Decizia luată de judecători în cazul lui Cristian Boureanu

03-12-2018 14:20


Cristian Boureanu

Fostul deputat Cristian Boureanu a scăpat de controlul judiciar și își va afla sentința definitivă în libertate, fără vreo măsură preventivă dispusă în cazul său.

 

Înch./A- În baza art. 242 alin. 1 Cod proc. pen revocă măsura preventivă a controlului judiciar dispusă faţă de inculpatul Boureanu Cristian Alexandru, prin încheierea de şedinţă pronunţată la data de 2.08.2017 de Judecătoria sector 1 Bucureşti rămasă definitivă prin încheierea nr. 730/C/11.08.2017 a Tribunalului Bucureşti . Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică azi, 29.11.2018”, este minuta instanței.

Curtea de Apel București este instanța care va decide definitiv soarta lui Cristian Boureanu, după ce, în iunie, Judecătoria sectorului 1 l-a găsit vinovat de ultraj și l-a condamnat la 2 ani și 2 luni de închisoare cu suspendare. Riscul de a ajunge în spatele gratiilor este unul mic, însă procurorii au cerut închisoare cu executare.

Cristian Boureanu a explicat din nou în fața instanței cum au decurs lucrurile. În acel incident, Cristian Boureanu a primit un pumn în plină figură și și-a pierdut opt dinți, ulterior fiind reținut, arestat preventiv și apoi plasat sun control judiciar.

Boureanu încearcă să convingă instanța că tot scandalul a fost pus la cale de polițiștii rutieri și că el nu i-ar fi agresat.

Polițiștii, însă, spun că atitudinea lui Boureanu a fost una ostilă și au fost agresați de către acesta. Și polițiștii cer închisoare cu executare pentru fostul deputat.

 

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO