Dosar penal pe numele directoarei azilului de bătrâni din Galați. Femeia și-a pierdut soțul din cauza Covid-19

Dată publicare: 07-04-2020 16:45
Dată actualizare: 07-04-2020 16:52


Un nou focar de Covid-19

Parchetul de pe lângă Judecătoria Galaţi a deschis, marţi, un dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor pe numele directoarei Centrului privat de Îngrijiri "Sf. Ilie", unde au fost înregistrate 34 de cazuri de coronavirus.

Potrivit Biroului de informare şi relaţii publice din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Galaţi, directoarea căminului din Galați şi-a continuat activitatea în cadrul centrului deşi a intrat în contact cu o persoană infectată cu coronavirus, ceea ce a dus la infectarea cu Covid-19 a mai multor persoane vârstnice din cele 130 cazate în centru.

Reprezentanții Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Galaţi susțin că virusul a fost adus în căminul de îngrijire a bătrânilor de directoarea unităţii, care luase contact cu soţul ei, întors din Turcia, pe 20 martie, care s-a îmbolnăvit şi a murit pe 3 aprilie.

"La data de 07.04.2020, s-a înregistrat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Galaţi, dosarul penal nr.2149/P/2020, în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, prev.de art. 352 aln 2,3,4,6 Cod Penal, constând în aceea că directorul căminului pentru persoane vârstnice Sf. Ilie, care a intrat în contact cu o persoană reîntoarsă în ţară dintr-un stat aflat pe lista celor cu peste 500 cazuri confirmate de infecţie cu coronavirus Covid 19, nu a luat toate măsurile legale pentru prevenirea şi combaterea bolilor, continuându-şi activitatea în cadrul centrului, fapt ce a condus la infectarea cu coronavirus Covid 19 a mai multor persoane vârstnice din cele 130 cazate în centru", se spune într-un comunicat transmis de Parchetul de pe lângă Judecătoria Galaţi, scrie Agerpres.

Directoarea se află acum internată cu Covid-19, la Spitalul de Boli Infecţioase din Galaţi.

Conform DSP Galaţi, la Centrul privat de Îngrijiri Bătrâni "Sf. Ilie" din municipiul Galaţi sunt 34 de persoane infectate cu noul coronavirus, 25 fiind vârstnici care erau internaţi în cămin, iar nouă reprezintă personalul unităţii şi cadre medicale care lucrează în centru.

Toţi cei 130 de bătrâni internaţi la cămin au fost testaţi, iar cei infectaţi cu noul coronavirus au fost transferaţi la spitalele de Boli Infecţioase şi CFR.

De asemenea, alţi doi vârstnici instituţionalizaţi în centru, de 74 şi 82 ani, confirmaţi pozitiv, săptămâna trecută, cu COVID 19, au decedat în weekend.

Sursa: Agerpres


VIDEO PROTVPLUS.RO