el mereu?”
Gelu Voican Voiculescu: ”Da, şi Ion Iliescu."
Sursa: Pro TV
Etichete: ion iliescu, gelu voican voiculescu, dosarul revolutiei, iosif rus, cico dumitrescu,
Dată publicare:
21-12-2018 17:47